banner198

Absarı, Korgun, Buay ve Kayıçivi köylerinde yangın...

Saat 15.15 de Korgundan geçen yük treninin neden olduğu yangın vatandaşlar arasında endişe yarattı.

Absarı, Korgun, Buay ve Kayıçivi köylerinde yangın...
banner145

Bugün saat 15.15’de Korgun’dan geçen yük treni, Absarı, Korgun, Buay ve Kayıçivi köyleri çevresinde meraların yanmasına neden oldu.

 

Alınan ilk bilgilere göre 19-20 adet yük vagonu ile birlikte saat 15.15’de Korgun’dan geçen trenin neden olduğu yangın şu saatlerde halen devam etmekte.

 

Çıkan yangınlara müdahale eden Orman işletme yetkilileri çalışmalarını Buay ve Kayıçivi köyü çevresinde sürdürürken, Korgun Belediyesine ait kepçe, tanker ve itfaiye araçları da Absarı ve Korgun’daki yangına müdahale ediyorlar.

 

Olay yerinden görüştüğümüz Korgun Belediye Başkanı Halil Öz "İlçemizden bugün saat 15.15'de geçen yük treninin ilave vagonlarının neden olduğu yangın 5 ayrı noktada devam ediyor. Belediye ekipleri ve vatandaşlarla birlikte Absarı ve bölgemizdeki yangını söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. Mera arazilerindeki otlar tamamen yanmış durumda. Vatandaşların desteği ile çalışmalar sürüyor" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ERENLER (DOLAP)
KÖYÜNDE YANGIN!

 

Öte yandan Bayramören ilçesine bağlı Erenler )Dolap) köyünde bugün öğle saatlerinde ormanlık alan yakınında yangın çıktı.

Bugün saat 14.30 dolaylarında bağlık ve boş arazide çıkan yangına müdahale eden Bayramören Belediyesine ait itfaiye ve orman yangın söndürme ekipleri, yangının ormanlık alana sıçramaması için gerekli önlemleri aldılar. Saat 17.30 sularında çıkan yangın tamamen söndürüldü. Çıkan yangın sonucu 3 hektarlık bir çalılık alanın yandığı öğrenildi.

Eski adıyla Dolap yeni adıyla Erenler Köyü Muhtarı Fethi Cive ile yaptığımız telefon görüşmesinde "Bugün saat 14.30 dolaylarında köy civarında dumanlar yükselmeye başladı. Bayramören Belediyesini arayarak yardım talebinde bulundum. Akşam saat 17.30 sularında vatandaşların ve orman işletmesinin yardımları ile yangın daha da büyümeden kontrol altına alındı ve söndürüldü" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER