banner198

200 Çankırılı yiğit anısına 200 ağaç toprakla buluştu

Canlarını azizi vatan uğruna feda eden 200 Çankırılı kahramanın anısına 200 ağaç toprakla buluştu.

200 Çankırılı yiğit anısına 200 ağaç toprakla buluştu
banner145
Canlarını aziz vatan uğruna feda eden  200 Çankırılı kahramanın anısına 200 ağaç toprakla buluştu.


Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından oluşturulan Uluyazı Şehitler Tepesi orman alanına düzenlenen tören ile 200 Çankırılı şehit için şehit aileleri, öğrenciler ve il protokolünün katılımı ile 200 ağaç dikildi.

Şehitler Tepesindeki program Saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başladı.



Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı yaptığı konuşmada; “Şehitler tepesi alanını oluşturmak üniversite olarak bizim için bir mecburiyetti. Çünkü biz Emir Karatekin’in torunlarıyız, oda burayı yurt etmek için gönül coğrafyası haline getirmek için geldi buraları fethetti. Biz onların torunları olarak buradayız ve Çanakkale onun torunu olmak şerefini ve yakışıklığını göstermiş durumda. Bildiğiniz gibi Çankırı’nın 200 şehidi var bu nedenle burada 200 ayrı ağaç hep beraber dikeceğiz. Şehitlerimiz ölümü öldüren insanlar. Ölümü öldürmüş 200 şehidimiz burada dikilecek ağaçların manevi gölgesinde dinlenecekler, soluk verecekler.” dedi.

Daha sonra şehitlerimiz için hazırlanan alana ağaçlar şehit aileleri ve öğrenciler ile birlikte dikilerek ağaçlara şehitlerimizin isimleri asıldı. 

Program şehitlerimize edilen dua ile son buldu.

Şehit ve Gazi Aileleri Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yüksel Teke basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "

Bugün yine mutlu bir günümüz. Allah razı olsun teşekkür ediyoruz herkese. Böyle bir programdan bahsettiler bizde memnuniyetle karşıladık. Çankırı’da ikamet eden Şehit aileleri ve gazilerimizle katılarak şehit evlatlarımızın, şehit babalarımızın, şehit kardeşlerimizin, şehit eşlerimizin adına fidan dikmeyi seve seve koşa koşa geldik. Çankırı’da 200 tane şehidimiz var, yaklaşık 100 şehit ailemiz buradaydı. Bizzat kendi evlatlarının adına çam ağaçlarını kendiler diktiler. Duygulu anlar yaşandı. Bazı öğrencilerimiz gözyaşlarına sahip olamadı. Bizde mutlu oluyoruz şehitlerimizin unutulmaması noktasında gösterilen bu çabalar onların isimlerinin yaşatılması için gösterilen çabalar ve göründüğü gibi şimdiden adeta küçük bir orman gibi oldu. Bu çamlar büyüyüp yetiştiğinde Çankırı nüfusumuza kayıtlı bu şehitlerimizin isimleri burada yaşatılacak.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 03:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER