banner198

Avrupa şampiyonu atletimize verilen ceza şaşkınlık yarattı!

Çankırının dünyaya armağan ettiği milli atlet Süreyya Ayhan Kop ile ilgili alınan pistlerden ömür boyu men cezasına itiraz edilecek.

Avrupa şampiyonu atletimize verilen ceza şaşkınlık yarattı!
banner145

800 ve 1500 m Türkiye rekorlarını elinde bulunduran, Avrupa Şampiyonu ve Sydney Olimpiyatlarında yarı final koşan başarılı atletimiz Süreyya Ayhan’a Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’nin vermiş olduğu “pistlerden ömür boyu men” cezası adeta şok yarattı!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milli atlet Ayhan’ın kendisi hakkında verilen pistlerden 4 yıl uzaklaştırma cezasını indirme beklentisi Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesinin son kararı ile farklı bir boyut kazandı.

 

Çankırı Postası olarak Süreyya Ayhan Kop’a ulaştık ve konu ile ilgili düşüncelerini aldık. 11 aylık oğlunun bakımı ile yakından ilgilenen Ayhan kısa görüşmemizde “Hiç beklemediğim bir kararla karşı karşıyayım! İnanılır gibi değil. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Ancak hukukçularımız gereken itirazı yapacaklar. CAS’ın almış olduğu bu kararın İsviçre Ulusal Mahkemesinden döneceğini düşünüyorum” dedi. Bizlerden özür dileyerek konu ile ilgili olarak eşi Yücel Kop’u telefona veren Süreyya Ayhan Kop son olarak “Çankırılı hemşerilerime selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

 

YÜCEL KOP: ÖNÜMÜZDE TEPE VARDI, O TEPE ŞİMDİ
KOCA DAĞ OLDU!
Milli atlet Süreyya Ayhan Kop’un hem eşi hem de hocası olan Yücel Kop ise gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Böylesi bir kararla karşılaşmış olmanın şaşkınlığını yaşıyoruz. Hukukçu arkadaşlarımız kararın yanlış olduğu ve kesinleşmiş cezanın artırılamayacağı konusunda hemfikirdirler. CAS daha önce de böylesi bir karar almış. Ancak sporcunun alınan karara itirazı İsviçre Ulusal Mahkemesinden geri dönmüş. Bizlere verilen bilgiler doğrultusunda alınmış olan bu karardan dönüş olacağını düşünüyorum. İsviçre ulusal mahkemesinde itirazımız olacak.

Hukukçularımız Uluslar arası hukukta verilmiş olan cezanın artırılması mümkün değil diyorlar. Biz cezada indirim beklerken bunun tam tersi oldu. Önümüzdeki tepe vardı. Şimdi o tepe dağa dönüştü!

Doğumdan bu yana 11 ay geçti. Yavaş yavaş antrenmanlara başlamıştık. Hedefimiz olimpiyatlar. Bizler Olimpiyatlara hazırlanırken böylesi bir karar bizi şaşkınlığa düşürdü. Şaka gibi bir şey. İnanılır gibi değil ancak hızlı bir şekilde itiraz hakkımızı kullanacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER