banner198

Botox Herkes İçin Uygun Mu?

Genç, sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak kadın ve erkek fark etmeksizin herkesin ilgi çeker.

Botox Herkes İçin Uygun Mu?
banner145

Botox Herkes İçin Uygun Mu?

Genç, sıkı ve parlak bir cilde sahip olmak kadın ve erkek fark etmeksizin herkesin ilgi çeker. Genetik faktörlerimiz, çevresel etkenler ve yaşam biçimimiz ilerleyen yaşlarda sahip olacağımız cildin özelliklerini büyük ölçüde etkiler. Yaşlanmanın etkisi ile cildimizin kendini onarma gücü düşer, çizgi ve kırışıklık gibi kusurlar ile karşı karşıya kalırız. Botox, son dönemlerin popüler estetik uygulamalarından biri olarak dikkat çekerken çizgi ve kırışıklık gibi yaşlanma etkilerinin minimuma indirilmesini vadediyor. Peki herkes botox yaptırabilir mi?

Botox Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Botoks işlemi, tıp dünyasında 50 yılı aşkın süredir kullanılmaktadır. Migren ve masseter kasının istemsiz kasılması gibi rahatsızlıklarda kullanılan bu yöntem, günümüzde estetik uygulamaların da merkezinde yer almaktadır. Solüsyonun ilgili cilt yüzeyine enjekte edilmesi ile uygulanan işlem, bu sayede konforlu bir tedavi imkanı sunmaktadır. Enjeksiyonun ardından ilgili bölgedeki kas fonksiyonları bir süreliğine yavaşlamakta ve amaca ulaşılmaktadır.

Botoks, en çok tercih edilen estetik işlemler arasında yer almaktadır. Uzmanlar tarafından uygulandığında son derece az yan etkiye yol açması ve hasta açısından konforlu bir tedavi sunması sıkça tercih edilme nedenleri arasında bulunmaktadır.

Botox daha çok yaşlanma belirtileri olarak da bilinen çizgi ve kırışıklıkların ortadan kaldırılması amacıyla kullanılmaktadır. Bölgeye uygulanacak solüsyon, kırışıklığın boyutuna ve derinliğine bağlı olarak belirlenmektedir.

Botoxun kullanım alanları şu şekildedir:

·        Düşük burun ucunun kaldırılması,

·        Burun kökünün çevresinde yer alan çizgiler,

·        Göz kapağının altındaki çizgiler,

·        Kısık göz şikayetleri,

·        Çene ile alt dudak arasında kalan çizgiler,

·        Gülüş bozukluğuna yol açan üst diş etinin görülmesi,

·        Kaz ayağı olarak adlandırılan, gözlerin yanında yer alan çizgiler,

·        İki kaş arasında kalan ve yüze sinirli bir ifade katan çizgiler,

·        Kaşların dikleştirilmesi,

·        Boyun ve dekoltede oluşan çizgiler.

Botox Herkese Uygulanabilir Mi?

18 yaşından büyük herkes botox uygulaması yaptırabilmektedir. Ancak hamilelik dönemindeyseniz veya bebek emziriyorsanız botox yaptırmanız önerilmemektedir. Botox enjeksiyonu sırasında deri altına gönderilen içerik, anne sütü aracılığı ile bebeğe geçebilir. Bu tür durumlarda botox sakıncalı sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle hamileyseniz veya emziriyorsanız uygulamayı yaptırmayınız.

Kas hastalığınız varsa, enjeksiyon içerisinde maddelere karşı alerjiniz bulunuyorsa, lazer veya kimyasal peeling uygulamalarına karşı vücudunuz alerjik reaksiyon gösterdiyse, nörolojik rahatsızlığınız varsa, kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız botox uygulamasını yaptırmadan önce doktorunuza bilgi veriniz. Botox uygulamasının sizin için güvenli olup olmadığını öğrenmek için mevcut hastalıklarınızı ve sürekli kullandığınız ilaçlarınızı doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz sizler için en iyi kararı verecektir.

Botox Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Botox uygulamasının ilk etkisi ortalama 72 saat içerisinde görülmektedir. Ancak işlemin etkileri en iyi 15 günlük sürenin ardından görülebilmektedir.

Botox Kalıcı Mıdır?

Botoks uygulaması ortalama 4 aylık kalıcılık sunmaktadır. Ancak bu süre, uygulama yapılan bölgedeki kasların gücüne ve yüz kaslarınızı hareket ettirme sıklığınıza bağlı olarak değişmektedir. Örneğin botox işlemi dudak çevresine yapıldıysa ve kişi gün içerisinde çok kez gülüyorsa botox etkisi daha kısa sürecektir.

Botox Tekrar Yaptırılabilir Mi?

Botox işleminin tekrarlanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Sağlık durumu uygun olan her kişi, botox işlemini yenilemek için tedaviye başvurabilmektedir. İki uygulama arasında ortalama 5 aylık sürenin geçmiş olması önerilmektedir. İşlem birden çok kez tekrarlandığında kalıcılık süresi uzamaktadır.

Botox İşlemi Yerine Krem Kullanmak Aynı Etkiyi Gösterir Mi?

Botox işlemi sırasında Clostridium Botulinum toksini enjeksiyon yolu ile deri altına gönderilmektedir. Krem ve losyon gibi ürünler, cilt altındaki kaslara değil, yüzeye etki göstermektedir. Dolayısı ile kremlerden botox etkisi beklenmemelidir. Bu kremler, botox işleminin ardından destekleyici olarak kullanılabilmektedir. Ancak bu süreç uzman doktordan onay alınmalıdır.

Botox Sonrası Cildimde İz Kalır Mı?

Botox işlemi uzman doktorlar tarafından uygulandığında son derece basit bir uygulamadır. Yaklaşık 10 dakikada tamamlanan işlemin ardından kişiler hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmektedir. Uygulama sonrasında enjeksiyona bağlı hafif kızarıklık oluşabilmektedir. Ancak bu etki geçicidir ve kısa süre içerisinde ortadan kaybolmaktadır. Bu etkinin dışında uygulama bölgesinde herhangi bir iz veya leke kalmamaktadır.

Botox Sonrası Yüzüm İfadesizleşir Mi?

Yüzü yaşlanma etkilerine karşı korumak, çizgi ve kırışıklıkları azaltmak amacıyla uygulanan botox işlemi yüzde ifade kaybına yol açmamaktadır. Ancak yüksek doz kullanılması ve yanlış uygulama yapılması gibi durumlarda başarısız sonuçlar ile karşılaşılabilmektedir. Bu tür olumsuz durumlar ile karşılaşmamak için botox işleminin mutlaka alanında uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Dolayısıyla doktor seçimi son derece önemlidir.

Uzman Dr. Şafak Göktaş, yaşlanmanın etkilerini azaltmak, cildini gençleştirecek uygulamalar ile tanışmak ve doğal dokunuşlar ile estetik bir görünüme sahip olmak isteyenlerin ilk tercihi olmaktadır. İstanbul’daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul eden Uzman Dr. Şafak Göktaş, estetik tedavi ve uygulamalardaki uzmanlığını yüksek başarı ile taçlandırmaktadır. Hastalarının kendilerini daha iyi hissetmeleri ilkesi ile hareket eden Göktaş; botox, PRP, liposuction ve jinekomasti tedavisi gibi estetik uygulamalarda sayısız operasyona imza atmıştır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER