banner198

Alkol yasağı genelgesine kılıf bulundu: Boyalıca!

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, yayımladığı alkol yasağı genelgesi ile ilgili olarak ilk kez konuştu ve bakın neler söyledi...

Alkol yasağı genelgesine kılıf bulundu: Boyalıca!
banner145

Vedat Beki

 

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun yayımladığı “alkol yasağı genelgesinden” sonra ilk kez basın önüne çıktı ve makamında lise ve dengi okul müdürlerini kabulü sırasında yayımladığı son tebliği hakkında bazı çevrelerin yanlış yorumlar yaptığını açıkladı! İçkiyi yasaklama gibi bir durumun olmadığını belirten Vali Uzun, sadece yasakla ilgili bir boşluk olduğunu ve bunu tamamlamaya çalıştıklarını aktararak şunları söyledi:

 

“Amacımız geleceğimiz olan gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan korumaktır” diyen Vali Uzun, “İçkiyi edebi ile içene zaten kimse bir şey demez. Ama edebi ile içmeyen de var. İşte Boyalıca yolu. İçiyorlar içiyorlar sonra uygunsuz davranışlarda bulunuyorlar. Orda oturan vatandaşların ne günahı var. 2 genç evladımız gitti göz göre göre. Biz buna karşıyız, yoksa içkiyi yasaklama gibi bir davranışımız yok! Yeter ki adam gibi içilsin.” (Not: Vali Uzun'un konuşma metni www.haberci18.com adresinden alınmıştır)

 

Anlaşılan genelgenin
sorumlusu Boyalıca imiş!


Vali Uzun’un yaptığı bu açıklamaya bakacak olursak; Yayımlanan genelgenin yayımlanmasının altından  “kocamaaaaan bir Boyalıca” ortaya çıkıyor!

 

Hani yıllardan beri Çankırılı’nın Tuz mağarası yolu üzerinde yeşilliklerin arasına atıyla arabasıyla giderek, yaşadığı kente bakıp bakıp “efkar dağıttığı” Boyalıca var ya! İşte bu Boyalıca yüzünden yaklaşık bir haftadır ülkenin gündeminde Çankırı konuşuluyor!

 

Açıklamayı önüme koydum ve kendimce çıkış yolu aradım! Ve galiba buldum!

 

Bence kestirmeden Orman İşletmesi ile temasa geçerek o bölgeye birkaç tane kadrolu ayı gönderelim!

 

Ve yol boyuna da bol miktarda “Ayı çıkabülür”, “Taş düşebülür” levhaları dikelim!

 

Ne dersiniz? Bence tutar! Hele hele ayıların kadrolu eleman olduğunu öğrenen Çankırılı, bir daha o bölgeye ayak basarsa aha ben burdayım!

 

Böylece, o absürd genelgenin yayımlanmasına neden olan Boyalıca mevkii de eski cazibesini yitirmiş olur! Vali Uzun'un deyimiyle içip içip de uygunsuz davranışlarda bulunanlar da bir daha Boyalıca mevkiine uğramazlar!

 

Ne dersiniz?

 

Ha bu arada! Genelge yayımlandığından bu yana masamda biriken notlar arasında en ilgincini buradan sizlerle paylaşmak istiyorum! Özellikle genelgenin altında imzası bulunan sayın Vali Uzun ile!

 

Sayın Valim; tamamen sıvı içkiler üzerine yayımladığınız genelge “kuru”ları da kapsıyor mu? 
 

Şayet "benim bilgim yok" diyorsanız sizlere “akıl hocalığı” yapan zevat-ı muhterem Çankırı'da tüketilen “kuru” ile ilgili sizlere herhangi bir bilgi vermemiş olmalarının hesabını sormanızı bizatihi beklemekteyim!

 

Bağışlayın ama, şahsınıza şu saatten sonra Çankırı’da yüksek düzeyde tüketilen “kuru” mevzusunu en ince ayrıntısına kadar öğrenmek de düşmekte!

 

Konuyla ilgili çalışmalarınızı şahsım olarak değil sadece ve sadece Çankırı kamuoyunu aydınlatma adına beklediğimi bilmenizi isterim!

 

Son not: Geçtiğimiz Pazar günü başta emniyet teşkilatı olmak üzere jandarma personeli de Eldivan yolu üzerinde yoğun bir trafik denetimi gerçekleştirmişler! Diyeceğim o ki; şu malum “genelge” hiç yayımlanmasaydı da, bu denetimler çok daha önceden başlasaydı!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER