banner198

AK Parti Köy Gezilerine Başladı

İlçe gezilerini tamamlayan Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve işadamı Hüseyin Filiz köy ziyaretlerine başladı.

AK Parti Köy Gezilerine Başladı
banner145

İlçe gezilerini tamamlayan Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve işadamı Hüseyin Filiz köy ziyaretlerine başladı.

Çankırı’nın merkez köylerine giden Şahin ve Filiz’e, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Merkez İlçe başkanı Hüseyin Boz, İl Genel Meclis üyeleri Visali Kara, Hasan Bozkuş ve Tuğrul Kaya eşlik etti.

Çiviköyü, Balıbağ, Çayırpınar, Küçüklü, Pehlivanlı, Ovacık, Alaçat, Çağabey ve Ünür Beldesinde köylülerle bir araya gelen Şahin ve Filiz halkın sorunlarını yerinde dinleyerek notlar aldı.

İlk olarak gittikleri Çiviköyünde Yıldızhan Yaran Ekibi üyelerince karşılanan Şahin ve Filiz yaran odasında başağa koltuğuna oturarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

Balıbağı’nı Dünya Tanıyacak!

Balıbağ köyünde köylülerle sobet eden Milletvekili adayı İdris Şahin, Balıbağlıların 9 senelik süreçte  Ak Parti iktidarına verdikleri desteğe teşekkür ederek Balıbağı’nın gencine yaşlısına layık olan hizmeti yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi. Hititlerden kalma tek tuz mağarasının Balıbağ’da olduğunu belirten Şahin, “Bizim amacımız burayı dünyaya tanıtmak. Orada amaç sadece günde 500 ton tuz çıkartmak değil, oraya günde 500 kişi getirmek.  Polonya’da bir tane tuz mağarası var içinde binlerce çalışan var. Restoranından alış veriş merkezine kadar her şeyi kurmuşlar tuz mağarasının içerisine. Burası da sadece maden ocağı değil öyle bir turizm merkezi olacak ki, Balıbağını sadece Türkiye değil Dünya tanıyacak” diye konuştu.

Köylünün meselesi bizim meselemiz

Merkez Ovacık köyünde halka hitap eden Hüseyin Filiz, köylünün meselesini kendi meseleleri gibi gördüklerini ifade ederek, “Sadece bölge insanı değilim aynı zamanda iktidar partisinin adayıyım. Muhalefet partisinde olsaydım bu kadar cesaretli konuşamazdım. Köylerinizim meselesini biliyorum elimden geleni yapacağım diyemezdim bile” dedi.

Filiz, “Ben bu köyde doğdum. Dedem ve babam yıllarca bu köyde rençperlik yaptı. Toprak mahsullerinden alamadığınız ürünün bedeli benim sıkıntım olsun. Çankırı içindeki tüm oylarınızın sahibi olun, biz de sizin sahibiniz olalım” dedi.

Demirci çırağının oğlu bugün Cumhurbaşkanlığı köşkünde oturuyor

Ak parti iktidara gelene kadar Ovacık köyünde çeşmelerden suyun dahi akmadığını anlatan Şahin, “Maalesef 87 yılında 2004 yılına yaklaşık 17 yıl geçtiği halde bu merkez köyler susuz kalmıştı. Huzur evinin açılışında Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin Bey hemen orada başbakanımızla temasa geçerek dedi ki, ‘Bu köylüye söz verin, en kısa sürede onların su problemini halletmemiz lazım’ dedi.  Sırf bu sebeple o zamanlar 1 trilyon 650 milyar gibi bir ödeneği hükümetimiz il özel idaresine aktardı. Ovacık ve buna bağlı olan köylerimizin tamamı suya kavuştu. Cumhuriyet tarihimizin en önemli yatırımını Ovacık’a ve civar köylere bu hükümet döneminde kavuşturmuş olduk. Bu iktidar döneminde gençlerin talebi üzerine buraya bir de halı saha yapıldı” diye konuştu.

Şahin, “Bizim ırk temeline dayalı dar bölge milliyetçiliğine dayalı bir anlayışımız yok. Biz bu ülkede 74 milyonu bir bütün 180 bin Çankırılıyı da aynı şekilde kucaklayabilecek bir zihniyetin temsilcileriyiz. Yaratılanı seviyoruz, yaratandan ötürü diyoruz. Ve kim olursa olsun rengi cinsi ne olursa olsun Çankırı’mızın insanını bir bütün olarak görüyoruz. Bizim size yatırım getirmek ve sizin hizmetkârınız olmak boynumuzun borcu. Çünkü sizler tarlalarınızı ekip biçmekle rençperliğinizi en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz. Sonrasında da devletin yapması gerek yol, su kanalizasyon ve okul gibi hizmetleri istemekle yükümlüsünüz. Bu söylediklerimizin hepsi Ak Parti iktidarında gerçekleşiyor. Geçmişte bu ülkenin paralarını çarçur edenler, bu ülkenin içinden gelen bu topraklarda çıkan inançlı ve imanlı nesilleri bir yerlere getirmek istemeyenler 8 buçuk yıllık Ak Parti iktidarından en büyük cevabı alıyorlar. Sizin gibi bir köylünün, demirci çırağının oğlu bugün Cumhurbaşkanı köşkünde başörtülü hanımefendisiyle birlikte oturuyor. Bunu Ovacık’ın İnsanı gerçekleştirdi. Verdiğiniz oylara Ak Partiyi 340’ların üstünde milletvekiliyle tanıştırdınız” dedi.

Köy gezilerine sürdüren Şahin ve Filiz, şiddetli yağan yağmura rağmen Ünür beldesine geçerek Ünürlülerle bir araya geldiler. Ünür Belediye başkanı Orhan Aşkın’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER