banner198

Ahi Yaran Derneği Başkanı Absarılıoğlundan açıklama.

Yazarımız İbrahim Zencircinin kaleme aldığı Sevsinler Sizin Kültür Anlayışınızı başlıklı yorum-habere Çankırı Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu yazılı yanıt gönderdi.

Ahi Yaran Derneği Başkanı Absarılıoğlundan açıklama.
banner145

Gazetemiz yazarlarından sayın İbrahim Zencirci’nin kaleme aldığı ve ilk kez  www.cansaati.org adresinde yayımlanan “Sevsinler sizin kültür anlayışınızı” başlıklı haber-yorumu büyük yankı buldu. Cankiripostasi.com’da haberi yayımladıktan sonra görüşlerine başvurduğumuz Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu, olayın sıcaklığı ile bir açıklamada bulunmuştu. Ve bizler de bu açıklamayı habere ek olarak yayımlamıştık.

 

Okumayanlar için haber-yorum ve Absarılıoğlu’nun ilk açıklaması:

http://www.cankiripostasi.com/haber_detay.asp?id=1636

 

Bu açıklama ile yetinmeyen Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu İbrahim Zencirci’nin kaleme aldığı haber-yorum yazısına “yazılı” bir açıklama yapma gereği duymuş olmalı ki, haber servisimize aşağıdaki açıklamayı gönderdi. Çankırı Postası olarak “cevap hakkının” kullanılmasının, en az yapılan haber kadar “hak” olduğunu düşündüğümüzden Başkan Absarılıoğlu’nun açıklamasını aynen yayımlıyoruz.

Ancak açıklamada yer alan aşağıdaki cümleyi de Sayın Absarılıoğlu’nun hoşgörüsüne sığınarak sormadan edemiyoruz:

 

-Sevgili kardeşim, bu haberin yayınlanmasından sonra sen ne yazarsan yaz, seninle asla polemiğe girmeyeceğim.

 

Bu cümleleri okuyunca sayın İbrahim Zencirci tarafından yapılacak olan “karşı açıklamanın” havada kalmasını istemeyiz! Bu bağlamda bu tartışmanın “susma” hakkını kullanarak bir yere varacağını düşünmediğimizden, Ahi Yaran Derneği Başkanı sayın Absarılıoğlu’nun yaptığı açıklamaya, sayın Zencirci tarafından verilecek yanıtta “cevap bekleyen soruları” da yanıtlamasını istemek kamuoyu adına en doğal hakkımız olsa gerek.

 

Dikkatimizi çeken bu konuyu da dile getirdikten sonra isterseniz gelin hep birlikte, sayın Absarılıoğlu’nun yazılı açıklamasını okuyalım.

 

ASIL SİZ ÇEKİN ELİNİZİ BU İŞLERDEN BEYLER...

 

Sevgili İbrahim kardeşim, bu haber size nasıl servis edildi bilemiyoruz ama art niyetli bir şekilde alenen iftira ile insanları küçük düşürmek ve rencide etmek üzerine hazırlanmış bir kampanyadır. Asıl anlayamadığım ise bu haberin size servis edilmesi değil, sizin işin aslını öğrenmeden muhatapları ile görüşmeden bu kampanyaya dâhil olmanız; pimi çekilmiş bir bomba gibi haber yapmanızdır. Bir kere bu size hiç yakışmadı.

Burada icra edilen şey bir yaran meclisi sunumu değil; bir halk oyunları gösterisinden ibarettir. Bizler yaran meclisi sunumlarımızı, özel hazırlanmış standlarda 25 kişilik tam kadro ile yaran meclislerinin bütün ritüellerinin uygulandığı ve bir sunucunun sürekli anlatımı eşliğinde yapıyoruz.

Burada Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı festival etkinliklerine Çankırı’dan bir mahalli sanatçı ile Çankırı halk oyunlarını icra eden 10 arkadaşımız halkımıza bir gösteri sunmak üzere burada bulunmakta idiler. Buna rağmen, yayınladığınız fotoğrafta bile açıkça belli olan tavırlarıyla bu ne rezalet diye birbirlerine işaret etmiş 3 – 5 dakika içerisinde yaptıkları istişare sonucu sahneden ayrılmış tepkilerini gerekli yerlere sonuna kadar göstermiştir.

Sizin ifade ettiğiniz gibi sadece köçeklere itiraz etmemiş; olayın tamamına tepki göstermiştir. Köçeklere olan tepki ise bizim kültürümüzde köçek olmamasına rağmen isimlerinde Çankırı ibaresi kullanılmasıdır.

 

Sevgili kardeşim, 10 kişiden oluşan bir halk oyunları gösterisi ile 25 kişi ile sunumu yapılan bir yaran meclisini birbirinden ayırt edemeyen veya art niyetli bir şekilde halkı galeyana getirmenin, yanlış yönlendirmenin amacı nedir?

Her konuda herkese muhalif olabilirsin, kendi dünya görüş ve düşünceni yansıtmayan herkese de karşı olabilirsin, onların çalışmaları memleketin milli menfaatlerine de olsa sen onları eleştirebilirsin. Bu o kişi veya kurumların şahsi düşüncesidir ancak bu kültür üzerinden bir ombudsman edasıyla nemalanmana müsaade etmeyeceğiz.

Kin ve nefret üzerine kurulmuş tavır ve art niyetli haberlerle insanların kafasını karıştırma. Bildiğin konular üzerinde ahkâm kes. Sizin ve size haber servisi yapanların, bu kültür ve bu memleket için, hayal bile edemeyeceğiniz güzel şeyler yapıyoruz. İlimizin ve kültürümüzün dünyaya en güzel ve en doğru şekilde tanıtılması için gücümüzün yettiğince ve ömrümüz vefa ettiği sürece çalışacağız.

Sevgili kardeşim, bugüne kadar ne şahsım,  ne de Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak herhangi bir siyasi kişi kurum ya da kuruluşun güdümünde olmadık, olmayacağız. Makam ve mevkisi ne olursa olsun hiçbir makama dalkavukluk veya yağcılık yapmadık, yapmayacağız. Ancak milletimizin ve memleketimizin milli menfaatleri doğrultusunda bu memlekete ve bu kültüre kimler hizmet veriyorsa siyasi kimlikleri, makam ve mevkileri ne olursa olsun onların yanında ve arkasında olacağız. Bu, sen bile olsan… (Tabii ki doğru haber yaptığın sürece…)

 

Sevgili İbrahim kardeşim, eğer merhum Beş Mustafa amcayı, merhum Yoğurt Mehmet amcayı ve Fatma halamı tanımamış olsam senin Çankırılı bile olduğundan şüphe edeceğim. Kendi ilimize bu kadar ihanet etmeyelim. Yüceltmeye çalıştığımız değerlerimizi art niyetli insanlara uyarak batırmayalım. Yarın tarih sizden de bizden de bu işin hesabını soracaktır. Lütfen bu işlerden elinizi ve dilinizi çekin.

 

Sevgili kardeşim, bu haberin yayınlanmasından sonra sen ne yazarsan yaz, seninle asla polemiğe girmeyeceğim. Aslından bu cevabı da yazmayacaktım ama almış olduğum ocak terbiyesi buna mani oldu. Milli değerlerimizin bu kadar hafife alınması ve rencide edilmesi onuruma dokundu. Sizleri milli değerlerimizi koruma ve yüceltme konusunda son kez uyarıyor, sizin ve tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum.

 

Saygılarımla,

 

Ahmet ABSARILIOĞLU

Ahi Yaran Meclisi Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER