banner198

2010 ÇANKIRI için bir milat olacak...

Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman 2010 yılının ilimizin geleceği açısından bir milat olacağını ifade ederek genel bir değerlendirme bulundu.

2010 ÇANKIRI için bir milat olacak...
banner145

Çankırı’daki sivil toplum örgütlerinin yeni seçilen başkanları ile görevlerine yeni atanan İl Müdürlerini beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ile makamlarında ziyaret eden Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman; 2010 yılının Çankırı  geleceği açısından bir milat olacağını ifade ederek genel bir değerlendirmede bulundu.

 

-                      Üniversitemiz büyük bir hızla gelişimini sürdürmekte olup, ihtiyaç duyulan ödenekler bütçeye dahil edilmiştir. Üniversite kampüsünün inşaatının yanı sıra Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’nce bu yıl büyük bir yurdun inşasına başlanacaktır. Üniversitemiz bünyesindeki Meslek Yüksek Okulları ilçelerimize kaydırılmaktadır.

-                      Bu yılın ilk yarısında ilimiz ile Orta, Şabanözü ve Eldivan ilçelerimiz güzergahtaki bazı köy ve beldelerimiz arıtılmış içme suyuna kavuşmuş olacaktır.

-                      ANKARA-ÇANKIRI-KASTAMONU Karayolu ağı ile GEREDE-TOSYA-E-80 Karayolu duble yol olarak tamamen bitirilecek ve sıcak asfaltı yapılmış olacaktır. Yine YAPRAKLI ve ELDİVAN yol çalışmaları da nihayete erecektir.

-                      ÇANKIRI’mızda doğalgaz kullanımı ile ilgili tüm çalışmalar da bu yıl bitirilmiş olacaktır.

-                      ÇERKEŞ-AKHASAN Barajı bu yıl itibariyle bitirilecek ve su toplamaya başlayacaktır.

-                      ÇANKIRI MKE Fabrikasına son alınan 50 teknik personel ile birlikte (3) yeni proje daha hayata geçirilecek ve personel istihdam artırımı sağlanacaktır.

-                      DDY Makas Fabrikası ile ilgili tüm işlemler tamamlanmış olup, önümüzdeki aylarda inşaatına başlanılacaktır.

-                      150 Milyon TL (Trilyon) keşif bedelli Kızılırmak_Hamzalı Barajı ve Ünitelerinin 09 Şubat 2010 tarihinde ihalesi yapılacaktır.

-                      15 Milyon TL (Trilyon) keşif bedelli Çankırı Adliye Sarayı’nın ödeneği ayrılmış, ihalesi askı safhasında olup, bahar ayları itibariyle inşaatına başlanacaktır.

-                      ILGAZ Dağı’nın altından Kastamonu yolunu bağlayacak olan 4 Km.’lik tünelin proje ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacaktır.

-                      ÇANKIRI Merkez’de yardıma muhtaç aileler için TOKİ tarafından yaptırılacak 384 konut ihale aşamasındadır.

-                      Yine ÇANKIRI Merkez’de TOKİ tarafından yapılacak 3500 Konut ile ilgili çalışmalar Belediyemizce sürdürülmektedir.

-                      5084 Sayılı Teşvik Yasasının süresi Meclisimizce (3) yıl uzatılmış olup, bu kapsamda 4ncü kategoride yer alan ÇANKIRI’mızda:

·                     Organize Sanayi Bölgelerimize yapılacak yatırımlarla ilgili olarak son 15 gün içerisinde gözle görülür bir artış gözlenmektedir. Mevcutlara ilave olarak yapılacak yatırımlar ve istihdam miktarları aşağıda gösterilmiştir. Önümüzdeki aylarda bu müracaatların tavan yapmasını temenni ediyorum. Zira biz bu kapsamda en avantajlı il konumundayız.

·                     Yine aynı yasa kapsamında GAP ve DAP yani; Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine uygulanmakta olan bu programların acil eylem planlarında yer alan “Hayvancılık ve Süt Desteği” Projesinin ÇANKIRI-KASTAMONU ve SİNOP illerine de uygulanması konusunda bu illerimizin Ticaret ve Sanayi ile Ziraat Odalarının da talepleri değerlendirilmiş, bu üç ilimizin Milletvekillerinin tamamının imzaları alınarak tarafımdan ilgili Bakanlara intikal ettirilmiştir. Arzumuz bu yılın 2nci yarısında, mümkün olmaz ise 2011 yılında bu desteğin bölgemize de verilmesi talep edilmiş olup, takipçisi olacağımızı, bu konuda yazılıp çizilen yalan yanlış değerlendirmelere kulak asılmaması gerektiğine inanıyorum.

ÇANKIRI’mızın geleceği bizim birlik ve beraberliğimize bağlıdır. Bu geleceği çok aydınlık görüyorum. Hemşerilerimize saygılar sunuyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

 

S.N.

ŞİRKETİN ADI VE YATIRIMI

YATIRIM TUTARI

İSTİHDAM MİKTARI

KORGUN

 

 

1

M-M PETROL EKİPMANLARI SAN. TİC. LTD. ŞTİ

Akaryakıt Pompaları ve Ekipmanlar Yatırımı

2.000.000 $

90 Kişi

Haziran 2010 faaliyete geçiş

2

HİDROAKS MAKİNE VE TEÇHİZAT SAN. LTD. ŞTİ.

Her nevi makine hidrolik sistemleri yatırımı

 

5.000.000 $

50 Kişi

Temmuz 2010 faaliyete geçiş

3

TARAF GAZETECİLİK

Gazete, Dergi, Kitap Basım Tesisleri yatırımı

 

10.000.000 $

40 Kişi

Aralık 2010 faaliyete geçiş

4

İTİMAT KOZMETİK SANAYİ LTD. ŞTİ.

Kozmetik sıvı deterjan imalatı

 

1.000.000 $

20 Kişi

Şubat 2010 faaliyete geçiş

5

AYPOR ISI YALITIM MALZEMELERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Styropor Üretimi

 

1.000.000 $

Üretimde

ÇERKEŞ

 

 

1

 

DAMÇA DONDURULMUŞ GIDA

 

 

70-80 Kişi

ŞABANÖZÜ

 

 

1

ELİT GIDA

Kurabiye Üretimi

 

30 Kişi

2

GELAL ÇORAP

Çorap Üretimi

 

300 Kişi

3

AS METAL

Metal İşletme

 

40 Kişi

4

CAN PAK KAĞIT

Kağıt Üretimi

 

20 Kişi

5

ERNAMAŞ

Elektrikli Ev Aletleri Üretimi

 

600 Kişi

6

AĞSAN GIDA

Gofret Üretimi

 

30 Kişi

 

DEVAM ETMEK OLANLAR

KURŞUNLU

 

 

1

YILDIZLAR HOLDİNG

Seramik Yatırımı

 

150.000.000-200.000.000 $

1500 Kişi

Aralık 2010 faaliyete geçiş

2

VECA

Maden Cevheri Zenginleştirme Yatırımı

 

300 Kişi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER