banner198

Başkan Canbaz: Kanunu okuyun da gelin!

İl Genel Meclisinin Haziran ayı son toplantısı oldukça gergin bir ortamda geçti. Başkan Canbaz, kapanış öncesi meclis üyelerine seslendi!

Başkan Canbaz: Kanunu okuyun da gelin!
banner145

İl Genel Meclisinin dünkü toplantısı gergin bir ortamda geçti ve kapanış konuşmasında Başkan Osman Canbaz üyelere “İl Genel Meclisi Kanunu ve yönetmeliğini yeniden okuyun” dedi.

 

İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantılarının son gününde Bayramören İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çelik’in “Tarım ve Köylere Yönelik Hizmetler” raporunun görüşülmesi sırasında yönelttiği soru ile mecliste uzun süre gerginlik yaşanmasına neden oldu!

 

Bayramören İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çelik: "Bayramören ilçesine hangi projeler uygulanacak?" diye sorunca oturumu yöneten Başkan CanbazSiz Bayramören il genel meclis üyesi olarak ilçenizin hangi talebini ilettiniz de biz değerlendirmedik? Komisyon hangi projenizi değerlendirmedi?” dedi.

 

Başkan Canbaz’ın bu yanıtı üzerine tekrar söz alan Ahmet Çelik “Beni eleştireceğinize komisyonu eleştirin. Yapılmadıysa komisyonun sorumluluğudur. Her çalışmaya üyeler mi öneri vermek zorunda? Siz oradan müdahale ediyorsunuz. Siz dinlemek zorundasınız. Dinleyin ve adil olun” dedi.

 

İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çelik’in bu sözlerinden sonra salonda adeta buz kesti ve Başkan Osman Canbaz “İl Genel Meclisinde sorular Başkana sorulur! Cevaplanması gereken durumlarda Başkan söz verdiği takdirde sorular cevaplanır. İl Genel Meclisi yönetmenliğinde bu konu aynen belirtilmiştir. İl Genel Meclis Yönetmenliğini yeniden okuyun. Bu mecliste ferdi olarak kişilere soru sorulmaz. Sorulan soruların muhatabı Meclis Başkanıdır” dedi.

 

Daha sonra gündemin “temenniler” bölümünde söz alan Meclis Başkanı Osman Canbaz, salonda bulunan üyelere şunları söyledi:

 

“İl Genel Meclisinin ne şekilde çalışacağını, görevlerini, sorumluluklarını belirleyen 5302 Sayılı kanun mevcut. Bu kanuna bağlı çıkarılmış yönetmenlik var. İl Genel Meclisinde İl Genel Meclis üyesinin görevleri, encümenin görevleri, sorumlulukları, yetkileri nelerdir; Komisyonların görevleri, sorumlulukları, yetkileri neler, Bütçe nasıl hazırlanmalıdır, İl Genel Meclisinde neler yapılmalıdır şeklinde sıralanmıştır. Öncelikler kanunu ve yönetmenliği İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlar tekrar dikkatle yeniden gözden geçirsinler. Burada yaptığımız çalışmalarda hiçbirimiz kendi kafasına göre uygulama yapma durumunda olamaz. İl Genel Meclisi Kanunun ve yönetmenliğinin iyi okunmamasından kaynaklanan zafiyetler çıkmaya başladı. Bu sorunların giderilmesi için hepinizden ricam İl Genel Meclisi kanun ve yönetmenliğini yeniden okumanızdır.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER