banner198

80 yaşında en fazla kitap okuma ödülü kazandı

Çankırı da düzenlenen yarışmada 80 yaşındaki Tevhit Çubukçuoğlu kitap okumada, 10 yaşındaki torunu Şeyma Çubukçuoğlu ise resim dalında birinci oldu.

80 yaşında en fazla kitap okuma ödülü kazandı
banner145

Çankırı'da düzenlenen yarışmada 80 yaşındaki Tevhit Çubukçuoğlu kitap okumada, 10 yaşındaki torunu Şeyma Çubukçuoğlu ise resim dalında birinci oldu.

46. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programda bir yıl boyunca en çok kitap okuyan Tevhit Çubukçuoğlu ile en güzel resmi yapan torunu Şeyma'ya ödül verildi.

Çubukçuoğlu, 14 yaşından bu yana kitap okuduğunu belirterek, "Bu yaşıma kadar aldığım kitapları saklasaydım kocaman bir kütüphane olurdu." dedi.

İlkokul mezunu olmasına rağmen okuma tutkusundan vazgeçmediğini kaydeden Çubukçuoğlu, haftada bir kitap okuduğunu ifade etti.

İlk okuduğu kitabı hatırlayamadığını aktaran Çubukçuoğlu, kitap okuma serüvenini şöyle anlattı: "Çocukluğumuzda yükselen bir değer vardı. Bu değer Cumhuriyet'ti ve çok okumamız, çok çalışmamız gerekiyordu. Bizim dönemimiz, hayatını kaybeden ve hâlâ hayatta olan yazarların gençlik dönemleriydi. Onlar yazar biz de sabırsızlıkla okurduk. O zamanlar bir kitaba ulaşmak zor ve zahmetliydi. Sonraları ise yine bu ihtiyacı kütüphanelerden karşılardık."

Şeyma Çubukçuoğlu ise sanata büyük ilgi duyduğunu, dedesinin kitap okuma tutkusuna ise hayran olduğunu dile getirdi.

Çubukçuoğlu, "Dedem sürekli kitap okuyor, ben de resim yapıyorum. Dedem gibi ben de çok kitap okumak istiyorum ama okul dışında kalan zamanımın çoğunu resim yaparak geçiriyorum. Dedem zaman zaman bana kitap hediye ediyor. Okumaya çalışıyorum ama bitiremiyorum." diye konuştu.

Cihan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER