banner198

Beklenen görüşme gerçekleşti...

Türkiye profesyonel futbol liginin tek kadın kulüp başkanı Sevda Karaali Şireci, TFF Başkanı Mahmut Özgener ile bir araya geldi.

Beklenen görüşme gerçekleşti...
banner145

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Kupası 1. Tur kuralarının çekimi sonrası Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener ile birlikte Kulüp 2. Başkanı Hakan Şireci de hazır bulundu.

 

Başkan Şireci ve 2. Başkan Hakan Şireci ile yaklaşık bir saat süresince görüşen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener görüşme ile ilgili olarak, “Doğrusunu söylemem gerekirse, bu derece aktif ve faal bir hanımefendi Kulüp Başkanı beklemiyordum! Kendisi ile yaptığım görüşme vizyon sahibi ve ileriye dönük gerçekleştirilecek olan hizmetlerde önemli projeleri uygulayabilecek bir kulüp başkanı ile tanıştım. Türkiye’nin AB süreci içerisinde Türk kadınının geldiği yeri göstermesi açısından da önem verdiğim böylesi bir görevle birlikte olduğum Sevda hanımın Çankırı Belediyespor ile birlikte başta Çankırı olmak üzere, ülke genelinde de hayli önemli ve büyük sorumluluk getiren bir görevi başarıyla yerine getireceğine inancım fazlasıyla pekişti. Gerek Kulüp yönetimi tarafından gerekse ortaklaşa hazırlayabileceğimiz projeler bazında Futbol Federasyonu Başkanı olarak Çankırı Belediyespor’a gerekli desteğin sağlanması yönünde elimden gelen bütün gayreti göstereceğimin bilinmesini isterim” dedi.

 

Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’in bu düşünceleriyle birlikte Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci de gazetemize görüşme ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

“Sayın Futbol Federasyonu Başkanımızın bizlerle ilgili duygu ve düşüncelerine teşekkür ederim. Bunun dışında Çankırı Belediyespor olarak mevcut durumumuzu ve ileriye dönük düşüncelerimizi aktarma fırsatı buldum. Öyle umud ediyorum ki, önümüzdeki dönem içerisinde hazırlayacağımız projeleri başta Federasyonumuz olmak üzere kamuoyu ile paylaşma şansımız olacak.

 

Çankırı için futbol takımı çok önemli. Çankırı’da futbolun önemli bir yeri var. Kadın bir başkanla Çankırı’da futbolu aile sporu haline getirebiliriz. Futbol iyi bir tanıtım aracı. İlk olarak tesisleşme sorunumuzu aşıp, alt yapıya daha fazla önem vererek, Bir çok konuda mahrum olan Çankırı’da iç dinamikleri harekete geçirerek şehre bir canlılık katmayı hedefliyoruz.

 

Bu çalışmalarımız içerisinde özellikle altyapıya büyük önem vereceğiz. Hayata geçirmeyi düşündüğümüz bir futbol okulu projemizle birlikte, kulübün tesisleşme yönünde ivedilikle çalışmalar yapmamız gerektiği konusunda sayın Başkana bilgiler aktardım. Sayın Federasyon Başkanımız, bizlere destek olabileceği yönünde düşünceler ortaya koydu. Kendisiyle tanışmaktan ve Çankırı Belediyespor’u ve Çankırı’yı tanıtmaktan büyük mutluluk duydum.”

 

Kulüp Başkanı Şireci, görüşmenin anısına atfen başta Federasyon Başkanı Mahmut Özgener olmak üzere, Genel Sekreter Ahmet Güvener’e Çankırı’nın tuzundan imal edilmiş birer tuz lambası ile Tel Dolap firmasının ürünlerinden kızılcık şurubu yani “eğşi” hediye etti.

 

İLKLER YARIN AKŞAM TRT-1'DE BULUŞUYOR!

Öte yandan Başkan Şireci bu yıl profesyonel liglerde ilk bayan başkanı olma özelliğiyle ulusal basında Lig tv’den sonra TRT’nin de dikkatini çekmeyi başardı.

 

Türkiye’nin ilk bayan başkanı Sevda Şireci, Türkiyenin ilk bayan spor spikerine konuk oluyor. Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Şireci 28.08.2009 Cuma (yarın) günü TRT-1 de 23:30' da Gece Haberleri bülteninde canlı yayında konuk oluyor. Dünyanın bilinen 3 bayan spor spikerinden biri olan Semahat Özdoğan aynı zamanda Türkiyenin ilk bayan spor spikeri olarak Türk spor medyasında tarih yazan bir hanımefendi. Özdoğan bu yıl hakemliklerini 4 bayanın üstlendiği Ankara TSYD Kupasının açılış maçı olan Ankaraspor-Eskişehirspor maçını futbolseverlere aktararak tarihe geçmişti.

 

İDDİA'DAKİ PAY YENİDEN YÜZDE 33!

Kulüplerin istediği oldu: İddaa payı yeniden yüzde 33

Maliye Bakanlığı tarafından, Bakanlar Kurulu kararıyla iddaa payından kulüplere ödenen yüzde 33'lük payın, yüzde 26'ya gerilemesi sonucu kulüpler, konuyu Başbakan'a taşımıştı.

Rize'de Başbakana sunulan şikayetler haklı görüldü ve kulüplere yeniden yüzde 33'lük pay verilmesine karar verildi. Bu konuyla ilgili olarak kulüpleri haklı gören Bakanlar Kurulu kararı ilk toplantıda verecek ve Resmi gazetede yayınlandıktan sonra, kulüpler yeniden İddaa'dan yüzde 33'lük pay almaya devam edecek. 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER