Kategoriler

Çankırı Postası

AKP'lilere ağır küfür disiplinlik oldu!

AKP'de Ulusoy ve Çimen disipline sevk edildi.

 AKP'de Atkaracalar İl Genel Meclis üyesi Ahmet Ulusoy ile Kurşunlu İl Genel Meclis üyesi Dursun Çimen disiplin kuruluna sevk edildi.

 

Çankırı Postası Haber Merkezinin edindiği bilgiye göre; Ulusoy ve Çimen'in disiplin kuruluna sevk edilmesi süreci oldukça şaşırtıcı gelişmeler neticesinde gerçekleşti.

Olayların başlangıcı 5 Nisan 2016 tarihinde yapılan İl Genel Meclis Başkanı ve üyelikleri seçimlerinde oy verme işlemi sırasında gerçekleşti. Seçim öncesinde İl Başkanlığında  yapılan toplantıda masaya konulan sandıkta  grup adayını belirlemek üzere Ahmet Ulusoy ve Ruhi Şeker ön seçimde yarıştı.  İl Genel Meclis üyeleri ve Celal Kaman'ın oy kullandığı ön seçimi Milletvekili Hüseyin Filiz'in bütün ağırlığını koyarak Ahmet Ulusoy lehine yaptığı kulis faaliyetlerine rağmen Ruhi Şeker 12 oy alarak 2 farkla kazandı.  Ön seçim sonrasında İGM salonunda Başkan Ruhi Şeker ve isimleri  belirlenen başkan vekili, ve katip üyelerin grup kararı ile desteklenmesi karara bağlandı.

Ancak partide verilen sözlere rağmen İGM oylamasında AKP Grubu 4 fire verdi.  Annesi hastanede yatan Kızılırmak İGM üyesi Tuğrul Kaya mazereti nedeni ile oy kullanmadan salondan ayrılırken yine Kurşunlu İl Genel Meclis üyesi Dursun Çimen oylama sırasında salondan çıkarak bir daha geri gelmedi. Oy verme işlemi sonucunda da yapılan sayımda  iki üyenin boş oy kulllandığı ortaya çıktı.  Sonuç itibarı ile oy verme işlemi sonucunda  AKP grubunda 4 fire verilmiş oldu.

-Mecliste yaşanan fire Danışma Meclisinde fitili ateşledi-

Böylece grup kararı alınmasına rağmen mecliste yaşanan fire 11 Nisan 2016 tarihinde 100. Yıl Kültür Merkezinde  yapılan Genişletilmiş İl Danışma  Meclisi toplantısında masaya yatırıldı. Atkaracalar İl Genel meclis üyesi Ahmet Ulusoy, toplantının basına kapalı bölümünde  İl Başkanı Celal Kaman ile gergin anlar yaşadı. İl Genel Meclisi 2. Dönem seçimlerinde verilen fireler Kaman'ı oldukça kızdırdı. Kaman alınan grup kararına rağmen seçimlerde  boş oy kullanan kişilere seslenerek;  "Kim oy vermedi ise delikanlıca çıkıp söylesin" dedi.  Kaman'ın sözleri üzerine salondaki hava  adeta buz kesti.  Gergin ortamı yatıştırmak isteyen ve protokolde oturan Milletvekili  M. Emin Akbaşoğlu olayın burada kapatılmasını isteyerek temiz bir sayfa açılmasını istedi. Ancak kürsüde bulunan Kaman," Ne temiz sayfa açması. Herkes yaptığının hesabını verecek. Siyasi hayatıma da mal olsa bunun hesabını soracağım " diyerek resti çekti.  


-Ulusoy'dan sinkaflı küfürler-

Gergin ortamda geçen kapalı oturum sonrasında  ayağa kalkarak salonda çıkma girişiminde bulunan Ulusoy'un o esnada "Partinizinde, sizinde ....." diyerek sin kaflı küfürler ettiği ve toplantıya katılan bazı partililerinde bu küfürleri duyduğu ifade edildi. Bunun üzerine Ulusoy hakkında olay yerinde küfürü duyan iki şahidin ifadesi tutanakla kayıt altına alınarak imzaları alındı. Ulusoy'u ettiği küfürü o sırada  her iki milletvekili danışmanınında duyduklarını ifade ettiği, ancak  Milletvekillerinin danışmanlarına olaya müdahil olmamaları yönünde engel olduğuda iddialar arasında yer alıyor.


Gelişen süreçte İl Yönetim Kurulu, Ahmet Ulusoy ve  Dursun Çimen hakkında ön araştırma raporu hazırlanmasına karar verdi. Yetkilendirilen komisyonun ön araştırma raporu sonrasında  savunmaları alınan Atkaracalar İl Genel Meclis üyesi Ahmet Ulusoy, İl Danışma Kurulunda ettiği iddia edilen küfür nedeni ile  Kurşunlu İl Genel Meclis üyesi Dursun Çimen ise grup kararına uymaması nedeni ile 2 ayla 9 ay arasında değişen oranlarda  partiden ihraç edilmesi talebi ile Yönetim Kurulunca,  İl Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Yorumlar

İşçı 8 Yıl Önce

Çankırı daki çalışan kadrolu işçilere kaşarlanmis bunlar diyen adam ahmet Ulusoy bey senin oglanda tarımda kadrolu işçi ona nedersiniz acabaa

Entel koylu 8 Yıl Önce

Eger gucunuz yetseydi bole bir adam igm baskqni olacakti ole mi? Delikanlilik nerede. Adam iki dakika once soz veriyor. O sozunu tutmuyor. Soz namustur. Delikqnlilik nerede Birde donup milletn namusuna kufur ediyor.

Nazım 8 Yıl Önce

adam partili cumuhurbakanında tutunda kabinesine bütün üyesine kadar dipli doruklu küfür etmiş. bu küfürü başka biri etse cumhurbaşkanına hakaretten hapise girmişti.

Mustafa 8 Yıl Önce

bu adamların artısı olmaz eksisi olur. keçici değil kesin ihraç edilmeliler. affedilir gibi değil.

ak partili 8 Yıl Önce

yazıklar olsun bu partinin oyları ile makama gelip sonra partiye küfür eden ben bencilere.yazıklar olsun.yazılacak çok şey var ama adabımız izin vermiyor.

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
242 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
67 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
424 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
152 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
134 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
394 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
155 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
237 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
581 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1550 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!