banner198

Saç Ekimi

Saç ekimi, sağlıklı saç köklerini başın bir kısmından diğer tarafına taşıyan cerrahi bir işlemdir.

Saç Ekimi
banner145

Saç Ekimi

Saç ekimi, sağlıklı saç köklerini başın bir kısmından diğer tarafına taşıyan cerrahi bir işlemdir. Bu ameliyatın temel amacı kellik ve seyrekleşen saçların görünümünü iyileştirmektir. Bu ameliyat ayrıca kaşları, sakalları ve hatta kirpikleri eski haline getirmek veya yeniden yapılandırmak için de kullanılabilmektedir. Saç ekimi işleminde ilk adım, saçı almak için kafa derisinde küçük bir kesi yapmaktır. Buradan alınan saçlar daha sonra kafanızdaki saçsız bölgelere ekilir. Bazı durumlarda, cerrahınız birkaç grefti kafa deriniz boyunca hareket ettirmek için sadece bir deri şeridi kullanabilir. Greftler ayrıca tek tek veya bir seferde ikili veya üçlü gruplar halinde taşınabilir. Hospitalturk uzmanları bu alanda başarılı çalışmaları ile sizlerle birliktedir.

Saç ekimi, saç derinizin saçların gür olarak çıktığı bölgesinden alınıp kel veya seyrelmiş bölgelere nakledilmesi şeklinde uygulana cerrahi bir işlemdir. Amaç, saçınızın olabildiğince doğal görünmesini sağlamaktır. Böylece saçınızı istediğiniz şekilde oluşturabilir ve şekillendirebilirsiniz. Saç ekimi, erkek ve kadın tipi kellik, skarlı alopesi ve diğer tip saç dökülmelerini tedavi etmek için kullanılır. En yaygın yöntem hastaların yeterli donör saçına sahip olma ihtimalinin yüksek olduğu ensedeki küçük tüy gruplarını almak için özel bir cihazı kullanan foliküler ünite ekstraksiyonudur. FUE adı verilen bu yöntemle alınan saçlar daha sonra saçsız bölgelere ekilir. Bu işlemi profesyonel şekilde Hospitalturk bünyesinde yaptırarak başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekimi, saçların başın bir kısmından diğerine taşınması işlemidir. Saçsız bir kafa derisinin kozmetik görünümünü iyileştirmek ve ayrıca erkeklerde saç dökülmesini tedavi etmek için yapılır. Saç ekimi konusunda kalıcı ve sorunsuz bir işlem istiyorsanız hospitalturk.com saç ekim hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Saç ekiminin en büyük avantajı kelliğe kalıcı çözüm sunmasıdır. Bunun yanında saç ekiminin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kellik tedavisi için uygun fiyatlı bir seçenektir.
  • İlaca ihtiyaç yoktur ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır
  • İşlem iki saatin altında gerçekleştirilebilir.
  • Hem erkeklere hem de kadınlara yapılabilir.

FUE yöntemi birden fazla seansta yapılabilmektedir. Fakat FUE yöntemi kafa derinizde kesiler yapılarak kullanılan geleneksel saç ekimi yöntemlerinden daha rahatsız edicidir. Ne kadar saç ekimine ihtiyacınız olduğuna ve her bir kellik alanı için kaç grefte ihtiyaç duyulduğuna bağlı olarak birden fazla seansa ihtiyacınız olabilir.

Saç Ekimi İşlemi Neden Yapılır?

Saç dökülmesi, saç folikülleri yok edildiğinde veya uykuda kaldığında meydana gelir. Bunun nedenleri arasında genetik, hormonal dengesizlikler, stres ve yetersiz beslenme bulunabilir. İki tür saç dökülmesi vardır. Bunlardan bir i iz bırakmayan saç dökülmesi, diğeri ise iz bırakan saç dökülmesidir. Skarlaşmayan alopesi (diffüz incelme) genellikle ilerleyici ve geri döndürülemezken, skarlı alopesi (androjenik alopesi) şakaklarda veya tepe noktasında başlayan ve zamanla geriye doğru hareket ederek kalıcı olabilen saç dökülmeleridir.

İz bırakmayan alopesi hem erkeklerde hem de kadınlarda ve de çocuklarda görülmektedir. Ancak bu dökülmelerden PKOS'lu (polikistik over sendromu) kadınlarda daha sık görülür. Kadınlardaki bu saç dökülmeleri ilaçlar veya kombinasyon tedavisi ile tedavi edilebilir. Ancak ilaçlarla yapılan tedavide kesin sonuç alınamayabilir. Bu sebeple saç ekim işlemi gerekebilir. Saç dökülme durumunuz, sebepleri ve tedavisi için Hospitalturk ile iletişime geçebilirsiniz.

Saç ekimi, saç derisinin saçsız olan bölgelerine saç kazandırmak için tasarlanan bir işlemdir. En yaygın saç ekimi türünde bir ila dört saç içeren foliküler ünitelerin nakli yapılmaktadır. Saç ekimi uzun yıllardır yapılıyor ancak son yıllarda tekniklerin gelişmesi ve risklerin azalmasıyla çok daha yaygın hale gelmiştir.  Saç ekim işlemleri son yıllarda popülerlik kazanmıştır. Bunun sebebi topikal minoksidil veya lazer ışık tedavisi gibi diğer cerrahi olmayan tedavilere göre verim elde etme oranının yüksek olmasıdır. Yapılan işlemlerin sonunda istenen şey kişinin saçına kavuşmasıdır. Saç ekim yöntemleri kişiye göre saç ekim uzmanları tarafından belirlenerek uygulanmalıdır. Doğru yöntemle yapılan tedavi sonunda hastanın saçına kavuşması sağlanmaktadır.

Saç Ekimi Neden Tavsiye Edilmektedir?

Saç ekimi, saçlı derinin arka ve yan kısımlarından alınan saçların kel bölgeye nakledilmesi işlemidir. Yıllarca süren eğitim ve deneyim gerektiren oldukça özel bir işlemdir. İşlemin amacı, kendi saçınızla bütünleşen ve eski ve yeni saçlar arasındaki sınırları gizleyen doğal bir görünüm ortaya koymaktır. Bu işlemler genellikle birkaç ay veya yıl boyunca aşamalı olarak yapılır.  Yapılan işlemlerin sonunda başarılı olup olunmadığı yaklaşık üç ay sonra belirginleşir. Saç ekimi, özellikle erkek tipi kellik için diğer tedavilere göre çok önemli avantajlar sunduğu için tavsiye edilmektedir.

Saç ekim işleminin tavsiye edilmesinin bir diğer sebebi de nakledilen greftler büyümeye başladığında, travma veya hastalıktan zarar görmedikçe süresiz olarak büyümeye devam etmeleridir. Bu, tedavinin yeniden yapılmasının gerekmediği anlamına gelir. Bununla birlikte, erkeklik hormonu replasman tedavisini (HRT) almayı bırakırsanız, ekilen greftleriniz başınızdaki diğer tüm saçlar gibi dökülmeye başlayacaktır. 

Saçı dökülen kişilerde yaşanan görüntü sorunu ve buna bağlı güven sorunun ortadan kalkması için saç ekimi tavsiye edilmektedir. Saç ekimi, güveninizi, benlik saygınızı ve sosyal kabulü yeniden kazanmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca alopesi areata (düzensiz veya yaygın saç dökülmesi) ve erkek tipi saç dökülmesi (androjenik alopesi) için etkili bir tedavi şeklidir.

Saç Ekimi Öncesi Yapılması Gerekenler

Herhangi bir cerrahi işleme girmeden önce, belirli önlemlere uymanız istenecektir. Bu, işlemlerin güvenli bir şekilde yapılmasına ve işlem sonrası komplikasyonları önlemeye yardımcı olacaktır.

Saç ekim işleminin yapılmasından en az bir ay önce sigarayı bırakın. Sigara içmek işlem sırasında kanamayı artırabilir ve sonrasında yara iyileşmesini geciktirebilir. İşlem sırasında kanamayı artırabileceğinden,  bir hafta önce aspirin içeren ilaçlardan kaçınmalısınız. Doktorunuza danışmadan ağrı için herhangi bir ilaç almayın. Hospitalturk istediğiniz özelliklere sahip saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER