Pazartesi günü ilçe seçim kurulundan mazbatasını alan Dr. Şakir Kaymak, İlçe Başkanı İsmail Tepeçam, İl Genel Meclis Üyeleri Ruhi Şeker, Dursun Çimen ve partililerle birlikte saat 11.00’de Belediye önüne gelerek burada bir konuşma yaptı.
Kurşunluya hizmet etme noktasında en büyük gayreti göstereceğini ifade eden Kaymak, “ Biz projelerimizle geliyoruz. Sizlerde bizi denetleyin projelerimizn takipçisi olun. Bizler halka açık olarak şeffaf ve sosyal bir belediyecilik anlayışı ile hareket edeceğiz” dedi.
Öte yandan devir teslim töreninde seçimi kaybeden eski Belediye Başkanı İbrahim Doğu yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Ak Partili grubu Yazı İşleri Müdür Şerafettin Uslu ve zabıta memurları karşıladı. Kaymak göreve kesilen kurban ve edilen dualarla başladı. Daha sonra makam geçen Kaymak burada tebrikleri kabul etti.
Bilindiği üzere Ak Parti'nin bir türlü yüzünün gülmediği ilçelerin başında glen Kurşunlu'da yerel seçimlerden ezici bir üstünlükle zaferle çıkması kamuoyunda büyük yankı bulmuştu.