banner198

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı seçimine doğru...

Vedat Beki, AK Parti Çankırı İl Başkanlığı seçim tarihi yaklaşırken siyasi kulislerden elde ettiği bilgileri sizlerle paylaşıyor...

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı seçimine doğru...
banner145

AK Parti Çankırı İl Başkanlığı
seçimine doğru…

 

Vedat Beki

 

AK Parti Çankırı genelinde son olarak yaptığı Kızılırmak ilçe kongresi ile ilçe kongrelerini tamamlayarak, 21 Haziran Pazar günü gerçekleştireceği İl Kongresi hazırlıklarını sürdürüyor.

 

Şu saatler itibari ile mevcut İl Başkanı Mustafa Selci’nin “yeniden adayım” açıklaması dışında başkanlık yarışı için ikinci bir isim daha ortaya çıkmadı!

 

Bu demek değil ki, çıkmayacak! Bilakis bundan sonra ortaya çıkarak “ben il başkanlığı için adayım” diyen isim belki de AK Partinin 3. Olağan İl Kongresine “tek aday” olarak seçime girecek aday olacak!

 

Tabii bu arada 21 Haziran Pazar günü yapılacak olan il kongresine “tek aday” olarak gidilebilirse Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kongreye gelmesi sürpriz olmasın!

 

Adaylık yarışında kulislerde konuşulanlar…

İl Başkanı Mustafa Selci’nin “kongreye başkan adayı olarak giriyorum” açıklamasından sonra AK Parti kulislerinde farklı birkaç isim konuşuldu. Ancak şu saatlerde Mustafa Selci’ye rakip olarak konuşulan tek isim Salim Çivitcioğlu.

 

Bununla birlikte Av. Abdulkadir Çelik isminin de yer yer telafuz edildiğini de gözlemliyorum. Ancak mevcut aday İl Başkanı Mustafa Selci ile birlikte isimleri zikredilen fakat “aday oldukları açıklamasını” bir türlü yerine getirmeyen Çivitcioğlu ve Çelik’in durumlarının ne olacağını 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan Yapraklı belediye başkanlığı seçimleri belirleyecek!

 

Neden mi?

 

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan Yapraklı belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı kazanırsa, mevcut İl Başkanı Mustafa Selci’nin şansı büyük oranda artmış olacak! Aksi olursa henüz adaylıklarını açıklamayan Çivitcioğlu ve Çelik’in adaylık şansları ivme gösterecek!

 

Sözün özü: AK Parti İl Kongresine gidilen şu süreçte, zorlu viraj 7 Haziran 2009 Pazar! Ama öyle ama böyle 8 Haziran’dan sonra AK Parti Çankırı örgütlerinde siyaset iyiden iyiye kızışacak!

 

Kongreyi etkileyecek isimler!

AK Partinin 3. Olağan Kongresinin gidişatını etkileyecek üç isim mevcut: Milletvekili Dr. Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz!

 

Evet, AK Parti il kongresinin en kilit isimlerinden bir tanesi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz! Merkez İlçe Başkanının desteğini alamayan adayın seçimleri kazanması oldukça zor görünüyor! Bu arada Hüseyin Boz’un bazı aralıklarda il başkanlığı koltuğuna göz kırptığını ancak parti tüzüğünün buna izin vermediğini de söylemek zorundayım!

 

Milletvekili Dr. Akman ise kongreye “Tabanı kucaklayan, olabildiğince tarafsız ve yeni bir isim” ile gidilmesinden yana olduğunu açıkça belirtti.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in mevcut il başkanından mutlu olmadığı açıkça ortada! Dinç, bu tavrını yüksek rakımlı tepelerde dile getirse de, Mustafa Selci’nin yerine koyabileceği isim konusunda oldukça kısır! Yaşadığı bu sıkıntı da Başkan Dinç’in elini çok fazla güçlülendirmiyor!

 

Benzer sıkıntıyı Milletvekili Akman’ın da taşıdığını gözlemliyorum! Salim Çivitcioğlu ismini telafuz etmekte zorlanan Akman’ın arayışlarını daha ne kadar ve nereye kadar sürdüreceği doğrusu merak konusu!

 

Suat Kınıklıoğlu ne yapıyor?

Adeta “göçmen kuşuna” dönen milletvekili Suat Kınıklıoğlu ise, Çankırı politikasını herhalde Türkiye – Avrupa arasındaki uçuşlarında internet sayfalarından ya da yaptığı özel telefon konuşmalarından takip ediyor olsa gerek!

 

Başbakan Erdoğan’ın kendisine verdiği uluslar arası arenadaki görevlerini yerine getirme gayretinde olan Kınıklıoğlu’nun Çankırı İl Kongresine ne derecede etki ya da katkı sağladığını ortaya koyabilmek oldukça zor!

 

Benim kişisel tespitlerime göre, Kınıklıoğlu’nun önümüzdeki kongre ile ilgili olarak 29 Mart öncesi İl Başkanı Mustafa Selci ile birlikte sergilemiş olduğu birlikteliğe bu kongre sürecinde de devam edeceği yönünde! Bunu yaşanacak olan süreç daha net olarak ortaya koyacak.

 

Hangi densiz attı lan o narayı?!

 

Çankırı’nın “yasakçı valisi” Şemsettin Uzun, yayımladığı “içki yasağı” genelgesi ile ilgili olarak “biraz da tesadüf olsa gerek” eğitimcilerin önünde ve eğitim kurumlarında konuştu:!

 

''Biz yasaların dışında bir şey yapmadık. İçkiyi yasaklamak diye bir şey olamaz. Biz dedik ki, içkinizi düzgün için, içtiğiniz zaman direksiyona oturmayın, etrafı rahatsız etmeyin, nara atmayın. Yasalar bana bunu düzenleme yetkisi verdi ve ben de kullandım.''

 

Şimdi burada bizatihi “yasakçı vali” Uzun tarafından yaşatılan “tenakuz” net olarak ortaya konulmalı!

 

“Yasakçı vali” önce samimi olmalı! Daha sonra da yayımladığı genelgesinin ardında durmalı! Yayımlanan genelge ile yapılan açıklamalar ters orantılı! “Yasakçı Vali”nin kurduğu son cümleleri duyan, şayet genelgeyi görmediyse “yasakçı valiyi” konuyla ilgili olarak sütten çıkmış ak kaşık yapacak!

 

Baksanıza iş geldi dayandı köşe başında patlatılan “nara”ya kaldı! Şimdi adamın sorası geliyor: Hangi densiz attı lan o narayı?!

 

Bu “tenakuz”un hikmet-i harbiyesi “müsteşar daveti”ne dayandığı apaçık ortada! Şimdi iş kaldı süreci “geri vitese” takıp hafiften bir torniston yapmak!

  

Ha bu arada; “kuru” işi ne alemde? Bilgilendiniz mi?

 

Süzgeçler, ne duruyorsunuz! Versenize “yasakçı valime” “Çankırı’nın kuru haritasını” (!)

 

Saygılar…

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER