banner198

Ahmet Bukan sordu; Köylülerimizi kim kandırdı!

Çankırı MHP Milletvekili Ahmet Bukan, Çavundur beldesinde Yapılan Afet Konutlarıyla ilgili başbakana soru önergesi verdi.

Ahmet Bukan sordu; Köylülerimizi kim kandırdı!
banner145

Çankırı MHP Milletvekili Ahmet Bukan, Bayramören Yaylatepesi köyünde meydana gelen yangından sonra Kurşunlunun Çavundur beldesinde Yapılan Afet Konutlarıyla ilgili başbakan Recep Tayip Erdoğan’a soru önergesi verdi.

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Bukan, Çankırı’nın her neresinde bir sorun bir vurdumduymazlık varsa TBMM çatısı altında gündeme getireceğini belirtti.

 

Ahmet Bukan,”2006 yılında meydana gelen yangından sonra o dönemin bakanları ve iktidar partisi milletvekilleri köylülerimize söz vererek yanan evleri TOKİ aracılığıyla 22 bin liraya yapacaklarını ve ayda 150 lira kira yardımı yapılacağını kendilerini beyan etmişlerdir. 3.5 yıl sonra evler teslim edilmiş fakat önce 22 bin liraya yapılacağını söyledikleri binalar için şimdi 87.500 lira para TOKİ tarafından istenmektedir. Bu şehrin ismi Çankırı olduğu için mi bu para istenmektedir. O dönem köylülerimizi kim kandırmıştır. Ve her şeyden önemlisi hemşerilerimizin bu parayı ödeyecek güçleri yoktur. İktidar partisi ve başbakan bu konuya bir çözüm üretmelidir” dedi.

  

 

                                               TBMM BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın T.C Başbakanı sayın Recep Tayip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

                                                                                                           Ahmet BUKAN

                                                                                                       Çankırı Milletvekili

 

                       

Çankırı ili Bayramören ilçesi Yaylatepesi köyü orman yangını nedeniyle 16.08.2006

Tarihinde 63 adet konut tamamen yanmıştır.

 

TOKİ aracılığıyla dönemin Bakanları ve iktidar partisi milletvekilleri 22 bin liraya konut yapacaklarını ve ayda 150 lira kira yardımı yapılacağını kendilerini beyan etmişlerdir. 3.5 yıl sonra evler teslim edilmiş fakat önce 22 bin liraya yapılacağını söyledikleri binalar için şimdi 87.500 lira para TOKİ tarafından istenmektedir.

 

Bu sebeple TOKİ ödemeleri ile ilgili köylülerimiz için bir kolaylık sağlayacak mısınız?

 

Yeni yapılan binaların elektrik, su, altyapı işlemleri ne zaman bitecektir.?.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER