Kategoriler

Çankırı Postası

Sağlık Çalışanları isyanlarda! Bu nasıl planlama?

Çankırı Valiliğince yurtlarda yer tahsis edilen sağlık çalışanlarının yapılan planlamada yeme-içme ve temizlik ihtiyaçlarının ise düşünülmediği ortaya çıktı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı özverili bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının hizmetine sunulmak üzere Çankırı Valiliğince yurtlarda yer tahsis edildi. Özveriyle çalışan ve evlerine dahi gidemeyen sağlık çalışanlarının yapılan planlamada yeme-içme ve temizlik ihtiyaçlarının ise düşünülmediği ortaya çıktı. Yönetim beceriksizliğinden mağdur olan çalışanların taleplerinin 10 gündür çözülemediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta yapılan düzenleme ile sağlık çalışanları KYK, Hacı Muradı Veli ve çeşitli liselerin öğrenci yurtlarına dağıtıldı.  Ancak yapılan düzenlemede yeme-içme-temizlik gibi hizmetlerle ilgili bir planlama yapılmadığı ortaya çıktı. Okulların kapanması ile yurtlarda görevli personel de evlerine gönderilince sağlık çalışanları büyük sıkıntı yaşmaya başladı. Yurtlarda dinlenmeye gelen personel yemek ve çamaşırını yıkama, internet, televizyon gibi hizmetleri alamadığını ifade etti.  

Sanayi tipi çamaşır makinesi olan yurtlarda farklı zamanlarda gelen çalışanlar kendi getirdikleri tüplerle yemeklerini yapmak istedi.  Ancak bu şekilde yemek yapmak isteyene çalışanlara okul idareleri sorumluluk almak istemeyerek izin vermedi. Çamaşırlarını yıkayamayan çalışanlar çamaşır makinesi istedi.

Bu şekilde kalamayız-

Bu ihmalkârlık ve vurdumduymazlık Kovid-19 salgınının önüne geçilmesi, salgına yakalanan vatandaşların sağ salim sevdiklerine kavuşabilmesi için gece gündüz büyük bir özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarının adeta isyan ettirdi.

Sağlık çalışanlarının İl sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi başhekimliğine ısrarlı şikayetleri ve taleplerine rağmen  günlerdir sorunun çözülememesi dikkat çekti.  Yurtlarda uygun konaklama koşullarının sağlanamaması sonucunda yurtlarda kalmak için yeni taleplerin gelmediği öğrenildi.

Yorumlar

Anlaşıldı 4 Yıl Önce

Bu virüs, hakeden ciddiyetsiz ve liyakatsizlere bulaşmadığı sürece, bu işin ciddiyetini anlayamayacaklar. Doktor ve sağlık çalışanları olmadan siz kocaman bir hiçsiniz. Mücadeleyi veren biziz, adam kayıran, işleri savsaklayan sizsiniz, öyle değil mi, Sayın sağlık çalışanları, ne zaman bizim sırtımızdan geçinen parazitlerle savaşacağız? Emin olun bunlar corona dan daha ölümcül bir virüs, yapıştıkları yeri çürütüyorlar.

ATAKAN TEKMEN 4 Yıl Önce

Bildiğim kadar yurtlar müdürü kısa zamanda hazır vaziyete getirdi bazen fazla apartiyoruz

Hüseyin 4 Yıl Önce

Çankırıda bu zamana kadar ne doğru yapılmışki bu iş doğru yapılsın illa sağlıkcılar eylemmi yapmalı valilik tüm imkanlarını kullanmalı şuan cephede canı pahasına sağlıkcılar var el üstünde tutmalıyız tüm çankırılılar olarak ama nerde

18 4 Yıl Önce

Sizi mi düşünecekler adamlar kendi derdine düşmüş soruşturmaları kayıranlar millet verdiği dilekçelere yalan diyen yetkililer

..... 4 Yıl Önce

Tüm ilçeleri gezip fotoğraf çektiriyor fotoğraflarda sosyal mesafeyide koruyor daha ne yapsin bu adam

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
745 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da bir genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu
SAĞLIK
452 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da kadın doktor, düşük yapan hasta yakınının saldırısına uğradı
GÜNDEM
256 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
73 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
451 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
184 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
145 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
405 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
185 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
263 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!