banner306
banner198

Türk Ocağında Fikri Demirok Hoca Anıldı

Türk Ocağında ebedi aleme gidişini 2. seneyi devriyesinde Fikri Demirok dualarla anıldı.

Türk Ocağında Fikri Demirok Hoca Anıldı
banner145

Türk Ocağında ebedi aleme gidişini  2. seneyi devriyesinde emekli öğretmen ve yerel araştırmacı  Fikri Demirok dua ve söyleşi ile anıldı.

Türk Ocakları binasında yapılan anmaya Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Fikri Demirok hocanın kardeşi Hakkı Demirok, Türk Ocakları Başkanı Ali Harmancı, eski Milli Eğitim Müdürlerinden Kâmil Oktay, belediye encümen üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda seveni katıldı.

Satılmış Akyol ve Dursun Özyılmaz hocaların okuduğu Kuran-ı Kerim ve duanın ardından, Türk Ocakları Başkanı Ali Harmancı merhum Fikri Demirok hocamızı anmak ve ahde vefamızı göstermek için buraya toplanmış bulunmaktayız. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’de yaptığı konuşmada Davasını yaşayan nadir Çankırı’nın yetiştirdiği insanlardan birisiydi.  Biz gençlik olarak kendisini örnek almışızdır. Yaşayışıyla, duruşuyla, bilgi birikimiyle, ülkücü yaşantısıyla her gencimizin örnek aldığını biliyoruz. Fikri hocamız bizim için büyük bir değerdi. Kaybettiğimizde de öyle söylemiştik. Ruhu şad mekânı cennet olsun dedi.

Fikri Demirok hocanın kardeşi Hakkı Demirok’da Fikri hocayı çocukluğundan vefatına kadar olan hayatını sırasıyla hatıraları ile birlikte anlattı. Arada eski Milli Eğitimi Müdürü Kamil Oktay’da söze girerek hatıralarını paylaştı.

Konuşmaların ardından katılımcılar kıymalı pide ve ayran ikramı yapılarak güzüne üzerinde demlenen soba çayı ikram edildi.

Programın sonunda Hakkı Demirok a Tuz Lambası ve Fikri Demirok kitabı takdim edildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2020, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304