banner198

Protez Tırnak Eğitimi

Protez tırnak eğitimi, gittikçe rağbet gösterilen eğitimler arasında yer almaktadır.

Protez Tırnak Eğitimi
banner145

Protez Tırnak Eğitimi

Protez tırnak eğitimi, gittikçe rağbet gösterilen eğitimler arasında yer almaktadır. Günümüzde sağlık ve güzellik alanlarının gelişmesiyle beraber insanlar farklı uygulamaları tercih etmektedirler. Eskiden yapılan törpüler, manikürler yerini protez tırnaklara bırakmış durumdadır. Böylece estetik açıdan daha hoş bir görüntü elde edilmektedir. Üstelik kadınlar tırnakları kırıldığında büyük uğraşlar vererek uzattığı tırnaklarını artık kesmek zorunda kalmamaktadır. Çünkü protez şekilde yapılan tırnaklar kırılmamaktadır.

Protez tırnak eğitimi kadınların yapay tırnak yaptırmaya yönelmesiyle bile ön plana çıkan bir eğitimdir. Sizler de bu eğitimi alarak herhangi bir güzellik merkezinde çalışmaya başlayabilirsiniz. Üstelik yeterli düzeyde birikiminiz varsa bir güzellik merkezi açarak aldığınız eğitim doğrultusunda tırnakların bakımını kendiniz yapabilirsiniz.

Protez Tırnak Eğitimi Nasıl Alınır?

Protez tırnak eğitimi almak için öncelikle aşağıdaki koşulları sağlamanız ve gerekli belgeleri hazırlamanız gerekmektedir:

  • Eğitim almak için yaş şartı bulunmaktadır. Genellikle kurslar 15 yaş üzerindeki kişileri kursa kabul etmektedir. 18 yaşından sonra ise tüm kurslar kabul yapmaktadır.
  • Kursa kaydolabilmek için en az ilkokul mezunu olmanız gerekmektedir.
  • Kursa katılım şartlarını sağladıktan sonra kurslar tarafından istenen evrakları hazırlamalısınız.
  • Kimliğinizin ve diplomanızın fotokopisi tüm kurslar tarafından talep edilmektedir.
  • Son olarak ikametgah belgenizi vererek kurs kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

Kurs kaydının ardından kurs merkezi tarafından verilen eğitimlere katılmalısınız.

Protez Tırnak Eğitiminin İçeriği

Protez tırnak kursu eğitiminde farklı içerikler söz konusudur. Aşağıda bu ders içeriklerini hemen görebilirsiniz:

  • Tip yöntemiyle protez tırnak yapmayı öğrenirsiniz.
  • Daha sonra şablon kullanarak yapay tırnak yapmayı kurs eğiticileri size göstermektedir.
  • Kadınların en çok tercih ettiği french çekme yöntemini gösterirler. Tabi kursta bunu bir ileri seviyeye taşıyarak kalıcı french yapmayı öğrenirsiniz.
  • Törpüleme protezde en çok ihtiyaç duyacağınız bir işlemdir. Kursta kolay bir şekilde nasıl törpü yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
  • Freze ile elektrikli törpüleme uygulamasını yaparsınız.
  • Son olarak size yenmiş, koparılmış veya darbe almış bir tırnak geldiğinde neler yapmanız gerektiği hakkında bilgi alırsınız. Alınan bilgiler genellikle uygulama ile sağlaması yapılarak öğretilir.

Halk Eğitim Protez Tırnak Kursu Açıyor Mu?

MEB onaylı protez tırnak kursu arayanlar için halk eğitim bir seçenek olabilir. Ancak her ilde ya da ilçede halk eğitim tarafından bu kurs açılmamaktadır. Genellikle manikürist kursu açılmakta ve bu kurs içerisinde protez tırnaktan bahsedilmektedir. Daha detaylı ve uygulamaya dönük bir eğitim almak için özel kurs merkezlerini tercih etmenizde fayda var.

MEB Onaylı Protez Tırnak Kursu Fiyatları

MEB onaylı protez tırnak kursu sertifikası almak oldukça kolaydır. Yukarıda bahsettiğimiz eğitimlerden geçmenizin ardından uygulama sınavına tabi tutulursunuz. Uygulama sınavından geçerli not alırsanız MEB onaylı sertifikanız size verilir. Bu kapsamda kurs ücretleri eğitim içeriğine ve kurs merkezinin adına göre değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla bir pazar araştırmasına çıkmanızda fayda vardır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER