banner198

Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Şart!

Saadet Partisi Çankırı Teşkilat Başkanı Ömer Uzun, Çankırı ve ülke gündemini gazetemize değerlendirdi.

Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Şart!
banner145

Çankırı Saadet Partisi Teşkilat başkanı Ömer Uzun parti il binasında Çankırı Postası’na çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

Konuşmasına Çankırı’nın en önemli sorunlarının başında ekonomik sıkıntıların geldiğini belirterek başlayan Ömer Uzun, “Hükümet enflasyon rakamlarını tek haneye çektiğini açıklıyor. Ancak durum sanıldığının aksine söyledikleri gibi değil. Yetkililerin aylık enflasyon rakamlarını tespit etmede baz aldığı ürün kalemlerine bir bakın. Toplumun genelde kullanmadığı mallardan oluşuyor. Sonrada ekranlara çıkıp ekonominin rayında gittiği söyleniyor. Milletin gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar.

Bugün gelinen noktada esnafımız büyük sıkıntı içerisinde. Çankırı Adliyesine gidin bir bakın en çok çalışan birim İcra müdürlüğü. Kapısına Avukat gelmeyen, icra gelmeyen Esnaf kalmadı. Yüzde doksan oranında Esnaf'ın geldiği nokta içler acısı. İlimizde işsizlik had safhada. Vatandaştan memuruna, işçisinden köylüsüne herkes sokağa inmiş durumda. Bu gidişin ülkemizin, milletimizin lehine olmadığını üzülerek görüyoruz. Bu sene holdinglerden çok bankalar kar etmiş. 300 milyar dolar tutarında ciro yapmışlar. Yani AKP zihniyeti bu milleti bankalara esir etti!” dedi.

Milletvekillerini göremiyoruz!

Uzun, “Milletvekilliği Genel seçimlerinin ardından üç sene geçti. Çankırı’da yaşayan biri olarak iktidar partisinin iki milletvekilini de o günden beri görmedim. Kendi bünyelerindeki toplantılara geldiklerini duyuyoruz ama halkın içinde yoklar! Halkın sıkıntılarına çare olma, hizmet üretme noktasında yoklar!Varsa yoksa yandaşlarını koltuk sahibi yapmak ya da onun bunun tayinini başka yerlere çıkarmakla meşguller.  Birisi zaten Amerika tandaslı yurtdışı seyahatlerinden fırsat bulacakta Çankırı sorunlarıyla ilgilenecek!  Diğer vekilin Ilgazlı olduğunu biliyoruz ama kendisini Ilgazlıların da gördüğü yok! Bizler iktidar partisine mensup bu iki vekilin Çankırı’ya hizmet yaptıklarına tanık değiliz. Kendileri  yaptırdıkları anketlerde AK Parti’nin %37’lik oy oranıyla birinci parti çıktığı düşüncesiyle, bir dönem daha nasıl vekil olurumun hesabını yapmaktalar. Ama şunu da unutmasınlar! 'Milletin tokadı ağır olur' diye konuştu.

Tarımı bitirdiler!

Hükümetin Tarım politikasını da eleştiren Uzun, “Bugün milletin elinde bir Şeker Fabrikaları kaldı. Hükümet Şeker Fabrikalarını da satacağım diye uğraşıyor. Şeker fabrikalarının hammaddesi şeker pancarını ise köylü üretiyor. Tarım ülkesi olmamıza rağmen üretimde kota uygulanıyor. Buğday zaten ithal ediliyor. Bir de ŞekerFabrikalarını elden çıkartırsak tamamen yurt dışına bağımlı hale geleceğiz. En iyisi tarımsal üretimi toptan yasaklasınlar olsun bitsin”  şeklinde konuştu.

Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Şart!

Açılımla ilgili parti görüşünün Genel Başkanları Prof Dr. Numan Kurtulmuş tarafından 20 Ağustos tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen  “Barış ve Kardeşlik için Gönüllü Birliktelik Şart” adlı basın toplantısında dile getirildiğini söyleyen Uzun” İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın mecliste açılımla ilgili görüşmelerde tamamen Genel Başkanımız Prof Dr. Numan Kurtulmuş’un hazırladığı raporu okuduğu söyleniyor. Biz o raporu okuduk hakikaten onun meclisteki konuşmasıyla örtüşüyor. Açılımla ilgili hazırladığımız raporları hükümete sunduk. Ama maalesef açılımı da ellerine yüzlerini buluştırdılar. Açılımın gidişatı, PKK’lıların teslim olma hadisesi, Habur’da ki görüntüler nasıl ülke kamuoyunda rahatsızlığa yol açtıysa bizde aynı rahatsızlığı derinden hissettik. Maalesef hükümet bu konuda da sınıfta kalmıştır. Prokatif olaylara hâkim olamamıştır. Bakıyoruz ana caddelerde Devlet var ama arka sokaklarda ve şehrin varoşlarında yoklar” dedi.

Numan Kurtulmuş Çankırı’ya geliyor!

Genel Başkanları Prof Dr. Numan Kurtulmuş’u Ocak ayı içerisinde düzenleyecekleri bir toplantıyla Çankırılılarla buluşturmak istediklerini söyleyen Uzun ,”Geçmiş dönemlerdeki en başarılı hükümet 1997 yılındaki Erbakan kabinesiydi. Memleketimizin süratle sıçrama yapması ve tam bağımsız bir ülke haline gelebilmesi için milletimizi Milli Görüş saflarına katılmaya davet ediyorum.  Türkiye’nin tek kurtuluş reçetesi, Saadet Partisi kadrolarıdır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER