banner198

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi tamamlandı.

Kongrede en büyük sürpriz MKYK listesinde yaşandı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu 50 kişilik listeye giren yeni 17 isimden biri oldu.

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi tamamlandı.
banner145

AK Parti Genel Başkanlığı'na, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AK Parti'nin, ASKİ Spor Salonunda yapılan 3. Olağan Büyük Kongresinde, Genel Başkanlık seçimi için bin 463 delegeden bin 363'ü oy kullandı. Geçerli oyların bin 362'sini alan Erdoğan, genel başkanlığa seçildi.

Divan Başkanı Bülent Arınç, Erdoğan'ın İstanbul'da IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Finans Enstitüsü gala yemeğine katıldığı için teşekkür konuşması yapamadığını, partililere sevgi ve saygılarını ilettiğini bildirdi.

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresinde, genel başkanlık geçiminin ardından Merkez Karar ve Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulunun seçimlerine geçildi.

MKYK'DA 17 İSİM DEĞİŞTİ
AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi çalışmalarını tamamladı.

AK Parti'nin, ASKİ Spor Salonunda yapılan 3. Olağan Büyük Kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulunun (MKYK) üyelikleri için seçim yapıldı.

MKYK üyeliği için yaşanan büyük çekişmeden Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu 1237 oy alarak seçildi.

AK Parti MKYK üyeliğine seçilen 50 kişi ve aldıkları oy sayıları şöyle:

Abdulkadir Aksu (1216), Agah Kafkas (1196), Ahmet Davutoğlu (1243), Ahmet Edip Uğur (1238), Ali Babacan (1242), Asuman Erdoğan (1237), Ayşe Böhürler (1217), Ayşe Türkmenoğlu (1220), Beşir Atalay (1239), Bülent Arınç (1243), Bülent Gedikli (1241), Cemal Yılmazdemir (1223), Cemil Çiçek (1231), Çiğdem Özkal (1240), Edibe Sözen (1234), Ekrem Erdem (1241), Emine Çift (1240), Fatma Selma Kotan (1230), Haluk İpek (1181), Hasan Ali Çelik (1242), Hayati Yazıcı (1232), Hüseyin Çelik (1229), Hüseyin Tanrıverdi (1214), İdris Naim Şahin (1221), Kürşad Tüzmen (1234), Lale Ersoy (1242), Lokman Ayva (1242), Said Yazıcıoğlu (1241), Mahir Ünal (1242), Mazhar Bağlı (1234), Mehmet Müezzinoğlu (1231), Mehmet Oymak (1239), Mutlu Alkan Kütüklüoğlu (1231), Muzaffer Gülyurt (1241), Necati Çetinkaya (1216), Necdet Budak (1242), Necla Hattapoğlu (1241), Nükhet Hotar (1229), Orhan Yeğin (1240), Ömer Çelik (1232), Öznur Çalık (1233), Reha Denemeç (1240), Sadık Badak (1239), Salih Kapusuz (1235), Sema Özdemir (1240), Suat Kınıklıoğlu (1237), Şükrü Ayalan (1228), Tevhit Karakaya (1237), Zelkif Kazdal (1235), Zeynep Karahan Uslu (1237).''

Kongrede, MKYK'nın 17 üyesi değişti. Yeni üyeler, Ahmet Davutoğlu, Asuman Erdoğan, Ayşe Türkmenoğlu, Bülent Arınç, Emine Çift, Fatma Salma Kotan, Hüseyin Çelik, Kürşad Tüzmen, Mahir Ünal, Mazhar Bağlı, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Oymak, Mutlu Alkan Kütüklüoğlu, Sadık Badak, Salih Kapusuz, Suat Kınıklıoğlu ve Zeynep Karahan Uslu oldu.

Eski üyeler Ahmet İnal, Ahmet Yaşar, Akif Gülle, Ali Osman Sali, Egemen Bağış, Fatma Şahin, Güldal Akşit, Hasan Anğı, Hasan Murat Mercan, Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Ceylan, Mehmet Güner, Nazım Ekren, Nihat Ergün, Sebahattin Cevheri, Semiha Öyüş ve Serap Yaşar yeni MKYK listesinde yer almadı.

MKYK'nın 50 üyesinden 13'ünü kadınlar oluşturuyor.

AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (GMPDHK) da belli oldu.

MDK'ya Cüneyt Yüksel, Enver Yılmaz, Feyzullah Kıyıklık, Hakkı Köylü, Mehmet Ali Bulut, Meral Kirişçioğlu, Muammer Kakı, Mustafa Ünal, Sait Açba, Semiha Öyüş ve Serap Yaşar seçildi.

GMPDHK'da ise Mehmet Sağlam, Nur Doğan Topaloğlu ve Sami Güçlü'den oluştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, kullanılan bin 363 oyun bin 362'sini alarak genel başkanlığa yeniden seçilirken, bir oy da geçersiz sayılmıştı.

Yetkili organlar için yapılan seçimin ardından kongre çalışmaları tamamlandı.

MERKEZ PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAKEM KURULU ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU
AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu (GMPDHK) aday listesi belli oldu.

MDK için Cüneyt Yüksel, Enver Yılmaz, Feyzullah Kıyıklık, Hakkı Köylü, Mehmet Ali Bulut, Meral Kirişçioğlu, Muammer Kakı, Mustafa Ünal, Sait Açba, Semiha Öyüş ve Serap Yaşar aday oldu.

Mehmet Sağlam, Nur Doğan Topaloğlu ve Sami Güçlü de GMPDHK seçimi için aday listesinde yer aldı.


DİVAN BAŞKANLIĞINA ARINÇ SEÇİLDİ
AK Partinin 3. Olağan Kongresi, Divan Başkanlığı'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seçilmesiyle çalışmalarına başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye'nin 39. partisi olarak, 14 Ağustos 2001'de siyasi hayattaki yerini alan ve 3 Kasım 2002 seçimleri ile 22 Temmuz 2007 seçimlerinde tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisinin, ASKİ Spor Salonunda gerçekleştirilecek kongresinde, partililer güvenlik kontrollerinden geçirilerek salona alındılar. Kongrede, yoklama ve açılışın ardından divan oluşturuldu. Delegelerin onayına sunulan önerge ile kongreyi yönetmek üzere Divan Başkanlığı'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç seçildi.

Arınç, Divan Başkanlığına seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, delegelere teşekkür etti. Kongrenin kendisi için büyük anlam taşıdığını, TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleşen kongrelere katılamadığını anımsatan Arınç, ''Çok başarılı olduk, 8 yıl yıl boyunca başımız hiç öne eğilmedi, hep çok şükür attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Bugün de büyük kongremizle bu onurlu, bu gururlu heyecanı hep beraber yaşıyoruz'' dedi.

Bu kongrenin, bundan sonraki büyük zaferlerin habercisi olmasını dileyen Arınç, kongrenin hayırlı olmasını diledi.Kongrede, daha sonra saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

"BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ"
AK Parti 3. Olağan Kongresinin yapıldığı spor salonunda, kongre konsepti olarak belirlenen ''Biz Birlikte Türkiye'yiz'' sloganın yazıldığı afişlerle donatıldı. ASKİ Spor Salonunun dış cephesi de bu konsepte uygun bir şekilde düzenlenirken, salon da beyaz ve mavi renklerle süslendi.

Salonda ''Daima birlikte, daima ileri'', ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'', ''Seninleyiz her zaman Recep Tayyip Erdoğan'' pankartları yer aldı.

Arter ve Altus firmalarının organize ettiği kongre organizasyonunda, sahnenin tasarımı AK Parti Genel Merkezi'nin silueti şeklinde yapıldı.

Kongrede, müzisyen Özhan Eren'in AK Parti 3. Büyük Olağan Kongresi için bestelediği ''Işık Buradan Yükselir'' adlı şarkısı çalındı, ayrıca AK Partinin 7 yıllık icraatını anlatan bir film gösterildi. Bu arada, salonun dışına partililer için ikram çadırları ve 100 civarında da seyyar tuvalet kuruldu.

Teşkilattan Sorumlu genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, divanın oluşumundan önce yaptığı selamlama konuşmasında, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GENEL BAŞKAN VE BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE EŞİ EMİNE ERDOĞAN SALONA GELDİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı ASKİ Spor Salonuna geldi.

Erdoğan, kongre salonuna girmeden önce, bahçedeki partililerin sevgi gösterisi ile karşılandı. Kısa bir selamlama konuşması yapan Erdoğan, ''Sizleri selamlamadan içeri girmek istemedim. 8.5 yıl önce önce bu yola çıktığımızda, bugün geldiğimiz noktaya geldiğimizde 8.5 yıl önce Türkiye neredeydi, bugün nerede, yarın inşallah AK Parti iktidarıyla çok farklı yerde olacak. Yere sağlam basıyoruz...'' dedi.

Erdoğan, konuşmasından önce halk oyunları ekibinden bir oyuncunun verdiği Türk bayrağını öperek aldı.

Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile kongre salonuna girdi. Erdoğan ve eşi, salonu dolaşarak partilileri selamladı.Bu sırada salonda, yurdun değişik yörelerine ait halk oyunları ekipleri de gösteri sundular.

MERKEL MESAJ GÖNDERDİ
Almanya Başbakanı Angela Merkel, AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'ne mesaj göndererek, başarı diledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kongreye gönderdiği mesajda, AK Parti Kongresi'nin hayırlı olmasını dileyerek, başarı temennilerini iletti.

AK Parti ile CDU arasındaki dostane ilişkilerin kendisi için büyük önem arz ettiğini ifade eden Başbakan Merkel, mesajında ''başarılı bir kongre geçirmenizi ve AK Parti'nin bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum'' dedi.

Kongreye ayrıca Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko da bir kutlama mesajı gönderdi.

Kongreye, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nun yanı sıra aralarında DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Avrupa'daki bazı Alevi örgütlerinin temsilcileri ile yabancı misyon temsilcileri de konuk olarak katılıyorlar.

DTP'LİLER DE KONGREDE
Bu arada, AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi'ne katılan siyasi parti davetlileri arasında DTP'li milletvekilleri Sırrı Sakık ve Aysel Tuğluk da bulunuyor. Öte yandan, kongreye, aralarında KKTC Başbakanı'nın da bulunduğu 63 ülkenin siyasi temsilcilerini davet edildi.

YETKİLİ KURULLARI İÇİN ADAYLIK BAŞVURULARI BAŞLADI
AK Parti 3. Olağan Büyük Kongresi'nde, genel başkanlık ve diğer yetkili kurullar için adaylık başvuru süresi başladı.

ASKİ Sosyal Tesisleri'nde yapılan büyük kongrede, Divan Başkanı Bülent Arınç, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 saat 7 dakika süren konuşmasının ardından, saat 16.00'ya kadar, genel başkanlık, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyelikleri için başvuruların başladığını duyurdu.

Kongre çalışmaları çerçevesinde, tüzük gereğince AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, partililere de kitapçık halinde dağıtılan faaliyet raporunun özetini okudu.

BAŞBAKAN'IN YAŞAMINDAN KESİTLER SUNULDU
AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından, hapis günlerine, AK Parti kuruluşundan başbakanlığa kadar olan yaşamından kesitler sunuldu.

Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım' şarkısı eşliğinde Başbakan Erdoğan'ın siyasetteki günlerinden anektodlar sinevizyona yansıtıldı. Sinevizyona yansıtılan görüntülerde Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüşmesinden Türk bayrağını yerden almasına, miting yolculuklarından açılışlara kadar ayrıntılar yer aldı.

Sinevizyon gösterisi Erdoğan'ın selamlama görüntüsü ve "Ve gideceğiz gündüz gece." sözleriyle bitti.

Foto 1: Suat kınıklıoğlu (Çankırı Postası Özel)

(Not: Fotoğrafların haber siteleri tarafından kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağını hatırlatmak isteriz.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER