banner198

Anne Ünzüle Şahinin, Meclis Başkanı oğlundan ilk isteği!

Karabük il olmadan önce Çankırıya bağlı olan Ovacık ilçesinin Ekincik köyünde yaşayan anne Ünzile Şahinin, TBMM Başkanı oğlundan bir isteği var

Anne Ünzüle Şahinin, Meclis Başkanı oğlundan ilk isteği!
banner145

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanı seçilmesi daha önceden Çankırı’ya bağlı olan, ancak Karabük'ün il olması nedeniyle buraya bağlanan Ovacık ilçesinin Ekincik köyünde yaşayan ailesini sevindirdi. Anne Şahin, 'Oğlunuzdan ilk isteğiniz nedir' sorusuna 'Oğlumdan ilk isteğim köydeki su sıkıntısını gidermesidir' yanıtını verdi.

 

ŞAHİN'İN ANNE VE BABASI ÇOK MUTLU
Ekincik köyünde yaşayan 80 yaşındaki baba Abdullah Şahin'in köyün erkeklerinin çoğunluğuyla Ankara'ya oğlunu desteklemeye gitmesi üzerine anne Ünzüle Şahin, kentteki diğer oğlu İbrahim Şahin'in eşi ve komşusuyla TBMM Başkanlığı seçimini televizyondan izledi.

Oylama sırasında heyecanlandığı gözlenen anne Şahin, oğlunun TBMM Başkanı seçilmesiyle mutluluk yaşadı. Şahin ile birlikte televizyon izleyen gelini ve komşusu, Mehmet Ali Şahin'in TBMM Başkanı seçilmesini alkışla kutladı.

Anne Şahin'in oğlunun TBMM'de yaptığı konuşmayı da dikkatle izlediği ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten sözetmesi sırasında destekler nitelikte başını salladığı görüldü.


Ünzüle Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun TBMM Başkanı seçilmesinden çok büyük onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Oğlu Mehmet Ali Şahin ile dün akşam telefonda konuştuğunu belirten anne Şahin, “Oğlum, benden kendisi için dua etmemi istedi. Ben de bol bol dua ettim. Ülkemize hayırlı olsun. Eşim, köyün erkekleriyle Ankara'ya oğluma desteklemeye gitti. Ben rahatsızlığım nedeniyle köyde kaldım” dedi.

Anne Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilik yıllarında oğluyla köydeki evlerine geldiğini ifade ederek, “Birlikte mantar toplamaya giderlerdi! Köyde gezerlerdi, ikisi de iyi çocuk” diye konuştu.

Gazetecilerin “Oğlunuzdan TBMM Başkanı olarak ilk isteğiniz nedir” sorusunu Şahin, “Oğlumdan ilk isteğimiz köydeki su sıkıntısını gidermesidir. Bir de fakir aile var, ona destek olmasını bekliyorum” diye yanıtladı.

 

M. ALİ ŞAHİN, FIRINCI ABDULLAH USTA'NIN OĞLU
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in babası daha önceleri Çankırı'ya bağlı olan ancak Karabük'ün il yapılması sonrası buraya bağlanan Ovacık kasabası Ekincik köyünden Abdullah Usta'ydı. Abdullah Usta'nın 25 sene köy muhtarlığı yapan babası Ovacık yöresinde 'Topal Muhtar' namıyla biliniyor.

Bir fırın emekçisi olan Abdullah Usta uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldu. Ovacık'a iki kilometre mesafedeki Ekincik köyünde dünyaya gelen Abdullah Usta, Ünzüle Hanımla evlendi. Bu evlilikten üç erkek çocuk dünyaya geldi. Oldukça zor şartlarda okuyan üç kardeşten Mehmet Ali Şahin avukat, Mustafa Şahin ve İbrahim Şahin ise öğretmen oldu. Mütedeyyin bir insan olan Abdullah Ustanın oğlu Mustafa Bey emekli, İbrahim Bey halen bürokrat olarak görev yapmakta.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER