banner198

22 Yıl sonra bir araya geldiler

Başkan İrfan Dinç ve Uşak 1 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kahraman 22 yıl aradan sonra yılların acısını çıkarırcasına birbirleriyle uzun uzun hasret giderdiler.

22 Yıl sonra bir araya geldiler
banner145

Kader onları, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenci iken karşılaştırdı. Beraber aynı evde kaldılar. Kimi zaman tok kimi zaman da aç yattılar. Ama hayatlarından hiç şikâyetçi olmadılar. Tarih 1988 yılına geldiğinde ikisi de İlahiyat Fakültesini başarı ile tamamlayarak, 22 yıl sonra görüşelim dercesine birbirlerine veda ettiler. Evet, birisi Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, diğeri de Uşak 1 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kahraman.

 

22 yıl sonra karşılaşmaları Çankırı’da gerçekleşiyor. Bir o kadar da anlamlı, anlamlı olmasının sebebi de Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkcell işbirliği ile gerçekleştirilen “Gönül Köprüsü”projesi ÇankırıUşak buluşmasında farklı makam ve mevki sahibi olarak bir Gönül projesinde buluşmaları. Uşak 1 No’lu kafile Başkanı 1 Eylül İlköğretim Müdürü Zafer Kahraman ve onlara ev sahipliği yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 22 yıl aradan sonra yılların acısını çıkarırcasına birbirleriyle uzun uzun hasret giderdiler.

 

Aynı okulu, aynı evi paylaştığı bir arkadaşıyla 22 yıl sonra kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan Uşak 1 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Zafer Kahraman “Bu gün kafile başkanlığını yaptığım Uşak’lı 200 öğrenci ve 15 öğretmeni Çankırı’nın Tarihi mekânlarından birisi olan Çamaşırhanede ağırlayan kişi benim okul ve ev arkadaşımdır. Arkadaşımın bizleri Belediye Başkanı sıfatıyla ağırlamasından duyduğum onur ve gururu kelimelerle anlatamam. Beraber okurken kaldığımız evde genelde güzel anılarımız olmasına rağmen, sıkıntılı anılarımızda oldu. Kimi zaman aç bile kaldık. Ama bu gün Allah’a çok şükürler olsun ki; İrfan bey Çankırı’nın Belediye Başkanı, ben ise Uşak’ta idareci konumundayım. İrfan bey’in misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum, ayrıca bu kişinin benim arkadaşım olmasından dolayı gurur duyuyorum. Yine şunu da ifade etmeyi bir borç biliyorum. Sayın Çankırı Valimiz, Milli Eğitim Müdürü ve idareciler bizleri çok sıcak bir şekilde ağırladılar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER