banner306
banner198

Eğitim Bir-Sen Çalışan Gazetecileri Unutmadı

Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesinin geleneksel hale getirdiği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşması bu senede gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Çalışan Gazetecileri Unutmadı
banner145
Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesinin geleneksel hale getirdiği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü buluşması bu senede gerçekleştirildi.

Eyüpoğlu restoran'da yapılan programa Memur-Sen Çankırı İl Başkanı Ali Solak, Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin, Memur-Sen Kadın Kolları Başkanı Bedriye Karakoç, Çalışan Gazeteciler Dernegi Başkanı ve Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özgür Alantor, Haber18 Genel Yayın Yönetmeni Abdülhalik Demir, Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni Ercan Şeker, Haberci18 imtiyaz sahibi Mustafa Çelik, Çankırı Bülteni İmtiyaz Sahibi Mehmet Türk, Bizim Çankırı Gazetesi Haber Müdürü Özkan Çelik, Karatekin Gazetesi Sayfa Editörü Murat Demir, Doğruyol Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Ateş ve yerel basın çalışanları katıldı.

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen programda, Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin, "Yılda 1 kez değil her gün anmamız gerekir gazeteciler gününü. Bizler bu buluşma programını artık geleneksel hale getirdik ve bu senede bir aradayız. Sizlerin sorunlarını çok iyi biliyoruz" dedi.

Gazetecilerin sorunlarının da ele alındığı programda Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Özgür Alantor, "Siz memurlar çok şanslısınız. en azından bir garantiniz var. Özel sektörde maalesef o yok. Sizler sadece kendi istekleriniz için değil bu memlekette 800 milyonun bile altında maaş alan işçe ve emekçilerin hakları için de mücadele etmelisiniz. Sendikaların asli görevlerinden biride budur. Görüyoruz birçok sendika eylem yapıyor ama vatandaş tarafından destek görmüyor. Çünkü vatandaş 'Ben 800 milyon ile zor geçinirken onlar 2 bin TL yetmiyor diye açıklama yapıyor, haram olsun' diyor. Bu nedenle sendikalar sadece kendileri için değil tüm kesim için mücadele etmeli. Ama maalesef Türkiye'de sendikalar bu konuda pek aktif değil" dedi.

"Sadece kendimiz için değil tüm insanlarımızın hakları için çalışıyoruz" diyen Memur-Sen Çankırı İl Başkanı Ali Solak, "Yaptığımız bu çalışmaları kanun ve hukuk kuralları çerçevesinde yapıyoruz.  Sizlerin sorunlarınızı biliyoruz. Geceniz ve gündüzünüz yok, mesai mefhumunuz yok. Kesinlikle asgari ücretten daha fazla bir ücret almalısınız" dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304