banner198

Belediye İftar Çadırı Kuruldu

Çankırı Belediyesi tarafından son 6 yıldır geleneksel hale getirilen iftar çadırı bu yılda Büyük Camii önünde kuruldu.

Belediye İftar Çadırı Kuruldu
banner145

Çankırı Belediyesi tarafından son 6 yıldır her Ramazan ayında kurulan ve geleneksel hale getirilen iftar çadırı bu yılda Sultan Süleyman Camii (Büyük Camii) önünde kuruldu.

İhtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra şehre gelen yabancıların ve iftara evine yetişemeyenlere iftar menüsü sunacak olan iftar çadırında vatandaşların rahat edebilmeleri için Çankırı Belediyesi’nce gerekli önlemler alındı. Belediye personelinin bir ay süresince fedakarca görev yapacağı iftar çadırında her akşam bir belediye meclis üyesi ile bir daire müdürü nöbetçi olarak bulunacak ve çadırda orucunu açacak vatandaşlara her gün 4 çeşitten oluşan iftar menüsü ikram edilecek.

500 kişinin aynı anda iftarını açabileceği şekilde planlanan iftar çadırında talebe göre bu sayı bin kişinin üzerine çıkabiliyor. Ramazan ayı boyunca her akşam faaliyette olacak olan iftar çadırında vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak yemeklerin maliyeti Çankırı Belediyesi tarafından karşılanacak. İsteyen hayırsever vatandaşlar günlük yemek masraflarının bir bölümünü yada tamamını üstlenebilecekler. İftar çadırında yemek vermek isteyen vatandaşların Çankırı Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile irtibata geçmesi gerekiyor.

Belediye Başkanı İrfan Dinç 2004 yılından bu yana kurdukları iftar çadırının artık geleneksel hale geldiğini belirterek “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ilimize konuk olarak gelen misafirlerimiz ve iftar vakti evine yetişemeyen vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde evlerinde orucunu açıyormuşcasına sıcak bir ortam hazırlıyoruz. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan-ı Şerifi’ni gönülden kutluyorum. Bu mübarek ayın toplumumuza huzur, insanlarımıza manevi mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER