banner198

Avrupa Birliği 37. Sertifika Programı Başladı...

Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen Avrupa Birliği 37. Sertifika Programı başladı.

Avrupa Birliği 37. Sertifika Programı Başladı...
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Avrupa Birliği Çalışmaları Merkezi(ÇANKAM) tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği 37. Sertifika Programı” Çankırı Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

 

Program kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından konferans dizisinin ilki gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Araştırma Görevlisi Ömer Ak yaptı. Konuşmasında program hakkında ve bununla ilgili akademik çalışmaların neler olduğuna ilişkin bilgiler verdi.

 

Program içinde bir konuşma yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Yard. Doç. Muhittin Demiray,  Avrupa Birliği konulu toplantıların Türkiye’nin her yerinde yapıldığını, Çankırı’da ise bu görevi ÇANKAM’ ın yürüttüğünü, bu merkezin amacının Türkiye ile AB ilişkilerini takip etmek ve bu süreç hakkında bireyleri bilgilendirme amaçlı olduğunu söyledi.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ise Türkiye’nin Avrupa Birliği yolunda taraf olmak yerine bilgiden taraf bir topluma dönüşmesi gerektiğini belirtti. Globalleşen dünyada köklü devlet geleneğiyle günlük siyasi çekişmeleri bırakıp dünyaya ayak uyduran bir devlet olmanın önemine değindi. AB sürecine katılım hususunda sürecin getirisi ve kaybettirdiği değerleri bilerek yola devam etmek gerektiğini belirten Savaş, teslimiyetçi bir anlayışla, her şeyi kabullenen bir yaklaşımla hareket etmenin yanlış olacağını belitti. Ekonomisinin büyük bir bölümünü Avrupa devletleri ile gerçekleştiren Türkiye’nin AB üyeliğine katılımının gerekli bir koşul içerdiğini belirtti.

 

Konferansta daha sonra söz alan Dr. Hatice Yazgan Avrupa Birliği üyesi devletlerin birbirleri ile olan ekonomik, siyasi vb. konularda sürdürülen ilişkilerin nasıl olduğu ve ne gibi süreçler izlediği hakkında bilinmesi gerekli süreçleri anlattı. ÇANKAM’ın düzenlediği “Avrupa Birliği XXXVII. Sertifika Programı” ilerleyen tarihlerde yapılacak programlarla devam edecek. En az  dört programı izleyen katılımcılara sertifika verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER