banner198

Belediye Başkanı Dinç yaşanan karmaşaya son verdi!

Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde sular durulmak bilmiyor! Yapılan son toplantıda merkezin başkanlığına Doç. Dr. Mehmet Beşirli getirildi.

Belediye Başkanı Dinç yaşanan karmaşaya son verdi!
banner145

Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde sular durulmak bilmiyor! Yapılan son toplantıda merkezin başkanlığına Doç. Dr. Mehmet Beşirli getirildi.

 

Araştırma Merkezi Başkanı Yüksel Arslan ve yönetim kurulunun istifası ile sancılı günler yaşayan Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in olaya müdahalesi ile farklı bir boyut kazandı!

 

Yönetim kurulunda yaşanan istifalar sonrası, üç ismin “istifadan dönmesi” ve ortaya çıkan belirsizliğe çözüm yolu Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten geldi ve 23 Temmuz 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantı ile merkeze Karatekin Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan iki ismi yeni yönetim kurulu üyesi olarak atadı!

 

Belediye Basın bürosunun gönderdiği “bültene” bakarsak atamalar merkez tüzüğünün B-1/6 maddesine göre ve başkanlık makamının 15.07.2009 tarih ve 130 sayılı onayı ile Doç. Dr. Mehmet Beşirli ve Yrd. Doç. Dr. Nesime Ceyhan olarak gerçekleştirildi.

 

Bunun sonrası yeni yönetim kurulunun yaptığı ilk toplantıda yapılan seçimle Araştırma Merkezi Başkanlığına Karatekin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Beşirli getirildi.

 

MEHMET BEŞİRLİ KİMDİR?

01 Haziran 1969 yılında Samsun`un Terme İlçesi Yukarı Söğütlü köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Terme`de bitirdi. 1990 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Samsun Salıpazarı Lisesinde tarih öğretmenliği yaptı. Aynı yıllar arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı. 1993`teki YLS sınavını kazanarak doktora eğitimini yapmak üzere Almanya`ya gitti. 1999 Mart`ında Almanya`nın Berlin Hunboldt Üniversitesinde doktorasını tamamlayarak yurda döndü. Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen/Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürüyor. Almanca bilir.

 

AÇIKLAMADA İSTİFA TARİHİ DE
NEDENİ DE FARKLI!


Öte yandan görevinden istifa eden Yüksel Arslan’ın yaptığı açıklamada “istifa metni” ile Belediye Basın Bürosunun gönderdiği ve “Araştırma Merkezi Karar Defteri” kaynaklı metin arasında oldukça büyük farklılık var!

 

İsterseniz önce Yüksel Arslan’ın istifa metnini bir hatırlayalım:

 

Çankırı tarihi adına tarihi anlamda ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atan Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Yönetim Kurulu olarak 08.07.2009 tarihi istifa etmiş bulunuyoruz. Yönetim Kurulu olarak şu ana kadar çalışmalarımıza destek veren Belediye Başkanlığına, Çankırı Valiliğine, bilim kurulumuzun değerli üyelerine yayınlarımıza katkı sağlayan araştırmacı ve akademisyenlerimize, yayınlarımızın basımında ve tanıtılmasında katkı sağlayan yerel basınımıza, bağışları ile bizleri destekleyen Çankırı halkına ve gönül dostlarına müteşekkiriz.

 

Yüksel Arslan, Ömer Türkoğlu, İbrahim Akyol, Kadir Alper, Sadık Softa.”

 

Şimdi gelelim son belediye basın bülteninde yer alan İSTİFA tarihi ve metnine:

 

“Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi yönetim kurulunun 22.05.2009 tarih ve 22 no’lu yönetim kurulu toplantısında;

 

‘Kurucu Yönetim kurulu bundan önceki dönemde yapılmış olan çalışmaları değerlendirdi. Yeni yerel yönetim seçimi neticesinde Çankırı Belediyesinin yeni dönemde uygulama ve araştırma merkezi ile ilgili yapılacak çalışmalarda tarafsızlığın sağlanması ve yeni dönemde yapılacak çalışmalar amacıyla toplu olarak istifa etmeye karar vermiştir.’ (Kaynak: Araştırma Merkezi Karar defteri)

 

Çankırı Postası olarak Araştırma Merkezi ve yaşanılan tartışma ortamının giderek hız kazanacağını, “aslında nelerin olduğunu” en iyi şekilde Yüksel Arslan’ın yapacağı açıklama ile kamuoyunun öğreneceğini düşünüyoruz.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER