banner198

Lazer Kesim

Lazer kesim, makine kullanılarak yapılan günümüzde mobilyadan, hediyelik eşyaya, tekstile kadar pek çok alanda kullanılan bir işlemdir.

Lazer Kesim
banner145

Lazer Kesim

Lazer kesim, makine kullanılarak yapılan günümüzde mobilyadan, hediyelik eşyaya, tekstile kadar pek çok alanda kullanılan bir işlemdir. İnsanlar aldıkları eşyaların tamamen kendisine özel olmasını istemektedir. Bu noktada birçok sektör insanlara özel ürünler üretmeye başlayarak, öznel tasarımlar yapmayı istemektedir. Öznel ve özel ürünlerin ortaya çıkması için ihtiyaç duyulan bazı malzemeler ve teknikler vardır.

Tamamen kişiye özel ürünlerin ortaya çıkabilmesi, bir markanın reklamının yapılabilmesi için kullanılan teknik lazer kesim tekniğidir. Tekniği kullanmak için bir makineden yardım almanız gerekmektedir. Tabi makinenin de çeşitleri, nitelikleri ve dolayısıyla fiyatı değişkenliğe uğrayabilmektedir. Makineyi nerede kullanacağınıza, hangi sektör için ihtiyacınız olduğuna yönelik yanıtları verirseniz daha doğru seçebilirsiniz.

Lazer Kesim Nasıl Yapılır?

Lazer kesim yapabilmek için makinenin sistemini iyi bir şekilde çözmenim gerekmektedir. Lazer kesim makinası içerisinden bir tür yardımcı gaz çıkmaktadır. Çıkan gaza lazere özel ışık da eklenince kesme işlemleri yapılabilmektedir. Aslında sistem kolay gibi görünse de kesim yaparken çok dikkatli olunması önem arz ermektedir. Hatalı kesimler yapmamak, doğru ürünü ortaya çıkaramamak gibi sorunlarla karşılaşmamak için bir ustadan öğrenildikten sonra kesim işlemine geçilmelidir.

Lazer Kesim Makinesi ile Neler Yapılır?

Lazer kesim makinesi kullanılarak pek çok işlem yapılabilmektedir. Aşağıdan inceleyerek bu makineyi kullanarak neler üretebileceğinizi, makineyi hangi alanlarda kullanabileceğinizi kolayca öğrenebilirsiniz. İşte lazer kesim makinası ile yapılabilecek işler:

  • Günümüzde hediyelik eşya adı altında ekstra bir sektör oluşmuş durumdadır. Artık insanlar internet üzerinden online şekilde kişiye özel hediye siparişi vermekte, verilen siparişleri sevdiklerine göndermektedirler. T-shirtlerin üzerine, nesnelerin ve objelerin üzerine farklı kesimler yapılarak kişiye has hediyeler oluşturulmaktadır. Kupaların üzerine isim yazma, bir çerçeveye kişinin fotoğrafını çizme gibi işlemlerin tamamı lazer yardımıyla yapılmaktadır.
  • Lazer yöntemi sadece hediyelik eşya alanında kullanılmamaktadır. Bunun haricinde mobilya sektöründe de fazlasıyla tercih edilmektedir. Koltuk takımlarına, yatak odası ya da mutfak dekorasyonuna renk katacak lazer tekniği pek çok mobilya firması tarafından kullanılmaktadır. Böylece ürünler tamamen ürünü satan kişinin evinde, ofisinde gösterilerek benzerleriyle araya kesin bir çizgi koyulmaktadır.
  • Tekstil sektöründe yine lazer tekniğini fazlasıyla görmekteyiz. T-shirt, gömlek, sweet gibi hemen her tekstil ürününe lazer ile yazılar yazılmaktadır. Bu yazılar ürünü çıkaran markanın öznelleşmesine ve rakiplerinden bir adım daha öne geçmesine imkan sağlamaktadır. Lazer yöntemi kullanılarak yapılan bu işlemler farklı tarz ve moda akımlarının oluşmasına imkan sağlayarak yeni neslin giyinme tarzını belirlemektedir.
  • Son olarak lazer kesim makinesi ile markalama işleminin yapıldığını sizlere söyleyebiliriz. Her sektörde farklı markalar rekabet içerisinde yarışmaktadır. Her markanın kendisine özel logosu, şekli ve amblemi bulunmaktadır. İşte bu markalar, firmaların çıkardıkları ürünlere tamamen lazer kesim tekniğiyle yerleştirilmektedir. Son maddeden de yola çıkarak tekniğin ve makinenin her yerde kullanıldığını söyleyebiliriz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER