Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!

Çankırı’da 5 ülkeden 26 ressam eserleriyle Çankırı’nın güzellikleri tuvallerine yansıttı.

Çankırı’da 5 ülkeden 26 ressam eserleriyle Çankırı’nın güzellikleri tuvallerine yansıttı.

Çankırı’da 5 ülkeden 26 ressam, türkülere konu olan Çankırı'nın dıoğal ve kültürel güzelliklerini tuvallerine yansıttı.Çalıştayın ardından açılan sergi davetlilerden yoğun ilgi gördü.

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde Ilgaz Nolana Mountain Resort Otel ve Çankırı Konfederasyonu Başkanı Kaptan Mustafa Can'ın sponsorluğunda Uluslararası Çankırı Ilgaz-Nolana Sanat Çalıştayı düzenlendi.

Ressam Ayşen Can ile Prof. Birsen Çeken'in küratörlüğünde düzenlenen çalıştayda sergilenen tablolar büyük ilgi gördü.

Çankırı Dernekler Konfederasyonu (ÇANDERKON) tarafından düzenlenen "Uluslararası Çankırı Ilgaz Nolana Sanat Çalıştayı" Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Nahçıvan’dan gelen ve Türkiye’den 26 ressamın katılımı ile gerçekleştirildi. Ilgaz Nolana Mountain Resort Otel gerçekleştirilen çalıştayda, 26 ressam Ilgaz ilçesinin doğal güzelliklerini, tarihi zenginlikleri ve yerel kültürünü gözlemledi. Ressamlar daha sonra ilçenin güzelliklerini ön plana çıkartan eserler yaptı. Çalıştayın ardından düzenlenen sergide sanatçıların eserleri davetlilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ilgaz Kaymakamı Burak Yılmaz, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can, Orta Federasyon Başkanı Şaban Can, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can tarafından yapıldı.

Çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Öztürk, "Sanatın ve sporun yıldızı Ilgaz Yıldıztepe'de inşallah bundan sonra da güzel çalışmalara ev sahipliği yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Elimizden geldiği kadar Ilgaz Belediyesi olarak bu katkıları vermeye devam edeceğiz." dedi.

Çankırı Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Can’da sanatın çok önemli olduğunu vurguladı. Toplumun gittiği yolun iyi mi kötü mü olduğunun sanatçının duruşundan hissedildiğini belirten Can, "Sanat ülkeler için o kadar önemlidir ki büyük savaşlarda şehir ele geçirildiğinde karşı tarafın ilk yaptığı, o ülkenin sanat eserlerini ele geçirmektir. Çünkü toplumların bellekleri o sanat eserlerine adeta işlenmiştir. Türk bağımsızlık savaşının can damarı olan, istiklal yoluna ev sahipliği yapmış Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde böylesi bir sanat etkinliğinin düzenlenmesi, hassas sanatçılarımızın aynı zamanda şanlı geçmişimize saygı duruşlarının ifadesidir. Ülkemizin kadim geleceğini alnında bir ışık olarak yansıtan, yürüdükleri yol aydınlanan tüm sanatçılarımızın ellerine sağlık." ifadelerini kullandı.

 “Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk”

Çalıştayda resimlerini sergileyen Ressam Gültekin Serbest, “İkinci kez Çankırı’nın Ilgaz ilçesine geldim. Bu çalıştayda iki adet resim yaptım. Bu resimlerden bir tanesi Ilgaz’da kaldığımız oteli simgeliyor. İkinci resimde ise eski İstanbul’u canlandırdım. Bu çalıştayda sanatçı arkadaşlarımla birlikte çok farklı eserler üreterek Çankırı halkına bir resim şöleni sunduk. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Çalıştay boyunca, sanatçılar farklı sanat disiplinlerini kullanarak Ilgaz'ın doğal güzelliklerini ve kültürel dokusunu yansıtan eserler ortaya çıkardılar. Kışın beyaz örtüyle kaplı dağları, baharın canlı renkleriyle boyanan çiçek tarlaları, yöresel köylerin geleneksel mimarisi ve halkın günlük yaşamından kesitler, sanatçıların tablolarında hayat buldu. Bu eserler, Ilgaz'ın doğal ve kültürel zenginliklerini gözler önüne sererek, şehrin sanatsal potansiyelini ve çekiciliğini ulusal ve uluslararası platformlarda daha geniş kitlelere duyurmayı amaçladı.

Sanatçılar, Ilgaz'ın eşsiz atmosferini ve benzersiz manzaralarını yakalamak için farklı teknikler kullanarak tablolar oluşturdular. Kış manzaralarında, beyaz örtüyle kaplı dağların ve ormanların görkemli güzelliği, soğuk renk paletleri ve detaylı kompozisyonlarla resmedildi. Bahar güzelliklerinde ise canlı ve parlak renkler, çiçeklerin ve yeşilliklerin coşkusunu yansıtan dinamik ve enerjik kompozisyonlarla tablolar oluşturuldu.

Çalıştay sanatçılara plaket ve hediye takdiminin ardından son buldu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
782 Kez Görüntülendi.
Silahla oynayan 3 yaşındaki çocuk kendini vurdu!
GÜNDEM
120 Kez Görüntülendi.
Çankırılı Annelerin şefkati küçük bebeğe umut oldu
KÜLTÜR SANAT
77 Kez Görüntülendi.
Kılıç Dişli Kaplan TUZİ Ankara sokaklarında tanıtım turunda
GÜNDEM
47 Kez Görüntülendi.
Modern Hayvan Pazarında padok ve stant tahsisi başlıyor
EĞİTİM
148 Kez Görüntülendi.
“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat tanıtım toplantısı yapıldı
YAPRAKLI
93 Kez Görüntülendi.
Yapraklı Dernekler Federasyonu’nda İsa Yaman adaylığını açıkladı!
SPOR
130 Kez Görüntülendi.
Azra Özkan Türkiye Şampiyonu oldu!
KÜLTÜR SANAT
836 Kez Görüntülendi.
90 Yıl Sonra Yeniden Tenezzüh trenleri geri geliyor
YAŞAM
110 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da kara leylek görüntülendi
ASAYİŞ
619 Kez Görüntülendi.
Tohumlama makinesinin altında can verdi