Kategoriler

Çankırı Postası

Lastik fabrikasında işçi eylemi

Çankırı'da faaliyet yürüten Sumıtomo Rubber Ako Lastik fabrikasında işçiler greve gitti.

Türkiye'nin en büyük lastik fabrikaları arasında yer alan Sumıtomo Rubber Ako Lastik fabrikasında işçiler greve gitti.


Yakınkent Organize Sanayi Bölgesinde Japon ortaklığı ile kurulan Lastik Fabrikasında, yönetim tarafından 8 işçi arkadaşlarının sendikal faaliyetlere öncülük ettiği gerekçesi ile işten atıldığını öne süren  Lastik İş Sendikasına bağlı yaklaşık 350'ye aşkın işçi protesto eylemi başlattı.





- Eylemci işçiler otomobillerde sabahladı -

Dün akşam 18.00'den itibaren fabrika önü ve içerisinde eyleme başlayan işçiler, fabrika girişinde otomobillerinde sabahladı. Gün boyu devam eden eylemlerde; havaya ekmek kaldıran işçiler," Asker, polis bizim dostumuzdur" sloganı ve tekbirler getirdi. İşçiler grevi, işten çıkartılan arkadaşları işe geri alınıncaya kadar devam edeceklerini bildirdi.


İşçilerin kararlı bekleyişi sürerken Fabrika yönetimiden konu ile ilgili basın mensuplarına yazılı açıklama yapılacağı bildirildi. Fabrika ve çevresinde Jandarma ve polis tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındığı öğrenildi.




Öte yandan yaklaşık 900 işte geçtiğimiz hafta ani bir kararla Lastik - İş Sendikasına üye olmuşlardı. Lastik-İş'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada işçilere sendika değiştirmeleri için baskı yapıldığı da iddia edildi. 2012 yılında temelleri atılan fabrika 500 milyon dolar yatırımla kurulmuştu.

Yorumlar

Mikail karadogan 6 Yıl Önce

Ben buranın insani olarak utanıyorum öncelikle daha öncede 17 kişi bizler atıldık sene 2015 de anayasal hakkımı kullanarak sendikaya üye olduk ve üye oldun diye isten atıldık ve bizler kalifiye elemanlardık taylandda eğitim aldik vardiye amiri olarak göreve başladık buradan sesleniyorum sayın büyüklerime hüseyin filiz ,belediye başkanıma,valiye,kaymakamı çankırı çocuklarına sahip çıksınlar .

Sevgi 6 Yıl Önce

i̇şci kardeşlerimizin allah yardımcısı olsun dualarımız onlarla

Çankırılı 6 Yıl Önce

ben de bir çankırılı olarak utanıyorum yapılan eylemden. bu fabrika sayesinde 1400 kişi ekmek sahibi oldu. daha kurulalı 2-3 yıl oldu. sendika zaten eninde sonunda girecek. ne bu aceleniz. yazık değil mi o kadar üretim kaybı. şimdi bu işçilere sorsak çankırıya araba fabrikası gelsin mi diye, hepsi de gelsin der. e peki daha 2 yıllık fabrikaya bu eylemi yapan adamlarla dolu memlekete yatırım gelir mi?

Çankırılı18 6 Yıl Önce

Bu isciler anayasal hakkini kullanarak sendikasını secmisler suc islememisler neden bir millet vekili vali yada belediye baskani qidipte hemserilerine sahip cikmiyor isverenlerin ortakliqinimi yapiyorlar neden qariban iscinin yaninda deqiller bu kadar insan onlari bosunami vekil secti yani

emiros 6 Yıl Önce

o 1400 kişi sayesinde patronun (senin sahibin) servet sahibi oldu . kimseye bedava ekmek vermedi

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
661 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda Çankırı’da 4 kamu personeli gözaltına alındı!
GÜNDEM
276 Kez Görüntülendi.
Kurşunlu Belediyesine T.C. tabelası takıldı!
GÜNDEM
317 Kez Görüntülendi.
Bademlik camii minaresinde kontrollü yıkım başladı!
HAYAT
13 Kez Görüntülendi.
Kartoteks Dolabı
GÜNDEM
255 Kez Görüntülendi.
Çöl tozları Çankırı’ya ulaştı!
GÜNDEM
1349 Kez Görüntülendi.
Çankırı Devlet Hastanesinde hastaların mahrem bilgileri çalındığı iddia ediliyor!
YAŞAM
322 Kez Görüntülendi.
İnatçı tavşan arkasındaki araca dakikalarca yol vermedi
HAYAT
14 Kez Görüntülendi.
Yoga Kampı Nasıl Yapılmalıdır?
HAYAT
12 Kez Görüntülendi.
TV Battaniyesi Ürünleri
HAYAT
10 Kez Görüntülendi.
Tekerlekli Sandalye Fiyatları