banner198

İpek Kirpik Nedir, Nasıl Uygulanır?

Güzel görünmek, hemen hemen her kadının arzusu. Bunun için giyim kuşamdan saça, makyajdan diyete pek çok alanda ihtiyaç duyulan ürünler temin edilerek amaca emin adımlarla yürünür.

İpek Kirpik Nedir, Nasıl Uygulanır?
banner145

İpek Kirpik Nedir, Nasıl Uygulanır?

Güzel görünmek, hemen hemen her kadının arzusu. Bunun için giyim kuşamdan saça, makyajdan diyete pek çok alanda ihtiyaç duyulan ürünler temin edilerek amaca emin adımlarla yürünür. İpek kirpik uygulaması da bu çabalardan sadece biri. Kalbin aynası olan gözlerimizi daha çarpıcı göstermek, iddialı bakışlar yöneltmek ve daha da önemlisi zahmetsiz güzellik elde etmek için tercih edilen ipek kirpik hakkında aklınızı kurcalayan soruları bu yazıda yanıtlamaya çalışıyoruz. Okumaya devam ederek ipek kirpik nedir nasıl yapılır, sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Nedir Bu İpek Kirpik?

Siz de upuzun kirpikli insanlar gördüğünde imrenenlerden misiniz? Cevabınız evetse yazının bu kısmı sizinle ilgili. Zira burada okuyacağınız ipuçlarıyla siz de ipek gibi ve upuzun kirpiklere sahip olabilirsiniz. Öncelikle ipek kirpik nedir, konusuna değinecek, daha sonra bu uygulamanın nasıl yapıldığından bahsedeceğiz. Peki, nedir bu ipek kirpik? Hadi, hep birlikte öğrenelim.

İpek kirpik, saf ipekten elde edilerek üretilen bir güzellik ürünü. Güzellik salonlarında ya da kuaförlerde sıklıkla karşımıza çıkan ipek kirpikler, var olan kirpiklerinizin üzerine, özel bir medikal malzemeyle yapıştırılıyor. Böylece kirpikler daha gür ve güçlü görünüyor. Yani sadece birkaç saat içinde göz alıcı, gür ve kıvrık kirpiklerle, girdiğiniz salondan çıkmanız mümkün.

İyi de ipek kirpik ne kadar süre kullanılır, kimlere uygulanır ya da nasıl çıkarılır? İşte, tüm bu diğer soruların yanıtı ise hemen aşağıda.

İpek Kirpik Nasıl Uygulanır?

Kim Kardashian ipek kirpiklerini istediğinizi biliyoruz. Bu hiç de imkansız değil. Artık herhangi bir güzellik salonunda rahatça ulaşabileceğiniz ipek kirpik uygulamasının detaylarına geçebiliriz.

  • Güzellik salonunda profesyonel bir uygulayıcıdan randevu alın.
  • Uygulayıcınız, kirpiklerinizin uzunluğu, gücü ve yapısı hakkında sizden bilgi alacaktır. Bu aşamada sizin göz yapınıza en uygun olan ipek kirpik şekilleri arasından seçiminizi yapın ve ilerleyin.
  • Mevcut kirpikleriniz temizlenir ve kurutulur. Bu işlem ipek kirpiklerin daha kolay uygulanması için gereken önemli bir adım.
  • Uygulayıcı, kirpiklerinizin üzerine ipek kirpikleri yapıştırmak için kirpik perması kullanacaktır. Bu aşamada iki çeşit ipek kirpik kullanılır: Kısa ve uzun. Kısa ipek kirpikler göz kapağının iç kısmına yerleştirilirken uzunlar dışına yapıştırılır.
  • Uygulama başlamadan önce, göz kapaklarınızın üzerine koruyucu bir maske yerleştirilir ki yapıştırıcı maddeler teninize zarar vermesin.
  • Uygulama, kirpiklerinizin üzerine ipek kirpikleri yapıştırmak için kirpik perması kullanılarak yapılır.
  • Uygulama bitince, uygulamayı yapan kişiden, kirpiklerinizin bakımı ve uygulamanın nasıl sürdürüleceği konusunda bilgiler alacaksınız.
  • Çok değil, yaklaşık 2 saatin sonunda arzu ettiğiniz kirpiklerle salondan çıkabilirsiniz.

İpek Kirpik Kimlere Uygulanır?

İpek kirpik uygulamasının yapılabilmesi için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekiyor.

