banner198

Ak Parti Milletvekili adayları Gençlerle buluştu

Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi yaptı.

Ak Parti Milletvekili adayları Gençlerle buluştu
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti Çankırı Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya gelerek söyleşi yaptı.

 

Belediye Gençlik Merkezi’nin düzenlediği “öğrencilerle karşılıklı söyleşi” adlı programda bir araya gelen siyasiler, lise son sınıf ve üniversite öğrencilerinin sıkıntı ve sorunlarını dinledi.

 

Uzay Düğün salonunu hınca hınç dolduran öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide karşılıklı mesajlar verildi.

 

Buluşmada ülkenin aydınlık yarınlarının gençler olduğu vurgusunu yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçim öncesi vaatlere bakıldığında bütün her şeyin gençlerin üzerinde yoğunlaştığını ama seçim sonrası gençlerin unutulduğunu söyledi. Hamasi nutuklar atmak üzere öğrencilerin karşısına gelmediklerini söyleyen Dinç, “Siyasetçiler gençlere gereken önemi ve değeri vermediği için ülke maalesef istenen noktaya ulaşamıyor. Bu şehrin belediye başkanı olarak kentte yaşayan gençlerimizin ihtiyaçları ve gereksinimleriyle ilgili karınca kararınca bir şey yapmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

Konuşmasına, bugün burada siyaset konuşmayacağını, daha ziyade gençlerin sorunlarını dinlemek istediğini ifade ederek başlayan Filiz, “Şimdi sizleri görünce sizlere benzeyen yanlarımı hatırlamaya çalıştım. Bende sizin gibi ilk, orta, lise tahsilinden sonra yüksekokulu hemen taş mescidin karşısındaki meslek yüksekokulunda tamamladım. Tabi bize göre o kadar şanlısınız ki, sizin bir dediniz iki yapmayan bir belediye başkanı abiniz var. Keşke bizimde o zamanlar böyle bir abimiz olsaydı. O günün anarşi ortamında kimse yan yana bile gelemiyordu” dedi.

 

 

Türkiye’yi şekillendirecek olanların gençler olduğunu belirten Filiz, “dolayısıyla bizim istediğimiz gençlik boş bir gençlik değil, idealleri, hayalleri, belli bir ahlak standardı olan gençliktir” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Öğrencilerin karşısına Türkiye’nin en genç il başkanı ve en genç baro başkanı unvanını taşıyarak, bugün de 37 yaşında iktidar partisinin milletvekili adayı olarak çıktığını söyleyen Şahin, gençlere bu yaşın kıymetini çok iyi bilmeleri gerektiğini anlattı.

 

Şahin, “Çankırı’ya üniversite getirdiğimiz anda belediye başkanımızın ilk icraatı son derece modern, sizlerin ihtiyaçlarına cevap verecek bir alışveriş merkezi, eğlence alanları ve alt yapısıyla dört dörtlük bir mekan yapmaktı. Ama maalesef bir kısım yargı unsurları bu sosyal tesisin size ulaşımını, mükemmel bir terminalin açılmasını engelledi. Ama bugün bir iki ay içerisinde bu tesislere kavuşacaksınız” müjdesini verdi.

 

 

Bir öğrencinin “milletvekili olduktan sonra Çankırı’ya yine gelip bizimle konuşacakmısınız?” sorusunu yanıtlayan Hüseyin Filiz, “Her ikimizin de evi burada. Burada doğduk, burada büyüdük. Mezarımızda ve iş yerimizde burada. Kaçacak bir yerimiz yok” diye konuştu.

 

Başka bir öğrencinin “ben buradan mezun olduktan sonra kardeşlerime Çankırı’da gidip okuyabilirsiniz demek için neler yapabilirsiniz?” sorusunu yanıtlayan İdris Şahin, Dünyanın incisi İstanbul’un bile kendine göre sıkıntıları olduğunu ifade etti. Şahin, “Belediye başkanımızın çalışmalarıyla şehrimizin girişinden başlayıp çıkışına kadar olan yolumuz sıcak asfaltla kaplanacak. Her taraf ışıklandırmalarla giydirilmiş olacak. Çayımızın başına dört gölet yapılıp taşkın koruma önlemi alındıktan sonra başkanımızın çayla ilgili çok güzel bir projesi var. Kaleyle alakalı proje ihaleye çıktı. Biz öğrencilerimize son derece yaşanabilir bir şehir ve güzel bir üniversite yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden söyleşi sonunda salondan her iki tarafta memnun ayrıldı.

 

Oldukça yoğun geçen seçim çalışmalarına kısa bir mola veren Şahin ve Filiz, daha sonra Belediye Gençlik Merkezinde karşılıklı masa tenisi oynayıp günün yorgunluğunu attılar.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER