banner198

Saç Ekimini Kimler Tercih Eder?

Yaralanma veya yanma sonucu hasan gören saçların tekrar oluşmaması, genetik faktörlerin etkili olduğu seyreklikler veya kelleşmeler de saç ekimi işlemi uygulanabilir.

Saç Ekimini Kimler Tercih Eder?
banner145

Saç Ekimini Kimler Tercih Eder?

Yaralanma veya yanma sonucu hasan gören saçların tekrar oluşmaması, genetik faktörlerin etkili olduğu seyreklikler veya kelleşmeler de saç ekimi işlemi uygulanabilir. Özellikle bu gibi nedenler ile uğraşan kişiler tercih ederler.

Saç Ekimi Nedir?

Saç dökülmesi yaşayan bireylere uygulanan bir yöntemdir. Saç ekimi işleminde kişinin kendi sağlıklı kıl köklerinin dökülme olmayan bir bölgeden modern medikal uygulamalar sayesinde saç dökülen bölgeye transfer edilir. Ayrıca ek olarak saçın seyreldiği bölgeleri gürleştirmek için de uygulama yapılabilir.

Saç Kökü Nedir?

Kafa derisinde saçları besleyen ve yeni saç oluşumunu sağlayan oluşumlardır. Saçların kafa üzerinde tutunmasını ve uzaması için önemlidirler. Saç kayıplarında da genellikle tedavi saç köklerine yöneliktir.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Saçları doğuştan gelen özelliklere göre kalın veya ince telli olarak ayırabiliriz. Bunun dışında saç köklerinin ürettiği yağ miktarına göre de yağlı, kuru ve normal saçlar da ayrım yapılabilir. Ayrıca saçların şekilleri kıvırcık, dalgalı veya düz olarak sınıflandırılması mümkündür.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Acısız ve basit bir uygula olması itibariyle herkes için uygulanabilir. Ama özellikle normalden fazla saç kaybı yaşayan bireylerin tercih etmesi daha doğrudur.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Folikül Ünite Transplantasyonu (FUT) ve Folikül Ünite Ekstraksiyonu (FUE) olmak üzere iki farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerin biraz daha zenginleştirilmiş hali olan Platelet Rich Plasma (PRP) uygulaması da son zamanlarda çokça tercih ediliyor. Tüm bu yöntemler saç ekim fiyatları üzerinde arttırıp azaltma etkisi vardır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Folikül Ünite Transplantasyonu olan FUT yönteminde ensedeki kıl kökleri ince bir kesit atılıp alınarak saç kaybı olan bölgeye transfer edilir. Bu yöntemin dezavantajı ise ensede iz kalmasıdır. Folikül Ünite Ekstraksiyonu olarak bilinen FUE yönteminde ise kıllar tek tek çok olan bölgeden alınarak olmayan bölgeye nakledilir ve herhangi bir yara izi oluşmaz. Platelet Rich Plasma (PRP) de ise bu yöntemlere ek olarak saç çıkmasına yardımcı bir plasma hazırlanarak işlem yapılan bölgeye uygulanır.

 Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Acısız ve kolay bir işlem olması nedeniyle rahatça uygulanabilir olması avantajları arasındadır. Kişilerin özgüvenlerini arttırması da avantajları arasında sayılabilir.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Yılın herhangi bir günü saç ekimi yaptırabilirsiniz. Özellikle uygun bir ay yoktur. Ama yazın suya girmek isteyen kişilerin işlem sonrası bir süre denize girmemesi gerekir.

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

İsteyen herkes saç ekimi yaptırabilir. Operasyon onayı alınması için 18 yaşından büyük olması yeterlidir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Genel olarak 3-5 saatlik bir işlemdir. Uygulamanın yoğunluğuna göre bu süre artıp azalabilir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç köklerinin kendine gelip toparlanması ve saçların istenilen uzunluğa gelmesi 10 ay kadar sürebiliyor. Saç ekimi fiyatları üzerinde de etkili olan PRP yöntemi ile bu süre biraz daha kısalabilir.

 Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Günlük rutin bakımınızı yapmanız yeterlidir. Temizlik, nemlendirme ve peeling uygulamaları hücrelerin gelişmesi için yeterli uygulamalardır.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

Saç ekiminden hemen sonra 2 gün kadar yıkanması önerilmez. Sonrasında ise saç büyümesine yardımcı saç köklerini besleyen yıkarken kullanabileceğin ürün önerisi ve yıkama talimatları uzmanınız tarafından size bildirilir.

Saç Ekimi Fiyatları

Yapılan işlemlere göre fiyatlarda değişmeler olabilir. Bu nedenle sabit bir saç ekimi fiyatları için bir şey söylemek mümkün değildir. Daha yoğun uygulanan işlem için fiyatlarda artış olabilir.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER