banner198

AK Parti İl Kongresi ertelendi!

Önümüzdeki pazar günü yapılması beklenen AK Parti İl Kongresi Genel Merkez tarafından ertelendi.

AK Parti İl Kongresi ertelendi!
banner145

21 Haziran 2009 Pazar günü yapılması beklenen Çankırı AK Parti 3. Olağan İl Kongresi ertelendi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulunun (MKYK) biraz önce aldığı (14.50) kararın İl Başkanlığına ulaşmasının ardından kongrenin 18 Temmuz Cumartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz Çankırı Postası'na yaşanan son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve şöyel konuştu:

“Genel Merkezimiz mutabakat sağlanacak tek aday ve tek liste halinde kongremizi gerçekleştirmemizi istiyor. Şehrin küçük olması ve kaybeden adayın kırılacağı düşüncesiyle geniş katılımlı bir liste ve üzerinde mutabakat sağlanacak bir adayla seçimlerin yapılmasından yana. 20 gündür görüşlerimiz genel merkezce alınıyor.  İlçe başkanları belediye başkanımız ve milletvekillerimizle ayrı ayrı yapılan görüşmeler neticesinde maalesef bir gelişme  sağlanamadı. Bu sürecin uzaması teşkilatımızı olumsuz yönde etkiliyor. Keşke önümüzdeki pazar günü kongremizi yapsaydık.”

Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini artık kendisinin dahi bilmediğini belirten Boz; “Kamuoyunun şunu özellikle bilmesini istiyorum. Genel merkezde hiç bir yetkiliye aday olacağıma dair başvuruda bulunmadım. Arkadaşlarımdan aday olmamı isteyenler oldu. Ben şiddetle karşı çıktım. Özellikle kulislerde ismimin geçmesine karşıyım. Altını özellikle çizerek belirtiyorum ki benim il başkanlığına aday olmak gibi bir düşüncem yok. Zaten buna tüzüğümüz de izin vermemekte" şeklinde konuştu.

Tarafları sağduyulu olmaya davet eden Boz; "Herkes bir adım atarsa bu olayın içinden kırgınlık olmadan çıkacağımızı düşünmekteyim “ dedi.

Yılan hikayesine dönen AK Parti
İl Başkanlık seçimleri sil baştan!

Pazar günü yapılması düşünülen kongreye sayılı günler kala mevcut İl başkanı Mustafa Selci haricinde başka adayın ortaya çıkmaması son günlerin oldukça hareketli geçeceğinin sinyalini vermişti.  Kamuoyundaki beklenti, bugüne kadar beklemeyi tercih eden Çankırı Baro Başkanı Av. İdris Şahin’in adaylığını açıklayacağı yönündeydi. Ancak gelişmeler haber merkezimize  ardı ardına gelmeye başlayınca açıkçası siyasette 24 saatin ne kadar uzun bir zaman dilimi olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Mart 2009 yerel seçimlerinde benzer sıkıntıları yaşayan ve belediye başkan adaylarını belirlemede birçok sorunla karşılaşan AK Parti Genel Merkezi, kimseyi küstürmek istemiyor. Bu sebeple il başkanlığı seçimlerini erteleme kararı aldı.

Başkanlık seçimlerinde düştüğü durumdan ders almış ve bu hatasını tekrarlamak istemeyen AK Parti yönetimi üzerinde mutabakat sağlanacak tek bir listeyle kongre sürecini tamamlamaktan yana.

Peki, bu mümkün mü?

Sokaktan geçen çocuğa sorsanız tek adaylı bir seçimin mümkün görünmediğini söylemekte beis görmez. Çünkü Çankırı siyasi yapısına baktığımızda kırılgan bir zemine oturmuş, kısır çekişmeler içerisinde süregelen durumun uzlaşmanın çok uzak bir ihtimal olduğunun belirgin göstergesi.

AK Parti kulislerinden yansımalarda bunu gösteriyor. Ortak kanıysa mevcut durumda tek adayda uzlaşılamaması halinde "Genel merkez kongreye gitmez ve atama yoluyla bir başkan seçer" şeklinde.

Ancak Çankırı’nın beklemeye tahammülü yok!

Bürokraside yapılması muhtemel değişiklikler konusunda kongreden çıkacak sonucu bekleyen kamuoyu, sabrını zorlamaya ve birçok soruna çözüm beklemeye devam edecek.

Seçim telaşına düşmüş AK Parti İl teşkilatı kendi derdiyle uğraşırken, siyasi boşluktan istifa ederek kamuyu babasının çiftliği gibi kullanan hizmet ve proje üretemeyen etkisiz yetkililere gün doğacak. Çankırı geleceğinin nasıl şekilleneceği konusunda 18 Temmuzda seçilecek yeni AK Parti İl Başkanını beklemeye devam edecek.

Haber –Yorum /Ercan Şeker

Konuyla ilgili diğer haberler!

22. Dönem milletvekili Tevfik Akbaktan açıklama!

Ertelemenin perde arkası!

AK Parti İl Kongresi ertelendi!

Genel Merkez Köroğlu dedi!

İlçe Başkanları Genel Merkezde

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER