banner198

Beklenen oldu! AK Parti Çankırı İl Başkanlığına:

Başbakan Erdoğan taraından kongreye liste hazırlaması ile görevlendirilen Avukat İdris Şahin yaptığı basın toplantısı ile başkan adaylığını açıkladı.

Beklenen oldu! AK Parti Çankırı İl Başkanlığına:
banner145

Çankırı Barosu Başkanı Av. İdris Şahin bugün AK Parti Merkez İlçe binasında “Cumartesi günü yapılacak il kongresine aday olduğumu açıklıyorum” dedi.

 

AK Parti İl binasının bulunduğu Merkez İlçenin yer aldığı katta yapılan bugünkü basın toplantısına Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz olmak üzere, 11 ilçe başkanı, ilçe belediye başkanları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

Düzenlenen toplantıda parti tabanını kucaklayıcı mesajlar veren Av. İdris Şahin şunları söyledi:

 

 “Yaşanan süreç hepinizin malumu. Bildiğiniz üzere üç yılı aşkın süredir yönetimde görev alan değerli arkadaşlarımız, değerli partililerimiz kongre süreciyle birlikte değerli il başkanımız Mustafa Selci aday olmayacağını açıklamıştı. Bu süreç sonrasında gerek genel merkezimizin gerekse teşkilatlarımızın adaylık konusunda bir kısım girişimleri oldu. Bu girişimler sonucunda bizim ismimiz ön plana çıkarak, bütün arkadaşlarımızın teveccühü ile ve özellikle şunu ifade etmek istiyorum, 12 ilçe başkanımızın ortak görüşü doğrultusunda bizim ismimizle kongreye girilmesi kararı verildi. Bu karar hepimize hayırlı olsun.

BÜTÜN İLÇE BAŞKANLARIMIZ BURADA...
Özellikle şunu ifade etmek isterim ki AK Partinin ne kadar dinamik bir teşkilat yapısına sahip olduğunu şu an değerli basın mensupları burada görebilirsiniz. Değerli İl Başkanım, Merkez ilçe başkanımız Hüseyin Boz ile yaptığımız görüşme sonucunda, saat 11 sularında bütün ilçe başkanlarımızı tek tek haber verdik. İlk aradığımız ilçe başkanımız Çerkeş İlçe Başkanımız Ersan Beydi. Ve saat 2’de Allah’a şükürler olsun ki, 11 ilçe başkanımızın tamamı buraya bir tamam katılmış oldu. Bu şunu göstermekte: AK Partinin ne kadar dinamik bir yapıya sahip olduğunu, içinde çok ciddi manada memleket sevdası olan vatan evlatları ile Çankırı’da hizmete susamış kadroların var olduğunu göstermekte. İnşaallah bu Cumartesi günü yapacağımız üçüncüsünü yapacağımız il kongresi ile de bunun Çankırı’da herkese örnek bir şekilde göstereceğiz.

Demokrasiye tamamen susamış ve halka hizmetten başka bir gayesi olmayan AK kadroların bugün bu olayı da bir vazife bilip, buradaki basın açıklamamıza iştirak etmelerinden dolayı da başta ilçe başkanlarımız olmak üzere, Belediye Başkan vekilimiz, Belediye Başkanımız il dışına çıkacağından gelemediler ve ilçelerden gelen belediye başkanlarımıza, il genel meclis ve belediye meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

KONGRELER HESAP VERME YERİDİR!
Değerli arkadaşlar kongreler geçmiş 3 yılın hesabının yapılacağı ve partililerin birlik beraberlik, kaynaşma ve sonucunda hizmetlerinin hesaba döküleceği bir ortam. Tabi ki takdir edersiniz ki AK Parti hem genel iktidarda hem de yerel iktidarda Çankırı’da daima önde giden daima lider olan bir parti. Ancak uzun süredir görmek istediğimiz tablolar da zaman içerisinde oluştu ve bugün için kongreye tek liste ile girme kararı alındı.  

Tabi ki demokratik yollarla henüz cumartesiye kadar üç günlük bir süre var. Üç günlük sürede demokratik haklarını kullanmak isteyen liste verip kongreye girmek isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Bunlar da bu partinin kazancı olacaktır. Sonuçta kazanan aday kim olursa olsun AK Partinin neferi olarak çalışacağımıza ve AK Partinin başarısı için ciddi manada ter dökeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Özellikle sayın basın mensuplarının iki gündür sualler var. Bir kısım internet sitelerine düşen haberlerle alakalı. Bizden önce biz olay yerine intikal etmeden bir kısım haberler çıkıyor. Ama şunu çok özellikle bilmenizi isterim O gün aday olarak ortaya çıktığımız, birlikte gittiğimiz arkadaşımız Erdal başkanımdır. Erdal Başkanım ve benim dışında Benim dışında Başbakanın huzuruna çıkmış başka aday çıkmamıştır. Bugün de Erdal başkanımla birlikte aynı listede görev yapmanın mutluluğunu paylaşacağız. Erdal bey 3 Kasım seçimlerinde AK Partiyi Türkiye genelinde büyük başarılara taşıyan isimdir. Sonrasında Kadir Bey benden sonra yine bizimle beraber olacak. Şunu belirtmek istiyorum, siyasi hayatımızın başlangıcından bu yana birlikte yürüdüğümüz ve sadece AK Partide siyaset yapma onur ve gururunu erişmiş olduğumuz değerli Merkez İlçe Başkanımızla birlikte değerli ilçe başkanlarımla birlikte sizlerin huzuruna çıkmış olmanın bizim için de ayrı bir gurur ve mutluluk olduğunu ifade etmek istiyorum.”

İKİ GÖREVİ BİRLİKTE SÜRDÜRECEĞİM...
Kendisinin Baro Başkanı olduğu hatırlatılması üzerine Av. İdris Şahin, Türkiye’de hem baro başkanlığı hem de il başkanlığı yapan iki kişinin olduğunu belirterek, ‘’Seçilirsem benimle birlikte üç kişi olacak. İki görevime de devam edeceğim. Barodaki arkadaşlarla gerekli görüşmeleri yaptım. İki görevimi de başarı ile yerine getireceğime inanıyorum’’ dedi.

AK Parti İl Başkanı olduktan sona Çankırı’da çok şeyi değiştireceğini dile getiren Şahin, Çankırı’nın iktisadi gelişimi için elinden geleni yapacağını ifade etti ve sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Durmak için değil, çalışmak için tekrar adaylığımı koydum. Çankırı’nın ekonomik kalkınmışlığını istiyoruz. Gönlümüzden geçen, bu memleketin nüfusunu 100 binin üzerine çıkarmak. Yapacağımız çalışmaları hepiniz göreceksiniz. Çankırı’da AK Partinin alternatifi olmadığı ortaya çıkacak. Burada gördüğünüz bu ekiple oylar yüzde 20 artırılacak. Partimizin E-80 hattının tamamını kucaklayıp bu bölgenin kazanılması sağlanacak.’’

Not: Haber metninin hazırlanmasında Karatekin gazetesinin katkıları için teşekkür ederiz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER