banner198

Bakan Günay, Çankırı Standınını ziyaret etti

Kültür ve Turizm ve Bakanı Ertuğrul Günay İzmir Turizm Fuarında Çankırı standını ziyaret etti.

Bakan Günay, Çankırı Standınını ziyaret etti
banner145

Çankırı’nın önemli kültürel miraslarından Taş mescit ve Tuz mağarası İzmir’e taşındı.

 

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarında kurulan Çankırı standı, fuara gelenlerin ilgi odağı oldu.

 

Özel bir tasarım firmasına 3 boyutlu imitasyonları yaptırılan Taş Mescit, Tuz Mağarası, İnandık Vazosu ve Ilgaz Dağı Kış Sporları Merkezi’nden eşsiz fotoğrafların yer aldığı Çankırı standı görenlerin beğenisini kazandı.

 

Taş Mescit için hazırlanan maketin önüne kurulan platforma çıkan bazı vatandaşlar tıpkı taş mescitte olduğu gibi hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve beraberindeki kalabalık bir heyetle  Çankırı Standını ziyaret etti. Tuz Mağarasının 3 boyutlu imitasyonu önünde basın mensuplarına poz veren Bakan Günay, Tuz Mağarasının özelliklerini anlatarak, “Çankırı ziyaretimde Tuz Mağarasını gezdim, yaz-kış sabit ısısını koruyan ve mutlaka görülmesini gereken ilginç bir yer” diye konuştu.

 

Daha sonra Bakan Ertuğrul Günay ve beraberindeki heyete, Çankırı standında kızılcık ekşisi ikram edildi.

 

-İNANDIIK VAZOSU KIRILDI

İnandık Tepe kazısında çıkartılan Çankırı’nın önemli simgelerinden ve gerçeği Anadolu Medeniyetleri müzesinde sergilenen İnandık Vazosu’nun 3 metre uzunluğunda yaptırılan 3 boyutlu imitasyonu talihsiz bir kaza sonrasında kırıldı. Tasarım firmasınca Fuara getirilirken yolda hasar gören vazo alt kısmından kırılarak kullanılamaz hale geldi.

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER