Kategoriler

Çankırı Postası

Sendikal vesayetçilere ilk ceza kesildi!

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili Çankırı Postası’nın gündeme taşıdığı ve binlerce hastanın mahrem bilgilerinin kurum dışına çıkartıldığı iddialarına ilişkin idari soruşturma da adı geçen M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, disiplin cezası aldı.

Çankırı Devlet Hastanesinde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili Çankırı Postası’nın gündeme taşıdığı ve binlerce hastanın mahrem bilgilerinin kurum dışına çıkartıldığı iddialarına ilişkin idari soruşturma da adı geçen M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, disiplin cezası aldı. Kamuoyunda yargının harekete geçmesi bekleniyor.

Haber Merkezimizin edindiği bilgiye göre; 19 Temmuz 2019 tarihinde toplanan Çankırı Valiliği İl İdare Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen soruşturma dosyasında adı geçen memur ve bazı hastane idarecileri ile ilgili dosyayı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 124.maddesi (DMK) son fıkrası açısından idari karara bağladı.

Kurulun kararına göre; soruşturmada suçlu bulunan M.T, Ö.G., K.B, N.İ.A, R.K, çeşitli disiplin cezalarına çarptırıldılar.  

Öte yandan ceza alan isimlerin Sağlık Sen yönetici ve üyesi olmaları dikkat çekiyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nün cezaları az bularak dosyayla ilgili Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan bilirkişi ve müfettiş istediği edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Yine hasta mahremiyeti ve evrakta tahrifat yapılmasına ilişkin soruşturmayla ilgili adli bir sürecin başlaması bekleniyor.

Olayın geçmişi ?

Bir sağlık çalışanının ihbarı üzerine Çankırı Devlet Hastanesinde bazı sağlık çalışanlarının nöbete gitmeden nöbet parası aldığı, yine riskli hasta taşıyormuş gibi risksiz hasta taşımalarına rağmen 2,5 yıl boyunca yapılan usulsüzlük ve yolsuzluklar sonucunda yaklaşık 10 çalışanın haksız kazanç elde ederek devleti 500 bin TL zarara uğrattığı belirtiliyor. Hem hastane yöneticisi hem de sendika yöneticisi olduğu belirtilen bazı idarecilerin kendi sendika üyesi arkadaşlarını koruyarak haksız kazanımın elde etmelerine göz yumdukları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddia edilmişti. İddialara göre; Sağlık Müdürlüğünce soruşturma derinleştikçe hastane başhekimliğinden bazı arşiv belgelerinin kayıtları ilginç bir şekilde İdari Hizmetler Müdürlüğüne bağlı arşiv odasından Evde Nakil Hizmetlerinde görevli soruşturma geçiren isimler tarafından klasörler halinde alınarak arka çıkış kapısında özel araçla hastane dışına çıkartıldığı kameralar tarafından tespit ediliyor. Beş bin hastanın mahrem bilgileri bu şekilde kurum dışına çıkartıldığı öne sürülüyor. Daha sonra kurum dışına çıkartıldığı iddia edilen hastaların mahrem bilgilerinin olduğu formlarda tahribat yapılarak evraklarda tahribat yapıldığı da soruşturma sırasında tespit edildiği önemli iddialar arasında yer alıyor. Soruşturma için istenen 2017-2018 yılı Hasta ve Ambulans Kayıt Nakil defterleri de kaybedildiği söylenerek soruşturma dosyasına verilmiyor. Türkiye’de ise kimsenin aklına gelmeyen model Çankırı’da uygulanıyor. 2017 yılında ayrı ayrı müdürlüklere bağlı birimler olan Evde Nakil Birimi ve B1 İstasyon Acil Sağlık Hizmeti Birimleri, skandal olaylar nedeni ile 2019 yılı Şubat ayı başında görevden alınan Başhekim İsmail Bozkurt ve İdari Mali İşler Müdürü Nedim İlyas Ata ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak’ın ortak imzası ile Acil Entegre ATT ve Sağlık Memurları Ambulans Hizmetleri Birimi adını alarak tek yetki altında toplandı. Birimlerin birleşmesi ile birlikte mevzuata aykırı bir şekilde hastanede tedavisi bitmiş nakil hastasını götüren ekipler, 112 acil hizmetlerinde görevli ekipler gibi %50 artırmalı nöbet ücreti almaya başladı. Aynı zamanda 112 acil ekiplerinin aldığı %50 riskli hasta birim farkı da evde nakil hizmeti veren ekiplere ödenerek devletten haksız kazanç elde edilmiş oldu.

Yorumlar

Yaranbaşı 5 Yıl Önce

Ha işte bunun gibi haberlerle tanıdık sizi. Önceki haberdeki yorumuma cevap niteliğinde olmuş. Allah razı olsun. böyle bizim dile getiremediklerimizi yazan korkusuz gazetecilere ihtiyacımız var. Umudumuzu yitirmememiz gerektiğini gördük. Teşekkürler

Salih Yalçın 5 Yıl Önce

Habere konu olan “sağlık Sen “ hangi federasyona bağlı sendika. Sağlıktaki tüm sendikalar “sağlık-sen”olarak biliniyor. Sendikaların federasyonlarını da yazarsanız hak daha iyi yerini bulacaktır.

Selam Olsun 5 Yıl Önce

Yaşanan olaylara tepkisini koyarak sağlık-sen den istifasını veren 130 sağlık çalışanına selam olsun.

KURTULUŞ 5 Yıl Önce

BU İŞİ İDARİ CEZALARLA KAPATMAYA ÇALIŞIRSANIZ (ÇANKIRI SİYASİLERİ VE BÜROKRATLARI)SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.SUÇLU OLAN KANUNLARDA NE ÖNGÖRÜLÜYORSA CEZASINI ÇEKMELİDİR.

Hicmi vicdan yok 5 Yıl Önce

Bu sendikanin diger yoneticilerinde hicmi vicdan Allah korkusu yok, bile bile hala bu durumu destekliyorlar dolaylı olarak, devletin malını yiyenlere nasil ses cikartmiyorsunuz bilmediğinizi ümit ederek yok bilipde ses cikarmiyorsaniz vAllahi felah bulamazsiniz vakit varken tevbe edip geregini yapın sözüm başta size sonrada kendimize

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Hamzalı – Tımarlı sulama hattına su bırakılıyor
ASAYİŞ
87 Kez Görüntülendi.
Boş arazi alev alev yandı!
ASAYİŞ
236 Kez Görüntülendi.
Şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
YAŞAM
98 Kez Görüntülendi.
Üniversite öğrencileri sınav stresini kurdukları futbol takımıyla atıyor!
ASAYİŞ
330 Kez Görüntülendi.
Alevlere teslim olan ev küle döndü!
GÜNDEM
104 Kez Görüntülendi.
Bu sefer trafik kontrollerini çocuklar yaptı
GÜNDEM
788 Kez Görüntülendi.
Karayollarında jeton yeni düştü! Tehlikeli yerlere bariyer takmak akıllarına geldi
GÜNDEM
1472 Kez Görüntülendi.
Enflasyona savaş açtı: Ekmeği 5 TL'ye indirdi
YAŞAM
407 Kez Görüntülendi.
Dronu gören leylek yumurtalarını saklamaya çalıştı
GÜNDEM
5655 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da köye inen ayı, arı kovanlarını parçaladı