banner198

Ak Parti Milletvekili adayları Korgun OSB yi ziyaret etti

Ak Parti Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz Korgun Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları gezerek sanayici ve işçilerle bir araya geldi

Ak Parti Milletvekili adayları Korgun OSB yi ziyaret etti
banner145

Ak Parti Milletvekili adayları Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz Korgun Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları gezerek sanayici ve işçilerle bir araya geldi.

İlk olarak Korgun Belediye Başkanı Halil Öz’le birlikte Organize Sanayi Bölgesi müdürü Mehmet Adıgüzel’i makamında ziyaret eden Şahin ve Filiz, Adıgüzel’den OSB ile ilgili bilgi aldı.

Bölgede 5-6 tane boş yerin kaldığını ve yapımı devam eden altı fabrika inşaatın temmuz ayı gibi bitirilerek üretime geçeceği bilgisini veren Mehmet Adıgüzel, Bölgeye gelecek yatırımcının sicilini en ince detaylarına kadar araştırdıklarını söyledi.

Adıgüzel, “Teşvik deyince Çankırı’da yanlış algılanıyor. Zaten devlet parayı akıtıyor diyorlar. Hayır, böyle bir şey yok! Şuanda bir firmanın yatırım teşvik belgesi 70 milyon lira.  Çalışırsan elektrik teşviki var. Biz şuanda Türkiye’nin en ucuz elektriğini kullanıyoruz. Şunu iddia ediyorum 0.57 kuruşa elektrik kullanan Türkiye’de firma yok.  Türkiye’nin en ucuz suyunu kullandırıyoruz” dedi.

Daha sonra fabrikaları tek tek dolaşan milletvekili adayları döküm, tekstil, kimya, zirai aletler, mobilya ve diğer işkollarında çalışan işçilerle sohbet etti.

Brillant markasıyla üretim yapan Perla Nakış fabrikasında karşılaştıkları sorunları dile getiren Fabrika Müdürü Levent Taşkın, Korgun’a istihdam için geldiklerini belirterek bugün 60 kişiyi hemen işe başlatabilecek konumda olduklarını ifade etti. Taşkın, “Ne kadar çok eleman bulursam benim için iyi. Çünkü benim imkanlarım var. Ama buradaki sıkıntı, burada yaşayan insanımızın ve çalışan arkadaşlarımızın sanayi kültürünün olmaması. Burada birçok sıkıntılar yaşanıyor ama biz burada işin dışında genel anlamda kendilerini eğitiyoruz” dedi.  

Burada ki güzellikleri görünce heyecanlanmamanın mümkün olmadığını söyleyen Ak Parti Çankırı Milletvekili adayı İdris Şahin, ama Çankırı’da bunları anlatırken zorlandıklarını söyledi.

Şahin, “Bu memlekette birileri iş istihdamı sağlasın, kalenin burcuna da çağırsanız geliriz”

Şahin,  “Biz burayla ilgili çıkan olumsuz yargıyı tersine dönüştürmeye çalışıyoruz. Sizden her türlü desteği bekliyoruz. Sizinde bir emriniz olursa her daim yapmaya hazırız. Biz müteşebbisiz. Bu memlekette birileri iş istihdamı sağlasın, bizi kalenin burcuna da çağırsanız geliriz.  Yolun yapılmasını da canı gönülden istiyoruz. Girerken zaten pırıl pırıl bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Dışarıdan gelen misafirine herkes güzel bir sunum yapmak isteyecektir, bundan daha doğal bir şey yok. Dışarıdaki insanlar sizin içinizdeki güzellikleri bilmez. Sizi kıyafetlerinizle karşılayacak, fikirlerinizle uğurlayacaklardır” diye konuştu.  

 

Türkiye’de istikrarın önemine değinen Şahin,”Vatandaş firmadaki istikrarı görünce koşa koşa geliyor. Ben her yerde Korgun’un olumlu olduğunu ve sanayiciye nasıl davranılması gerektiğini ifade ediyorum” dedi.

Korgun ve Çankırı’daki tüm sanayicilerle bir araya gelme fikrini ortaya atan Şahin,” İlerleyen günlerde bütün sanayicilerimiz gelsin, işsizlik feveranında bulunanlara en güzel cevabı Çankırı’da verelim” diye konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
huseyin Yetiş
huseyin Yetiş - 10 yıl Önce

Fabrika dolup tassa neolur verilen maas asgari ucret ev kirasi maasin yarisi mesai saati 2.5lira gibi cok komik bi rakam sendikalasma yok iscinin haklari korunmuyo isine gelirse deyip her an kapı onu gosteriliyo

SIRADAKİ HABER