banner198

Çankırı’da Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 90.Yıldönümü Çankırı’da törenlerle kutlandı

Çankırı’da Cumhuriyet Coşkusu
banner145
Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 90.Yıldönümü Çankırı’da törenlerle kutlandı.


Kutlamalar kapsamında ilk olarak Vali Vahdettin Özcan, makamı’nda tebrikleri kabul etti. Daha sonra Atatürk Stadyumu’nda yapılan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı ValiVahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Özkan Ulutaş ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte törene katılan öğrencilerin, askeri birliklerin, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın bayramını kutlaması ile başladı.


İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Vahdettin Özcan tarafından günün anlam ve önemine belirten bir konuşma yapıldı.


Törende konuşan Özcan, “Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandır” dedi.


Şiirlerin okunduğu, halayların çekildiği tören, Cumhuriyet Kupası Kros Yarışları’nda dereceye giren sporcuların ödüllerinin verilmesi, bando eşliğinde Bayrak ve Flamalar, Gaziler, İzciler, Ortaokul ve Lise Öğrenci Grupları, Askeri Birlikler, Spor Kulüpleri ile Meslek Kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarların katılımı ile yapıldı. 


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 04:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER