Biber ve domatesle yapılan ev yapımı salça kış aylarımızı daha lezzetli yemekler tüketerek geçirmemizin tek yoludur. Salçasız yemek, ne damak zevkimize hitap eder, ne de görünüşü bizi çeker. Mutfağımızın vazgeçilmezidir.
Mis gibi domates ve biberlerimizi salçaya dönüştürerek yemeklerimize lezzet ve tat katarız. Domatesleri ortadan ikiye bölüp güneşte kurutarak ve daha sonra kaynatarak ev yapımı salça üretimine başlayabiliriz.
Sonrasında mikser veya mutfak robotu ile çektiğimiz domateslere biraz kaya tuzu ekleyerek kışlık salçamızı yapmış oluruz. Sonrasında kavanoza koymak ve tüketmek kalır. Biber salçası da pek farklı değildir.
Biber tohumlarını temizledikten sonra biberimizi de aynı şekilde püre haline dönüştürüp tuzunu ekliyor ve kurutmaya bırakıyoruz. Tüketecek kişi sayısına göre domates ve biber miktarını ayarlıyoruz.
En Çok Satan Ev Yapımı Salça Hangileri?
Salça en az bozulan gıda ürünlerinin başında geldiği için genelde yıllık olarak satın alınır. Bir akşam yemeğinde kullanılmak üzere kimse salça satın almaz. Firmalar da zaten kilogramla, hatta 10 kilogramlık teneke kutularla satarlar.
O yüzden salça almadan önce iyi araştırmak lazım. Bir kış boyunca kullanacağınız bir ürünü gelişigüzel almamalısınız. Tüketiciler bu bilinçle daha doğal olan ve uzun ömürlü salçaları tercih eder. En çok satılanlar da ev yapımı salça çeşitleridir.
Ev Yapımı Salça Bozulur mu?
Taze domates ve biberi alıp, doğru bir şekilde salçanızı üretir ve uygun ortamda muhafaza ederseniz, salçanızın bozulma ihtimali de düşüktür. Doğru muhafaza etmekten kasıt, üzerine bir miktar zeytinyağı döküp kapağını hava almayacak şekilde kapatmaktır.
Kaliteli bir şekilde üretilen salçanızın saklandığı ortam ve kullanım şekliniz de doğru ise 2 veya 3 yıl bozulmadan salçanızı korursunuz. Salça üretimi sırasında kaya tuzu kullanımını da ihmal etmemek gerekir.
Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?
Sağlam ve temiz bir cam kavanozda kapalı bir şekilde buzdolabında saklanan salçaların ömrü de uzun olur. 3 yıla kadar bozulmadan durur. Tabi ki kullanırken kirli ve paslı kapak ve kaşık kullanmazsanız.
Ev yapımı salçalar katkı maddesi olmadan üretildiği için daha dikkatli olmak gerekir. Küçük kavanozların tercih edilmesi de daha çabuk tükeneceği için bozulma riskini azaltır. Ayrıca tahta kaşıkla ara sıra karıştırmak ve kapağı kapatırken zeytinyağı ilave etmek faydalı olacaktır.
Ev Yapımı Salça Nasıl Anlaşılır?
Ev yapımı salçayı anlamak için tadına bakabilirsiniz. Rengi de önemlidir. Açık renkli ve sulu salçaların ev yapımı olma şansı yoktur. Ev yapımı salça, daha katı ve rengi de kırmızı olur.
Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?
Emeklerinizin ve paranızın ziyan olmasını istemiyorsanız, salçanızı bozulmadan önce tedbir almalısınız. Tamamen bozulan salçayı tüketme şansınız yoktur. Sağlık açısından ciddi sorunlar doğurabilir. Saklama koşullar çok önemlidir.
Sağlam ve temiz bir kavanozda muhafaza etmeniz gerekir. Kapalı olmayan bir kavanozda kalırsa emekleriniz heba olur. Her türlü önleminize rağmen salçanız bozulmaya başladı ise yapmanız gereken şey tektir.
Bozulmaya başlayan kısmı alıp çöpe atmaktır. Kalan salçayı da tahta kaşıkla karıştırıp üzerine biraz zeytinyağı ekledikten sonra kapağını sıkı bir şekilde kapatıp dolaba koymalısınız.
Ev Yapımı Salça Fiyatları
Salça fiyatlarını Salçada kullanılan domates ve biberin kalitesi de salçanın lezzetini etkiler. Doğru üretim de yaparsanız, istediğiniz ev yapımı salça keyfine ulaşırsınız. En çok satılan salça türleri de lezzetli ve doğal olanlardır.
Siz kaliteden ödün verirseniz, istediğiniz damak zevkine ulaşamazsınız. O yüzden salça alırken veya üretirken önceliğiniz kalite olmalıdır. Paranızı salçanızla birlikte çöpe atmak istemiyorsanız salça fiyatları deyip geçmeyin.
https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.