banner198

Tanıtım Günlerinin Hazırlık Toplantısı yapıldı

İstanbul’da İkincisi Gerçekleştirilecek Olan Çankırı Tanıtım Günlerinin Hazırlık Toplantısı Gerçekleştirildi.

Tanıtım Günlerinin Hazırlık Toplantısı yapıldı
banner145
İstanbul Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan Çankırı Tanıtım Günleri’nin hazırlık toplantısı  gerçekleştirildi.

Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, İstanbul Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, STK Temsilcileri ve Federasyon Yetkilileri katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan ValiVahdettin Özcan, Öncelikle Çankırı dışında ikamet eden hemşerilerimize, Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerine, İlimizde görev yapan Kamu Kurum ve Kuruluş Yetkililerine hoş geldiniz dedikten sonra, yöneticilerin yükünü azaltmak adına bu gibi organizasyonların dernek ve vakıflara devredilmesi ile ilgili umumun olduğu yerde fikir teatisinde bulunmak üzere burada toplanıldığını, gayemizin İstanbul’da ikincisi gerçekleştirilecek olan tanıtım günlerinin Ankara’da olduğu gibi İstanbul’da da en iyi şekilde icra edilmesi için çalıştıklarını, burada İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza büyük görev düştüğünü, burada bulunan katılımcıların tek amacının Çankırı’yı en iyi şekilde nasıl temsil edebileceklerinin mütealasının yapılacağını, tek gayelerinin Çankırı ve Çankırı Halkına hizmet olduğunu dile getirdi.

Daha sonra söz alan Kültür ve Turizm İl Müdürü M .Kemal Karatatar yapılacak organizasyonla ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve Çankırı Tanıtım Günleri hakkında bilgi verdi.

İstanbul Çankırılılar Vakfı Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, “81 Vilayetten 20 tanesi Feshane’de tanıtım yapıyor. Sayın Valimizin katkılarıyla bu şansı yakaladık ve tanıtımı yapılan 20 ilin içerisine girdik. Güzel organizasyonlar yapıyoruz. Çankırı’yı en güzel şekilde tanıtıyoruz. Bunlar bize şevk verdi ve inşallah 4 gün süre ile dolu dolu bir gün yaşayacağız” diye konuşarak, Çankırı Tanıtım Günleri’ne tüm Türkiye’yi, tüm Çankırılıları ve Çankırı’yı tanımak isteyen herkesi beklediklerini ifade etti.

Daha sonra Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Çelik tarafından gerçekleştirilecek organizasyonla ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda muallak olan konular masaya yatırılarak tartışıldı ve organizasyon yetkilisine yapılması gerekenlerle ilgili Vali Vahdettin Özcan tarafından talimat verildi.

Vali Vahdettin Özcan kapanış konuşmasında ise, “Değerli katılımcılar, sizlerin bir çoğu Çankırı dışında görev yapmakta ve ikamet etmektesiniz. Memleketiniz Çankırı’da neler oluyor diye sorarsanız Çankırı’da çok güzel şeyler oluyor. Birkaçını sıralamak gerekirse yeni yapılacak olan Hükümet Konağı’nın harfiyat çalışmaları başladı. Yeni Hükümet Konağı inşallah 2017 yılında modern bir şekilde Çankırı’ya hizmet vermeye başlayacaktır. Şimdiki Hükümet Konağı’nın yeri ise park olarak dizayn edilmek üzere Belediye’ye devredilecektir. Çankırı Halkına hayırlı olsun. Yine TOBB tarafından yapılacak olan Fen Lisesinin yanında 300 kişilikte öğrenci yurdu yapılacaktır. Ilgaz Doruk Derbent Otel yapımına başlanmış, hızla devam etmektedir. Korgun Hükümet Konağı’nın yapımına başlanacaktır. Merkez İmam Hatip Okulu yapılacak ve kampüsüyle birlikte çok güzel bir eğitim kurumu olacaktır. Tuz Mağarası ile ilgili projeler yapım aşamasına gelmiş, hemen başlanacaktır. Tuz Mağarası yolunun ise Karayolları tarafından asfaltlanması sağlanacaktır. Engelsiz Okullar Projesi onaylanmış ve hayata geçirilecektir. Yine Çardaklı’da, Korgun’da ve Yapraklı’da sağlık ocaklarımız yenilenecektir. Eski Hükümet Konağımızın restorasyon çalışmaları devam etmekte olup, güzel bir eser ortaya çıkacaktır. Değerli katılımcılar, başka bir programım nedeniyle toplantıdan ayrılmak zorundayım. Sizlere Çankırı Tanıtım Günleri organizasyonuyla ilgili yapacağınız çalışmalar için teşekkür ediyorum. Organizasyonla ilgili teknik çalışmalar bu toplantıda ele alınacak ve toplantı devam edecektir. Toplantı sonunda bu mekanda beraber çorba içeceğiz. Programım bitince yemeğe katılmaya çalışacağım” dedi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz Başkanlığında teknik çalışmalar ve stantların yerleşimi ve paylaşımıyla devam eden toplantı katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 05:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER