Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı Devlet Hastanesindeki vesayet düzeni meclise taşındı!

Çankırı Devlet Hastanesindeki sendikacılık adı altında vesayet düzeni, CHP Milletvekillerince mecliste dile getirildi.

Çankırı Devlet Hastanesindeki sendikacılık adı altında vesayet düzeni CHP Milletvekillerince mecliste dile getirildi. CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, "Kamuya zarar veren, bu yolsuzluklara ve kanunsuzluklara bulaşan bu kişilerin hem soruşturmanın selameti açısından hem de kamuda hizmetlerin dürüst ve liyakatli bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından görevden acilen el çektirilmeleridir." dedi.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin 1 yıl önce gündeme taşıdığı, Çankırı'da sağlık skandalları ile ilgili yolsuzluk ve usulsüzlükler meclise taşındı. 


TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Çankırı Devlet Hastanesi’nde görev yapan İdari ve Mali İşler Müdürü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’nün acil serviste çalışmayan  ve kendi sendikalarına üye kişilere 2018 yılından beri haksız kazanç sağladıklarını ifade etti.


Acil Sağlık Ünitesi gibi riskli birimlerde çalışan sağlık çalışanlarının nöbet ve döner sermayeden %50 oranında ek ödeme aldıklarını hatırlatan Milletvekili Fikret Şahin; ‘’ Çankırı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü hali hazırda iktidar partisine yakın sendikanın il temsilcisi. Bu kişi, acil servislerde görev yapmayan kendi sendikasına mensup olan kişileri tıpkı acil ve riskli birimde çalışan personeller gibi göstererek, 2018’den beri onlara hak etmedikleri ücretleri sağlamış durumda. Hastanedeki diğer birimlerin şikayetleri üzerine Sağlık Müdürlüğü’nün başlattığı soruşturma ve Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonrasında evde bakım hizmetlerinde görev yapanlara acil servislerde hizmet veriyormuş gibi ek ödeme yapıldığı ortaya çıkartılıyor. Böylece kamunun bir kez daha nasıl zarara uğratıldığına şahit olduk. ’’ ifadelerini kullandı.


500 Bin Türk Lirası Ödenmiş!
Çankırı Devlet Hastanesi’ndeki yolsuzluğun ortaya çıkartılmasının ardından yolsuzluktan sorumlu olan kişilerin hastanedeki resmi evrakları kendi özel araçlarıyla hastane dışına çıkartarak, kendilerine uygun şekilde değiştirdiklerini vurgulayan Şahin şunları söyledi;


‘’ Yapılan bu yolsuzluk sonucunda 500 Bin Türk Lirası’ndan fazla ödeme hak etmeyen kişilere yapılmış durumda. Tüm bu kanunsuz işlere rağmen Çankırı Devlet Hastanesi’nin İdari ve Mali İşler Müdürü ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü halen görevlerine devam etmektedirler. Bizim talebimiz, kamuya zarar veren, bu yolsuzluklara ve kanunsuzluklara bulaşan bu kişilerin hem soruşturmanın selameti açısından hem de kamuda hizmetlerin dürüst ve liyakatli bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından görevden acilen el çektirilmeleridir. Bu yolsuzluk yaşanırken acil birimlerde görev yapan ve ek ödemeyi hak edenlerin de ödemeleri derhal yapılmalıdır. Çankırı’dan sorumlu iktidar partisi Milletvekillerine büyük görev düşmektedir. Hangi sendikaya mensup olursa olsun  bu kanunsuz işlerin altına imzasını atanların sözleşmeleri yenilenmemelidir. Bizler sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.’’

Yorumlar

TÜRK 4 Yıl Önce

SAYIN VEKİL SİZİN UŞAKLAR MEŞHUR OLMUŞLAR.SİZ HALA DURUN BAKALIM ARKALARINDA.SEÇİM ZAMANI SİZİN ENSENİZE DE TOKAT PATLATANLAR OLACAKTIR EMİNİM:)

Top siyaside 4 Yıl Önce

Sabırla bu işlere karışmış kişilerin arkasında kimler var? Bu devleti zarara uğratanlar kimden güç alıyorlar? Açıklama bekliyoruz.

KURTULUŞ 4 Yıl Önce

TÜM ÜLKE ANLADI,ÇANKIRI ANLAYAMADI OLANLARI.İLGİNÇ.

Birisi 4 Yıl Önce

1) O para ile kaç tane işsiz iş sahibi olurdu. (10-20) 2) nöbetçi memur yerine koy oraya vardiyalı bir işçi asgari ücretle calisir. Bu şekilde kaç ıssız iş sahibi olur (30-50) 3) bı de bunu 81 ilin 250 aşkın ilçesinde köyünde kasabasında gereksiz nöbet tutulan heryerde uygula ülkemde işsiz adam kalmaz. 4)nöbet esnasında 4 hasta geliyor rontgencisi bilgi işlemcisi veznecisi hemşiresi sağlık memuru vs tüm memurlar nöbet parası alıyor. Verme kardeş nöbet parası al 10 tane adam gece vardiyesine gelsin. Bak bakalım tasarruf yapılıyor mu işsizlik azalıyor mu görelim. Ama bunu istemezler. Niye kıymetli paraciklari azalacak. Bir üst model araba alamiyacak. Daha konforlu daireler alamiyacak. Her sene model değişir mi yaa. Sonra araba fiyatları neden yüksek. Bu ayrı konu tabi ama soyleyim. Adam arabayı alıyor 100000 ne. Aldığı gün koyuyor letgo sahibinden com ' a. Fiyat pazarliksiz 115000. ondan alan adamda koyuyor ilana 120000. Kim ne tutturursa. Sonra memurlar ek iş yapamaz. Nerde!

Madagaskarlı Mahmut 4 Yıl Önce

Benzer bir durum Çankırı İl Özel İdaresinde yaşandı. Kurumun yemekhanesinden sorumlu personel kurumun yemekhanesini soyup soğana çevirip deve yükü parayla ortadan kayboldu. Kurumda konuyla son derece alakasız insanlara formaliteden soruşturma açıldı ve konunun üzeri kapatıldı, konuyla direkt alakalı insanın adı bile geçmedi.. Al gülüm ver gülüm.. Hırsızın halen kurumda çalışan babası ve hırsızı sakladığı halde babaya mağdur muamelesi yapan zat-ı şahane yönetici ile aralarında konuyu kapattılar. Kendilerine sorulduğunda cevapsız kalmayalım diye simit taksidi gibi borç ödeyerek. Bir Allah"ın kulu da nedir bu soygun, niye göz yumuluyor diye hesap sormuyor. Bilmiyorlarki tecelli etmeyen adalet günü geldiğinde kendilerinden herkesin gözü önünde sokak ortasında sorulacak. Ne kimsenin yaptığı yanına kalacak, ne de göz yummaları..

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
327 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da yanan evde kundaklama iddiası!
ASAYİŞ
2017 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da bir genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu
SAĞLIK
843 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da kadın doktor, düşük yapan hasta yakınının saldırısına uğradı
GÜNDEM
268 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
77 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
458 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
193 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
151 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
407 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
201 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!