banner198

Bekir Mustafaoğlu uyarıyor. Tüketiciler Dikkat

ÇP yazarı Bekir Mustafaoğlu, kanayan bir yaraya parmak basarak tüketicileri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Bekir Mustafaoğlu uyarıyor. Tüketiciler Dikkat
banner145

ÇP yazarı Bekir Mustafaoğlu, kanayan bir yaraya parmak basarak tüketicileri bilinçlendirmeye devam ediyor.

Son yazısında Sosyal Devlet anlayışının gereğinin yapılmadığına değinen Bekir Mustafaoğlu, Bankacılık Düzenleme Kurulu (BDDK) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) gibi kuruluşların şirketlerden yana aldığı kararlarla tüketicinin cebinden her yıl 5 milyar doların 15 bankanın cebine aktarıldığını dile getiriyor.

Mustafaoğlu köşe yazısında şunları dile getirdi;

Türkiye Cumhuriyeti;  Sos-Yal, laik bir hukuk devleti diye tanımlanıyor. Ama bu tanımı Bankacılık Düzenleme Kurulu (BDDK), Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) gibi kuruluşlar  Sosyal Devletin Sos’unu Şirketlere, Yal’ını tüketicilere layık görmektedirler.

Hesap işletim ücreti, yıllık kart aidat bedeli gibi tüketiciyi mağdur eden bu uygulamalar bize ilk okulda okutulan “Deli Dumrul” hikayesinin günümüz versiyonunu hatırlatmaktadır. Her yıl 5 milyar dolar cebimizden 15 bankanın cebine aktarılmaktadır.

Sosyal bir devlette, 2 TL’ye mal olacak bir banka kartı için tüketicinin cebinden 50 TL, 10 TL’lik bir elektrik borcu için 20 TL gibi elektrik açma kesme parası alınabilir mi? Elektriği kesilen bir tüketici zaten elektriksiz kalmakla en büyük ceza ile cezalandırılmaktadır.  Acaba açma kesme ücreti ile tüketicinin cebinden  şirketlerin kasasına ne kadar para girmektedir.

 

Bekir Mustafaoğlu’nun yazısının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayın:

http://www.cankiripostasi.com/haberdetay.asp?ID=247

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER