banner198

163. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı

Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından organize edilen Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı kutlama töreni yapıldı.

163. Kuruluş Yıldönümü Törenle Kutlandı
banner145

Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından organize edilen Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. yılı kutlama töreni yapıldı.

 

100. Yıl Kültür Merkezinde yapılan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul korosunun müzik etkinliği ile devam eden programda, Okul Müdürü Güngör Çalışkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

 

Güngör Çalışkan yaptığı konuşmada “Okulumuz eğitim ve öğretime açıldığı 1991 yılından, bu fana gerek sosyal ve kültürel faaliyetlerde sürekli artış gösteren başarısı, gerekse mezunlarının % 97 sini bir yüksek öğretime gitmeye hak kazanması nedeni ile kısa zaman içerisinde Çankırı'nın Gözdesi olarak il çapında en çok tercih edilen okullar arasında yerini almıştır. Okulumuz organizesinde Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmayan ve bu sene 5. sini düzenlediğimiz ilköğretim okulu öğrencileri arası matematik olimpiyatı ile 3. kitap okuma olimpiyatı yapılmış olup öğrencilerde matematiği sevdirme ve kitap okuma alışkanlığını kazandırma amaçlanmıştır. Rekor katılım olması nedeni ile bu amaca ulaşıldığı düşünülebilir.

 

Şüphesiz bu etkinlikler ve başarının temelinde sevgili öğrencilerin alın teri ve göz nuru vardır. Ancak bu başarıda en büyük pay sahibi olduğuna inandığım halen görevde olan ve değişik şekillerde aramızdan ayrılan değerli öğretmen arkadaşlarımı ve diğer çalışanları da huzurlarınızda kutlamak istiyorum.

 

"Başarıda sınır yoktur" düşüncesi ile Hedefi yıldızlar olan, "gelecek biziz biz geleceğiz" felsefesi ile Başöğretmen Atatürk'ün izinde ve verdiği birinci vazifeyi tutacak öğrencilerin yetiştirildiği okulumuzun 20. Öğretmen Okullarının 163, kuruluş yıldönümü kutlu olsun.” dedi.

 

Açılış konuşması sonrasında öğrenci Naciye CeylanÖğretmen olmak istiyorum” şiirini okudu. Çankırı Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen, Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren örgencilere Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

 

Şiir dalında 1.Serap Eraslan, 2.Şeyma Köseoğlu, 3. ise Mücahit Yılmaz oldu.

Kompozisyon yarışmasında ise 1. Büşra Çiçek, 2.Büşra Dönmez, 3. ise Öznur Yarahmet oldu.

 

İl genelinde yapılan Matematik ve Kitap okuma olimpiyatlarında dereceye giren örgenciler ve okullar ise şöyle; Matematik Olimpiyatı Bireysel: 1.Yusuf Yiğit, 2. Zeynep Nur, 3. Hüseyin Biber, 4. Merve Coşkun, 5. Hatice Cimbar, Takım halinde ise 1. Özel Namık Tanık İÖO. 2. TOBB İÖO., 3. Mehmetçik İÖO. Oldu.


Kitap Okuma Olimpiyatı Bireysel: 1. Abdullah
Tahir Özdemir, 2.Yasemin Akıska, 3. Esme Nur Mermerkaya, 4. Fatma Betül Altın, 5. Osman Yılmaz. Takım halinde ise; 1.Karatekin İÖO. 2.Orta Kalfat İÖO., 3.Güneş İÖO. oldu.

 

Ödül töreni sonrasında Nevzat Ayaz Anadolu Öğretmen Lisesi Tiyatro Kulübünün sergilediği Eski Çarıklar İsimli Tiyatro Oyunu Programa katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER