Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı mı, yoksa Filiz mi kalkınıyor?

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in Çerkeş’in Bedil köyü arazisi sınırları içerisinde kurmak istediği tavuk çiftliğiyle ilgili şok gelişme gündeme bomba gibi düştü.

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in Çerkeş’in Bedil köyü arazisi sınırları içerisinde kurmak istediği tavuk çiftliğiyle ilgili şok gelişme gündeme bomba gibi düştü. Köy muhtarı Bekir Erdoğdu, Filiz’in kendisini telefonda tehdit edip siyasi baskı yaptığı iddiasında bulundu.

Sözcü18 haber sitesine konuşan Bedil köyü muhtarı Bekir Erdoğdu şunları söyledi: "Sayın milletvekili beni telefonla arayarak biraz sonra kendisini Alper K. adında birisinin ziyaret edeceğini ve kendisine 120 ada 96 parseldeki ekili alanın onun adına ekili olduğunu belirtir belgeyi imzalamamı söyledi. Ben böylesi bir belgeyi imzalayamayacağımı, vereceğim imza ile arazi üzerine yapılması düşünülen projeye kapı açacağımı belirttim. Sayın vekil sözlerinin arasına 'Beni günaha koyma' demeyi de ihmal etmedi. Daha da ileriye giderek 'Jandarmayı arayacağım. Gerekirse bütün köylüyü jandarmaya çektireceğim. Sizleri karakolda yatıracağım' tehdidinde bulundu. Daha sonra Çerkeş Kaymakamımız beni makamına çağırdı. Oraya gittiğimde kendisine çiftçilik belgesi verilmesi istenilen şahıs da oradaydı. Sayın Kaymakam da 'Ben senin amirinim. Bu belgeyi imzala' diyerek beni ikna etmeye çalıştı. Ben de kendisine 'Ben de Bedil köyü muhtarıyım. Bu belgeyi imzalamıyorum' dedim ve makamdan ayrıldım. Yaşanan olaylar düşündürücü. Önümüzdeki süreçte neler olabilecek kestirmek mümkün değil."dedi.



Öte yandan sosyal medya aracılığı ile örgütlenen Bedil köylülerden Yaşar Kaynar, “BEDİL KÖYÜNÜ SEVİYORUZ, DİK DURUYORUZ, BOYUN EĞMİYORUZ” başlığı ile //www.change.org/ adresinde imza kampanyası başlattı. Kampanyayı neden açtıklarıyla ilgili düşüncelerini aktaran Kaya şunları kaydetti. Köyümüz yolunun E 5 yolu kavşağına Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in, Alper K. adına Çerkeş Belediyesinin reddettiği proje ile bir Tavuk çiftliği kurmak istediği öğrenilmiştir. Çiftliğin kurulmasına Bedilli hemşerilerimiz haklı olarak hayır demektedirler. İlerde köy genişleyecek, evlatlarımız köy ile yol arasındaki araziye evler yapacaklardır. Çiftlik yayacağı gübre kokusuyla, atılacak artıklarla, çiftlikten yayılacak kuş gribi gibi virüslerle köyümüzü olumsuz etkileyecektir. Ayrıca müzemiz, güzel ormanımız, parke taş döşenmiş yollarımızla iyi bir imaj kazanmış olan köyümüze ziyarete giderken bile çirkin bir manzara ile karşılaşacağız. Köylümüzün istemediği bir yatırımı biz de istemiyoruz.

 

Köyümüz, alın terimizle kurduğumuz Kemal Sunal, İskender Pala... ormanı, atalarımızın hatıralarını saklayan müzesi, bakımlı yolları, şebeke suyu... ile örnek bir köydür. Atalarımızdan devir aldığımız toprağımızın evlatlarımıza temiz ve güzel bir mekan olarak kalmasını istiyoruz.


Haber servisimizin ulaştığı Bedil Muhtarı Bekir Erdoğdu, artan baskılar üzerine konuşmama kararı aldığını ancak söylediği sözlerin doğru olduğunu belirtti.

 

Her fırsatta Çankırı’nın kalkındığı vurgusuna sıkça değinen Hüseyin Filiz’in son icraatı “Çankırı mı, yoksa Filiz mi kalkınıyor?” sorusunu beraberinde getiriyor.

Yorumlar

abdi demirbaş 10 Yıl Önce

Neyi goruyorum biliyormusunuz artik Cankırı halkininda birlik olmayi banacılıktan kurtulduğunu görüyorum yıllarca bizi kimse ezmedi ke di kendimizi ezmiştik uç kuruşa tamah edip eşimizi dostumuzu zorda bırakıyorduk.Bedil olayında artık bu zihniyetin yok olmaya başladıgını birlikteliğin güclendigini göruyorum Umarın ve dilerim TÜM KÖYLERİMIŹ , köy halklarimizda de böyle olur. Ben koyde yaşamadım ama hicde kopmadim simdi birlik ve dirilik zamanı ister vekil istwr general olsun dogrunun karşısında ezilir ezilmeli direniyorsada yasalar cercevesinde ezmek gerekli BEDİL MUHTARINI VE TÜM DESTEKCILERİNI CANI GONULDEN KUTLUYORUM ÇAKMAK KÖYÜ den ABDİ DEMİRBAŞ

ramazan 10 Yıl Önce

AKP VE YANDADLARI. HELAL OLSUN MUHTAR. SENIN YERINDE OLSAM BUTUN TV KANALLARINA HABER VERIRIM.

Metin altay 10 Yıl Önce

Bizde aynı dertlerden muzdaripiz karga köyü

h.taner 10 Yıl Önce

Bedil koylulerini sonuna destekliyoruz.

cankirili 10 Yıl Önce

Bizim vekiller bunu yapmaz tehditle is yapmaz var bu isin icinde bir bit yeniyi

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
59 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
375 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
136 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
128 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
388 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
127 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
219 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
568 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1408 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!