  • Kirpikleriniz kısaysa
  • Kirpikleriniz seyrekse
  • Kirpikleriniz çok düzse
  • Kirpikleriniz aşağı yöne dönükse
  • Rimele alerjiniz varsa

İpek kirpikler nasıl takılır ve nedir sorularının yanıtını verdiğimize göre sırada bu kirpikleri çıkarmak istediğinizde nasıl bir yol izleyeceğinize geçebiliriz.

İpek Kirpik Nasıl Çıkarılır?

Kirpiklerinizi upuzun ve tam istediğiniz gibi kullandınız. Peki çıkarmak istediğinizde ne yapacaksınız? Bunun için iki yol var. İster evde kendiniz deneyebilir isterseniz bu işte uzman olan profesyonellerden destek alabilirsiniz. Evde ipek kirpikler nasıl çıkarılır, konusu ile başlayarak sorularınızı yanıtlıyoruz.

Evde ipek kirpiklerinizi çıkarmak için gereken malzemeler ve kullanım yöntemleri:

  1. Su: gözlerinizi temizledikten sonra yaklaşık beş dakika ılık suda bekletin. Kirpiklere bebek yağı sürdükten sonra onları nazikçe ovalayarak sökebilirsiniz.
  2. Kulak çubuğu: Kulak çubuğunun pamuklu ucunu bebek yağına ve göz makyajı temizleme suyuna batırın. Kirpiklerinizin altına yuvarlak makyaj temizleme pamuğu yerleştirdikten sonra çubuğu nazikçe kirpiklerinize sürerek çekin. Bu aşamada son derece yavaş ve nazik olmayı unutmayın. Aksi halde mevcut kirpiklerinizi koparabilirsiniz.
  3. Zeytinyağı: Zeytinyağı bilinen en iyi doğal yumuşatıcılardan. Bu bilgiden hareketle ipek kirpiklerinizi, zeytinyağına buladığınız kulak çubuğuyla ovalayın. Tüm kirpikler yağlandıktan sonra çıkarma işlemine geçebilirsiniz.
  4. Yağ çıkarıcı mendil: Bu mendillerle kirpikleri önce güzelce -ve nazikçe- silin. Daha sonra yine bir kulak çubuğu yardımıyla hafifçe çekerek kirpikleri çıkarabilirsiniz.
  5. Vazelin: Vazelini kirpiklerinize ince bir tabaka halinde sürmekle işe başlayın. Eğer evinizde bir kirpik kıvırıcı varsa onun üzerine sürdüğünüz vazelinle de uygulamayı pratik hale dönüştürebilirsiniz. Yumuşayan ipek kirpikleri çıkarmanız artık çok kolay.
  6. Bebek yağı: Bebek yağları da kirpikleri yumuşatmak için son derece uygun. Kirpiklerinizi, benzer şekilde bebek yağını sürerek kulak çubuğu yardımıyla kolayca çıkarmanız mümkün.
  7. Makyaj temizleme mendilleri: Suya dayanıklı makyaj temizleme mendillerinden destek alarak ipek kirpikleri evinizde kendi başınıza çıkarabilirsiniz. Mendillerle kirpiklerinizi nazikçe silin ve daha sonra yavaşça çekerek çıkarın. İşte, bu kadar!

Tüm bunların yanı sıra kirpiklerinizi taktırdığınız gibi, çıkarmak için de güzellik salonuna gitmeyi seçebilirsiniz. Bu, tabi ki daha az yorucu ve daha profesyonel bir yöntem. İşin uzmanlarından destek alarak ipek kirpikleri çıkarttırmak mümkün.

Sıkça Sorulan Sorular

  • İpek kirpik ne kadar kalıcı?

İpek kirpiklerin ortalama kullanım süresi 4 ila 5 hafta olarak değişiklik gösterir.

  • İpek kirpik bakımı nasıl yapılır?

İpek kirpik uygulaması sonrası kirpiklerin temiz tutulması, nemlendirilmesi ve periyodik olarak profesyonel kontrol sağlanması önemli.

  • İpek kirpik kaç saat sürer?

İpek kirpik uygulaması, mevcut kirpiklerin yoğunluğuna ve türüne bağlı olmakla birlikte 1,5 – 2 saat sürebilir.

  • Evde ipek kirpik çıkarmak mümkün mü?

Evet, kirpikleri yumuşatmak için kullanabileceğiniz zeytinyağı, su, bebek yağı ya da makyaj temizleme mendili gibi malzemelerle ipek kirpiklerinizi çıkarabilirsiniz. Bu aşamada nazik ve dikkatli olmanızda yarar var.

Çankırı Postası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304