banner198

Bakanlık öncelikli olarak risk grupları aşılanacak diyor!

Dünyayı ve ülkemizi saran domuz gribi salgını giderek hız kazanırken, Bakanlık tarafından Çankırıya gönderilen aşılar ahbap-çavuş ilişkilerinde kullanılıyor...

Bakanlık öncelikli olarak risk grupları aşılanacak diyor!
banner145

Valilik katı hangi risk grubunda
sayın müdür?


Vedat Beki

 

Dünyayı saran ve ülkemizde de gün geçtikçe yaşanan “ölümlü vakalarla” birlikte hız kazanarak yayılan "domuz gribi" yani “Pandemik A H1N1” virüsüne karşı önlem olarak kullanılan aşı hafta başında Çankırı’ya geldi.

İlk etapta Çankırı’ya gönderilen aşıların, başta sağlık personeli olmak üzere, hacı adayları ile birlikte milli eğitim personeline uygulanacağı açıklaması da bizatihi İl Sağlık Müdürlüğünce yapıldı.

 

Ama gel gör ki yaşananlar hiç de öyle değil! İl Sağlık Müdürümüz ekibini toplamış doğruca cümbür cemaat valilik makamında! Doğaldır ki yarısı devlet çalışanı olan “yerel basın” da orada!

Aşılama sırası doğal olarak ilin valisinden başlıyor! Ve “Çankırı modeli savurganlık” da böylece kendisini bir kez daha gözler önüne seriyor!

“Resmi kayıtlara göre” Vali bey aşısını tamamladıktan sonra sırada basın mensupları var! Onlar bitiyor, aşı sırası “özel kalem” ve “basın müdiresine” geliyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye’de 81 il var!
Aşı olan vali sayısı 2 ve biri de Çankırı!
Sağlık Bakanlığının oluşturduğu Pandemi Bilim Kurulunun verdiği kararlar dahilinde planlanan ve icra edilen “H1N1 aşı uygulamaları ve takvimi”ne göre, ilk aşı uygulamaları “sağlık personeline ve henüz yola çıkmamış hacı adaylarına” yapılacak. Öğrenciler de bu ay sonunda aşılanmaya başlanılacak. Bu arada Sağlık Bakanlığı, milletvekillerine VIP aşı uygulaması veya devletin zirvesine öncelik diye bir hususun kesinlikle söz konusu olmadığını da üzerine basa basa açıklamışken, bizler Çankırı’da neleri seyrediyoruz!

Şu saat itibari ile 81 ilin valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakanı da sayarsak 83 kişi içerisinde aşı olan ve basına yansıyan iki kişi var!

Birincisi Kars Valisi Ahmet Kara! İkincisi de malumunuz üzere Çankırı Valisi Şemsettin Uzun!

İl Sağlık Müdürünün valilik makamında “kayıtlarda da görüldüğü gibi” elindeki sınırlı sayıdaki “aşı”“bonkör tüccar” misali kullanması nasıl izah edilebilir bilmiyorum!

Hele hele orada aşı olan özel kalem müdürü, basın müdiresi ve birkaç kişinin hangi gerekçelerle ve “tanılarla” aşılandırıldığı ise tam bir muamma!

Başta Vali Uzun olmak üzere, makamdaki zat-ı muhteremleri ve "basın mensubu" olanları hangi doktor muayene etmiş de, o insanlar "aşılanmaya" tabi tutulmuşlar? Ortada aşılanmalarını gerektirecek herhangi bir durum yok! Ancak yine her zaman olduğu gibi bildik icraat yani  “ben yaptım oldu” ve “yağdanlık” türü çalışma hız kesmeden devam ediyor!

Mevcut durumla ilgili olarak Sayın İl Sağlık Müdürüne buradan soruyorum:

- Başta Vali Şemsettin Uzun olmak üzere, makamda aşı yaptığın insanlar hangi risk grubunda?

 

Saygılar…

 

Fotoğraf 1: Valilik Basın Müdiresine aşı yapılırken.

Fotoğraf 2: Çankırı Valisi Şemsettin Uzun aşılanırken.

Fotoğraf 3: Valilik Özel Kalemi aşılanırken.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER