banner198

Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışması Başladı

Çankırı'da ilk defa uygulanacak olan Siyer-i Nebi yarışması yapılıyor.

Ödüllü Siyer-i Nebi Yarışması Başladı
banner145
 Çankırı Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Çankırı'da ilk defa uygulanacak olan Siyer-i Nebi yarışması yapılıyor.


8 Ocak 2014 Çarşamba günü başlayan ve 25 Nisan 2014 tarihinde sona erecek yarışma ile ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü il Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Hizmetleri Şube Müdürü Tansel Yılmaz, “2014 yılı Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde il merkezinde eğitim gören 9. Sınıf öğrencilerinin peygamber efendimizin hayatını araştırma ve öğrenmeye teşvik edilmesi ve bu konuda başarılı olan öğrencilerimizin de ödüllendirilmesi; bununla birlikte yarışmaya katılan öğrencilerde kitap okuma ve araştırma yapma isteği uyandırmak amacı ile Sayın Valimizin uygun görmesi, Belediye Başkanımız ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar Petek’in destekleri ile bu projeyi başlattık” dedi.


Tansel Yılmaz proje kapsamında öğrencilerin yazar Salih Suruç’un “Kâinatın Efendisi Peygamberimizin Hayatı (a.s)” adlı kitabını okuyacaklarını ve sonucunda planlanan yarışmaların yapılarak değerlendirme sonucunda öğrencilerin peygamber efendimizin hayatını ve güzel ahlakını örnek almasının sağlanacağını belirterek, dereceye giren öğrencilerden 1.ye Umre seyahati ve tablet bilgisayar,2.ye dizüstü bilgisayar, 3.ye tablet bilgisayar, 4. ve 5.ye çeyrek altın ayrıca 5 yarışmacıya da mansiyon ödülleri verileceğini söyleyerek, “bu anlamlı projeye destek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 04:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER