banner198

Başkan Dinç, CHP Milletvekili ve CHP Yöneticilerini Ağırladı

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı İrfan Dinç e nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Dinç, CHP Milletvekili ve CHP Yöneticilerini Ağırladı
banner145

Belediye Başkanı İrfan Dinç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ile CHP’li yöneticileri belediyenin tarihi dokuda yapmış olduğu çalışmalar ile Araştırma Merkezi hakkında bilgilendirdi.

 

Birkaç gündür Çankırı’da bulunan ve önceki dönemde Bartın Belediye Başkanlığı yapan CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı İrfan Dinç’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Dinç, Yalçınkaya’ya tarihi dokuda yaptığı çalışmalardan bahsederek bu mekanları kendisine gezdirmek istediğini söyledi. Bir dönem Tarihi Kentler Birliği Encümen üyeliği de yapan Rıza Yalçınkaya, Başkan Dinç’in bu teklifini memnuniyetle karşıladı. Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’ne gelen Milletvekili Yalçınkaya ve beraberindeki CHP’li yöneticilere Belediye Başkanı İrfan Dinç takım yemeği ikramında bulundu. Yemek esnasında Başkan Dinç ve Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz tarafından yörenin tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri ile yaren kültürü hakkında davetlilere bilgi verildi.

 

Araştırma Merkezi Arşivindeki belge ve dokumanlar hakkında Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yaptığı sunumdan ve buradaki belgelerden oldukça etkilenen Milletvekili Rıza Yalçınkaya, kentin geçmişine ve kültürel zenginliklerinin ortaya çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaların önemini belirterek “Sayın Başkan sizi bu çalışmalarınızdan dolayı özellikle kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

 

Tarihi Çamaşırhaneye geçen CHP heyetine bu mekanın geçmişi hakkında da bilgiler verildi. Burada Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından bir sürpriz yapıldı ve Tarihi Kentler Birliği’nce 2007 yılında Tarihi Çamaşırhane Projesi ile ilgili Başkan Dinç’e Rıza Yalçınkaya tarafından verilen ödülün fotoğrafı takdim edildi. Ödül verdiği projenin uygulanmış olması ve bu mekanı ziyaret ederken böyle bir fotoğrafın verilmiş olmasından duygulandığını belirten Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başkan Dinç’e defalarca sarılarak teşekkür etti.

 

Daha sonra Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesine geçen CHP heyeti burada Çankırı Belediyesi’nce yaşatılmakta olan el sanatları ve yöresel hediyelik eşya atölyelerini gezdi. Burada Başkan Dinç tarafından Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya el işlemeli takı kutusu hediye edildi.

 

CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve CHP İl Yöneticileri Belediye Başkanı İrfan Dinç’e kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve alakaya teşekkür ederek medreseden ayrıldılar.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER