banner306
banner198

Bakımsız ahşap evler tehlike saçıyor!

Çankırıda bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutan binalar faciaya davetiye çıkartıyor.

Bakımsız ahşap evler tehlike saçıyor!
banner145

Çankırı'da bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tutan binalar faciaya davetiye çıkartıyor. Bakımsızlıktan çürüyen binaların bulundukları bölgelerde çevrelerinden gelip geçenler için tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden bu soruna bir çözüm bekliyor. 

Çankırı'da onlarca tarihî ahşap bina, kent nüfusunun sürekli göç vermesi sebebiyle, bakımsızlık sonucu yıkılarak harabe hale gelmesine sebep oluyor. Çökmeye yüz tutmuş ahşap evler, yeterli önlem alınmamasından dolayı çevre için tehlike saçıyor. Böylesi ahşap binalar çevresinde oyun oynayan çocukları gören aileleri bu durum karşısında büyük tedirginlikler yaşamakta.


Böylesi binalardan bir tanesi Mimarsinan mahallesi Damlamca caddesinde metruk evin bulunduğu çatının, çocukların her gün oyun oynadığı caddeye bakıyor olması vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşlar, kısa süre önce belediye yetkililerine başvurmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını kaydettiler. Çatısındaki tahtalar birbirinden ayrılmış ahşap binadaki tahta ve kiremitler adeta sokağın üzerine çökecek gibi duruyor. Mahalle sakinleri en ufak bir rüzgârda uçacak gibi duran çatı sebebiyle tedirginlik yaşarken, "Çatı tepemize çöktü çökecek, ama hiçbir önlem alınmıyor. Çocuklarımız sokaklarda oynuyor. Sokaktan onlarca insan ve araç geçiyor. Eğer çatıdan kiremit tanesi dahi bir insanın üstüne düşerse bunun sorumlusu kim olacak? Yetkilileri göreve çağırıyoruz." şeklinde konuştular.

Harabe binalardan bazılarının Anıtlar Kurulu korumasında olduğunu belirten yetkililer, kurul kararı gereği onarım için maddi kaynağın gerektiğini,  yıkım yapmanın da bu binalar için de söz konusu olmadığını söylediler.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 02:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304