banner306
banner198

AKP den Aldatma ve Kandırma Politikalarına Devam

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Ali Acupınar yaptığı basın açıklamasında Ak Parti’ye yüklendi.

AKP den Aldatma ve Kandırma Politikalarına Devam
banner145

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı İl Başkanı Ali Acupınar yaptığı basın açıklamasında Ak Parti’ye yüklendi.

 

Ali Acupınar’ın basın açıklaması:

 

Sayın İçişleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlarının Çankırı ziyaretleri; iktidarın aldatma ve kandırma politikasından vazgeçmediğini, dokuz yıllık alışkanlıklarının devam etmekte olduğunu göstermektedir.

 

Sayın Bakan “Çankırı köylükten kurtuldu, şehir haline geldi” derken; bu memleket insanının Çankırı’da gelecek göremediğinden, burada çoluk çocuğunun rızkını kazanamayacağına inandığından başka yerlere göç ederek nüfusunun seksen bin azaldığını; bunun da dokuz yıllık kendi iktidarları döneminde gerçekleştiği hakikatini görmezden gelmektedir. Üstelik şehir olmanın göstergesi olarak gördükleri; belediye menfaatlerini gözetmediğinden mahkemelik olan AVM ile şimdiye kadar ihmal edilmiş ancak kendi ziyaretleri sebebiyle asfaltlanmak zorunda kalan yollardır. Bunların doğruluğu kendilerinin Çankırı’ya teşrif ettikleri günlerde henüz asfaltın kokusunun bile geçmediğinden bellidir. Üstelik Sayın Belediye Başkanının muhtelif zamanlarda kendisine iletilen tamirat ihtiyaçlarıyla ilgili serzenişlere verdiği; ”2012 de altyapıyı bitirip tamirat vs. işleri ondan sonra yapılacak” mealindeki cevapları da bu işlerdeki kayıtsızlık göstergelerindendir.

 

Ne garip bir tecellidir ki Su işlerinden sorumlu Sayın Bakanın Çankırı da Muhtemelen “Güldürcekten gürül gürül su getirdim” diye Sayın Belediye Başkanından Brifing aldığı saatlerde, bu köylükten kurtulup şehir olan Çankırı’da Sayın Başbakanın o malum ifadesiyle sular “tısss” etmiş yani damla akmaz vaziyetteydi.

 

Bizim merak ettiğimiz ise; Sayın Bakanların aldıkları brifinglerde şu sorulara da cevap alıp alamadıkları ya da kendilerini bilgilendiren sayın yetkililerin bu konularda da kendilerini aydınlatıp aydınlatmadıklarıdır.

 

-Kendilerinden önceki dönemlerde yapılan eserlere (Süreyya Ayhan Heykeli gibi) karşı olan ilgisizliğin sebebi nedir, bunlar neden özellikle bakımsızlığa terk edilmektedir?

 

-Özellikle Alparslan Türkeş Parkı, Şehit Hakan Kandemir Parkı, Bukan Köprüsü vs. yerlerin, bakım ve temizlikleri neden yapılmamaktadır?

 

-Kış aylarının gelmekte olduğu şu günlerde Kar-Gazla olan ihtilaf neden Hala çözülememiştir?

 

-Çankırı sokakları otopark ihalesi adı altında parsellenmiş, lakin bu güne kadar müspet sonuca ulaşılamamış, firmalar da birer birer işleri bırakmışlardır. Şu andaki yetkili şirket; ihalede olmayan eski tekel binası ve Aghan Apt.nın yerinden hala ücret almaktadır. Buna bu güne kadar hangi işlem yapılmıştır?

 

-Deve yolu kenarındaki hiçbir tali yol asfaltlanmamışken Sayın Vekilimizin villasının önü özene bezene asfaltlanmış, halefinin Belören’deki villasının dedikodularıyla yarışır hale gelmiştir. Bu durum ahlakimidir?

 

-Siyasi yandaşlık ve adam kayırma konusundaki söylentiler almış başını gitmiştir. Bizim, ilçelerimizin köylerine ve beldelerimize İl Belediyemizin yardım yapmasına hiç bir itirazımız olamaz, üstelik bunlardan mutlu da oluruz. Ancak, sadece muhalif Belediye diye Ünür Belde Belediyesinin en makul parke taş talebi karşılanmamıştır. Ayrıca şehirdeki park ve büfe sahiplerinden kendi yandaşları olmayanlara karşı oluşan önyargıdan bir türlü vaz geçilememiştir.

 

Bunlar sadece Çankırı özelindeki sorunlardan ilk akla gelenlerdir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada konuların takipçisi olacağımız hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Ali ACIBUNAR

MHP ÇANKIRI İL BAŞKANI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304